< Till bloggens startsida

Mycket svensk musik

Sitter och lyssnar igenom Veroncia Maggios nya album "Satan i gatan". Riktigt bra.
Sitter och lyssnar igenom Sara Vargas nya album "Spring för livet". Riktigt bra.
Sitter och lyssnar på musiktipset jag gav er igår. Riktigt bra.
Har fastnat för Daniel Adams Ray album. Riktigt bra.

Det blir mycket svensk musik denna sommar tror jag och det känns härligt.

Då blir det liksom mer plats för Rihanna i november.

Nu ska här städas och fixas. Kanske hinner jag sola en stund också. Efterrätten till ikväll är kirrad och står i kylen. Idag känns livet skönt, som så många andra dagar men lite extra idag!

Årets sommarplåga, tro mig!



Årets sommarplåga! Kom ihåg vart du hörde det först! Jag hörde den en gång och börjar nynna, den är grym!

Pling, dags att sova

Hehe är det en vanlig dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är fakkin' fredag idag, hurra hurra hurra!!!

*bockar*

Utskick på jobbet, åka hem tidigare med bussen, en löprunda och sen familjemys i skärgården. Slå den du!

Igår var ju Ida hemma hos mig och vi hade det så trevligt så. Åt och pratade och pratade och så plötsligt var klockan tio. Pling, dags att sova. Sovit som en gris har jag, så tack som frågar, allt är bra med mig.

Nu måste jag få iväg ritningarna men vi hörs senare.


Fälla tårar på kontoret

Jag läser bloggar flera gånger per dag. Har kanske ett tiotal under Favoriter och ett par adresser i huvudet. De flesta av dessa byts ut allt eftersom jag tröttnar på deras liv. Så går det i perioder också, en månad vill jag helst läsa gravid-bloggar, en annan ego-bloggar, nästa provocerande bloggar och nu...nu har jag fastnat för sjukdomsbloggar.

Är det inte cancer så är det anorexi eller ryggmärgsskada.

När jag tänker på det så skäms jag nästan lite men jag tycker det är intressant. Jag kan till och med sitta här på kontoret och fälla inte bara en tår utan flera utan att reflektera över det.

De sorgligaste inläggen väntar jag med att läsa tills jag kommer hem och varje gång en blogg blinkar upp så hoppas jag att personen har fått ett positivt besked. Det händer sällan men när det gör det och jag får läsa om det så blir jag så lycklig, nästan som om det vore min egen syster det gällde.

Läser ni olika sorters bloggar i perioder eller hänger ni med samma hela tiden?


Efter regn kommer solsken

Slita och vara irriterad under dagtid men i eftermiddag kommer Ida hem till oss. Som en liten befriande ängel, man slipper tänka på så mycket annat. Avslappnat och härligt ska vi äta korv med bröd och sen frozen cheesecake.

Det är okej att strida och streta lite när man vet att man blir belönad efteråt. Och får träffa en hyvens vän!

Go go go go!

En tupplur efter lunchen?

Varför inför man inte en halvtimmes tupplur efter lunchen på alla arbetsplatser?
Jag tror att alla arbetsgivare skulle tjäna på det för efter lunch, lät oss säga i en timma, så gör man ingenting vettigt. Eller jo, kanske vettigt men man är mer trögtänkt och det är lite svårt att koncentrera sig.

Jag ska till exempel sätta mig och granska 25 ritningar nu. Alltså titta och kontrollera allt som står på dem för att se om vi har glömt något eller gjort något fel. Det kommer ta dubbelt så lång tid som det hade gjort innan lunch och jag kommer var femte minut tänka tanken att en liten tupplur vore något.

Mer sömn, speciellt efter inmundigande av lunch.

Från depp till njutning

Var det inte en förjäkla trist dag igår?! Det var supertisdag, alltså superjobbigt. Och pga ledigheten så ville kroppen ännu mindre gå upp klockan halv sex.

Nej, igår var inget vidare förutom att herrn hade köpt mig ett par rosa flipflops så jag kan slänga mina gamla tofflor. En tröstpresent eftersom jag lät så deppig på telefon. Och så kom mamma och gick en promenad med mig och Alice.

De två sakerna var bra. Och att det blev kväll så man fick sova haha

Idag känns det bättre, snart är halva veckan gjord. Trots det ger jag er en veckoplanering.

Onsdag: Storhandling, någon sorts motion, göra cheesecake till Ida som kommer och hälsar på på torsdag
Torsdag: Ida-Slid...nej, härliga Ida kommer och umgås en stund. Mycket trevligt!!
Fredag: Möjligtvis motion. Fredagsmyyyys med sambo och fis
Lördag: Om inte motion på fredagen så blir det definitivt idag. Lördagsmys med sambo, bästa H och hennes A...och hundarna. Grillning, kubb och kanske ett litet spel eller två.
Söndag: Slappedag, hushållsdag. Motion?

Från och med nu kallar vi denna veckan för Njutningsveckan, so far inga grå moln!!

Han gjorde det

Vet ni vem som åt fisk i förrgår och som fick en ny frisyr igår?

Rob. Herrn. Bobben.

Jag är så stolt och han är så snygg.

(han har inte ätit fisk på flera år och proppsar på att han inte gillar det men fiskpinnar gick bra. På hans initiativ. Det är mest panering men ett steg framåt. Good boy)

Min barndom

Vet ni var jag var idag? Såklart ni inte vet. Jag och Emma gick igenom våra barndomskvarter när vi var ute och gick. Det var så underbart, så många härliga minnen på alla sätt. Där gjorde vi det och där stod det en sån och oj så mycket större det kändes när man var sju.

Jag vill bo där igen, jag vill att mitt barn ska växa upp där.

Eller nej, det är ju inte det jag vill egentligen. Vad jag vill är att vara sju igen när jag kommer tillbaka till min gamla gata, den hemliga skogen, ödehuset...

Härliga minnen och jag är glad att jag har kvar dem och kan glädjas. Min barndom är oslagbar, så känns det och är det inte underbart att man känner så?



En dag ska jag gå dit och ta bilder på olika grejer och så ska jag berätta historier från min barndom för er.

Ny solig dag bjuder på pollen och motion

En ny solig dag utan större planer. Jo, visst ska jag måla väggen vid trappan, tvätta en maskin tvätt, torka ur kylskåpet och handla lite men förrutom det...!

Bjöd precis med mig själv på en promenad Emma ska gå efter att ha lämnat bilen till sin far. Hon var ju här och myste igårkväll och hade hans bil. Idag ska den tillbaka till där den hör hemma och så får vi en långpromenad i våra gamla hoods. Det var inte igår ska jag säga...

(funderade på löpning idag. Halsen känns inte ond men ser lika svullen ut som igår. Kanske blir en kvällsrunda om läget är detsamma. Nu med magen full med frukost hade jag inte kommit långt)

Mycket snack om pollen nu och jag lider verkligen med alla som har ont av det. Jag hade pollenallergi i många år men sen flyttade jag på något sätt över allergin till min dåvarande sambo och sen dess har både den och dåvarande sambon varit borta. Jag tackar och bugar så länge det håller i sig, so far över tre år.

Tidigare idag

Dryga timmans innan-frukost-walk bjöd på inte bara svett utan även mysiga miljöer. Det är mysigt när det börjar bli grönt men insekterna fortfarande inte riktigt vaknat helt.









Jag hittade ett stort träd, eller en stor stubbe rättare sagt :) Mega!

Dog makeover

Jag har fått många kommentarer om att Alice minsann har blivit större, inte tjockare men grövre. Det har hon inte, det kallas att pälsen växer och att matte inte har tagit sig tid att klippa den. Så mamma, pappa och Folke, här får ni se på den "tjocka" hunden.

Före:



Efter:



Skillnaden kanske inte är slående på bild men i verkligheten, I'm tellin' ya!

You'll always be my hero, even though you've lost your mind





Jag och min mor åkte till morfar igår för att ta med honom ut på en tur. Efter ett par olika försök så blev det varsin glass i minneslunden där mormor, hennes bror och hennes syster ligger. Det var fint, många fina påskliljor och min älskade mamma. Men finast var morfar. Det är sällan jag träffar honom men när jag väl gör det minns jag när jag var yngre. Jag träffade både honom och mormor mycket men det var alltid morfar som var min favorit. Jag kan inte riktigt förklara varför eller hur men...han är som jag på många sätt och vi hade alltid roligt ihop. Pratade om allt.

Nu har demensen tagit en del av honom men pratar man om förr så är han sig precis lik. Älskade älskade morfar, jag kommer tillbaka och hälsar på om ett tag igen.

Ett ärligt försök

Nu skulle jag skrivit ett fint inlägg om min morfar som jag träffade igår men av någon anledning kan jag inte få bilden från mobilen till datorn. Det gick i stöpet direkt. Synd, eftersom jag har en helt underbar morfar och han hade varit värd det.

Jag gör ett försök senare. Powerwalk var det ja. Hej på ett tag.


Börjar man bra så blir det ännu bättre i slutändan

Jag ska nog ta och börja denna påskafton med en powerwalk. Känner mig lite öm i halsen så löpningen får nog stå tillbaka men att gå borde vara tillåtet tycker jag. Dagen blir ju så mycket bättre om man startar med motion.

Ibland kan man ju känna att det gör ont i halsen på morgonen men sen efter frukost så försvinner det, what's up with that?! Tar lite yoghurt nu innan och hoppas på det bästa.

Sen blir det massiv klippning av liten hund. Alla säger att hon är tjock och igår låg hon och flåsade i en halvtimma efter 30 minuters promenad men idag ska jag och Alice bevisa att det är pälsen det beror på. Jag tänker mig klippa-får-style, snabbt och lätt är allt borta.

Bild på förvandlingen senare.

Dagens

Lönen har kommit så då åker jag och mor min på shoppingtur i metropolen Bollebygd. Man kan hitta en del fint och mysigt där. Sen är det dags att åka till årets första påskfirande!!

På återseende.

Medel mot ohyra

Nu kände jag att det var dags. Jag har planerat in en långpromenad i skogen med Alice imorgon och då är det bäst att hon har medel i pälsen. Snabbt och lätt rätt ner i pälsen. Schwooop!



Sen att min hand ser ut som en sumobrottares, det kan ni väl ha överseende med.

Ledighet är underskattat

Sa jag att jag är påskledig nu eller?



(min favoritbild, den får symbolisera min typ av humor idag)

Det verkade bli väldigt tomt på kontoret imorgon så jag tog ledigt jag med. Jag ska läsa en liten skrift hemma bara. En timme, högst två. Fi fan vad gott det är med ledighet. Firar med att stanna uppe länge ikväll.

Duktig tjej

Så seriöst löparpass idag. Sju kilometer totalt och för mig är det LÅNGT! Speciellt när det är relativt kuperat...jaja nog om det, nu ska jag göra iordning min favvokvälle. Spenatsoppa, ägghalva (jag och Alice delar) och en knäckis med ost. Ooh så jag längtar, fram med kastrullen bara!

(jag kände ju mig så lat igår, det gör jag inte idag. jag körde ett par lass jord och grus innan löparpasset)





Saker och tings jävlighet

Perfekt såhär innan påsk att internet-dosan lägger av. Då kan jag inte betala mina räkningar och det måste ju ses som ett giltigt skäl till att företagen och banken inte får sina pengar.

NOOOOOOOT!

Det sliter så lite...att irra runt imorgon för att hinna få en ny dosa innan skärtorsdag.

Jag har druckit alkohol

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända! Heta känslor på jobbet idag och då är det inte porriga jag menar. Vi behöver nog alla lite påskledighet för att samla kraft!

Förra veckan sa de flesta att de skulle jobba måndag-torsdag. Igår ändrade sig de flesta och skulle ta ledigt på torsdag och idag verkar det somd e flesta gör sin sista dag denna veckan. Så det kan bli. Det verkar som att jag i alla fall får pallra mig hit imorgon.

Vad ska ni göra på påsk annars då?



Svennebanan ska väl dricka sprit och jag är ju inte den som är den. En liten snaps får det allt bli i hemmets lugna vrå. Mannen ska jobba och jag bör stanna hemma med Alice ifall det bli raketer och annan skit. (Emma, om du vill komma ut så kan vi äta marängswiss! :D)

Skulle vilja vara duktig

Idag är en sån där dag då jag skulle vilja göra mycket mer. Det finns en stor hög med jord och grus som väntar på mig är ute och tusen andra saker jag kan ta tag i men halv nio på kvällen?? Usch, känner mig lat...och herrn har varit så duktig och då mår ju inte samvetet bättre direkt. Han har tagit fram utemöblerna, samlat ihop massa skräp som ska till tippen och monterat ner hela det trasiga växthuset.

Jag vill också vara duktig.

Jag måste komma på något. Eller en annan dag. Fan.

Det blir en fin vecka ska ni se...

Nu är äntligen de 15 oxveckorna färdiga, bortblåsta. Det var 15 jobbiga veckor utan extra ledighet som röda dagar mitti veckan och så. Det kändes jobbigt när de startade men det har gått bra. Jag tog ju ledigt både för att åka till Estland och Sälen.

Fyra-dagars-vecka nu. Ska man göra det till en tre-dagars-vecka? Kanske. Ledighet är underskattat.

I veckan ser jag fram emot:
* Middag hos mor och Lasse på torsdag
* Isterband och dillstuvad potatis på onsdag
* Löppass med Heléne på tisdag
* Mycket sömn
* Mycket Alice-mys i helgen
* En liten gnutta sambo-mys (han jobbar fem av sju nätter)

Attack!!

INKRÄKTARE!





Igår gjorde vi Mat-Tinas sjömansgryta och under tiden såg Alice rådjur som betade av vårat ogräs. Vansinnig blev hon, stod där på pallen och pep och frustade. De är inte välkomna!! Hade vi släppt ut henne hade hon jagat bort dem, tur att hon aldrig hinner ifatt, undrar vad hon skulle göra då....hon är ju inte någon attack-hund direkt...

Inlägg

Passade på att slänga in en frozen cheesecake i frysen nu innan vi åker till svärmor. En simpel frozen cheesy, ni vet. Med hallon i.

Det var bara det.

Är det gött att det är lördag eller?

Tanke på fredagskvällen

Här sitter jag i soffan med datorn i knät. Herrn sover på min vänstra sida och Alice sover på min högra "...sittandes på Guds faders högra sida...", tänker jag då och blir påmind om min konfirmation.

Om jag skulle bli kristen och gå med i svenska kyrkan igen, måste jag då döpa om mig och konfirmera om mig eller hur är det med det?

En fundering bara.

Jag är inte sugen men om.

Skadan och tårarna



Det syns dåligt men min två är blå-röd-lila. Såret ser ni. Tror ni jag kommer tappa nageln? Jag vägrar ta bort nagellacket för att se om det är blod under nageln. Att tappa en nagel är nog en av mina största rädslor. Töntigt va, håll käften. Fötter är äckligt med, speciellt fötter med blod och blåmärke. Jag vågade inte ens ta av strumpan när jag kom hem från IKEA så det fick Robban göra.

Skadan, hur den kommer sig? Jag tappade tjugo kilo garderobsinredning på den inne i varuhuset. Jag vill både gråta och skrika fula ord. Men det blev inga tårar.

Blod svett och tårar

Det är SLITIGT att montera garderober. Montera ihop dem, få dem på plats, se till att de står rakt, fästa dem i väggen och sen få på dörrarna.

Kanske låter piece of cake men tro mig när jag säger...NEEEEJ!

Blod, svett och tårar. Det får symbolisera de senaste tre dagarna. Plus en sväng med feber så jag har sovit rätt mycket med ska tilläggas. Här kommer ett par bilder på det färdiga resultatet. Vi är så nöjda och glada...och trötta. Nu är det helg.







Nu är det tv, en lång välbehövd dusch och mat. Mycket mat.

Flyt som övergår i beslutsångest

Vilken flytdag det var igår! Vi smackade upp de lister som behövdes sättas innan vi kan montera upp garderoberna, vi fick hem garderoberna och jag var ute i skogen och sprang utan att avlida. Inget trasslade till sig, det var flow...

...kan det flytet fortsätta idag tro?

Jag ska styra min kosa mot IKEA efter jobbet är det tänkt. Graderobsinredning nästa och JAG FÅR BESTÄMMA HELT SJÄLV! Lyckos mig, det kommer kanske sluta med beslutsångest men va fasen.

Punktform utan punkter

Det pissregnar ute...jag som glömde sadelmuffen på cykeln nere vid vägen. Det blir klafsklafs i rumpan om jag ska sitta på den hela vägen hem i eftermiddag. Annars tycker jag det känns okej med regn. Så länge det inte är snö så ska jag vara tyst.

Klippte av burret igår. Mycket bra blev det. Ingen speciell skillnad men man känner direkt hur mycket fräschare det är. Frisören Elin tyckte det räckte att jag gick till henne två gånger om året för mitt hår "mår så bra".

Idag kommer garderoberna, en till arbetsrummet och två till sovrummet. Inget montage denna dag dock, det får bli i helgen kanske.

Kurs och löpning med Heléne idag. Ska bli skönt att sträcka fram benen lite.

Jag är sugen på godis från Hemmakväll.


Elin, jag ska aldrig lämna dig

Jag har världens bästa frisör, har jag sagt det? Hon heter Elin i alla fall och är en ung snärta på under 25 år. Glad, pigg och härlig. Hon säger åt mig hur jag ska göra med mitt hår och så gör jag så och så blir det bra och så får hon klippa det var tredje månad.

Jag och Robban satt och pratatde om mitt hår (?) igår och då påminde han mig om att jag inte varit och klippt mig på säkert ett halvår.

"Inte för att det syns och hade det gjort det så skulle jag aldrig se det ändå men det känns som att det var längesedan du var hos Elin"

"Ja, det har du rätt i....säkert sex månader sedan. Hujedamej"

"Det är bäst du går dit så inte Elin tror att du har lämnat henne för en annan"

Skräck.

Jag ringde Elin så fort de öppnade imorse och bokade in en tid dir. Och det blev verkligen dir eftersom tiden jag fick är idag. Jag har inte lämnat dig Elin, idag ses vi igen och du får klippa bort allt det slitna precis som vanligt. 1 mm eller 3 cm, du bestämmer.

Det känns skönt i munnen

Pix, förresten. Det är ett störtskönt ord. Låter och känns skönt i munnen. Mer sånt, det är ett ord som ska få större plats i min ordbank.

Pix.

Man gör det man är bäst på

Det blir en spenderar-måndag märker jag. Men ska ju göra det man är bra på, eller?!

Hittills har jag bokat en klipptid för min päls senare idag, jag har köpt droppar till Alice päls som hon ska få om en vecka eller två och så införskaffade jag mig ett par nya löparbyxor. (de gamla jag har är minst tre år gamla och har nu gått hål i grenen, mina reservbyxor är 12 år gamla och har inte direkt behållt den ursprungliga kvalitén)

Drippelidropp i pälsbenan så kanske vi kan hålla oss under tio fästingar även denna sommar!! (använd inte de där halsbanden med fästingmedel på era hundar, det är på tok för mycket nervgift i dem. välj det minst hälsofarliga för hundens skull)



Ungefär som dessa fast lite mer loosefit och vidare med resår längst ner. Inte alls lika de på bilden alltså förrutom på färgen. Svarta.
(jag köpte de billigaste jag hittade på Intersport för jag vägrar betala 800 pix för ett par byxor jag ska svettas i och ha när jag springer i skogen. 250 pix kostade dessa, där går min gräns)


Tre av mina absoluta favoritkänslor

Trots att ett av mina största intressen är att sova så har jag hunnit ta en joggingrunda, måla pannrummet, tvätta och hänga en maskin tvätt, tömma och fylla diskmaskinen, fyllt upp rännan i trädgården med grus och jord (faaan vad det är jobbigt att gräva och skyffla...) hittills idag.

Nu har jag gjort mitt. En dusch av min svettiga lekamen och sen ska jag göra det jag gillar allra bäst.

Det är söndag, jag borde ta det lugnt, ligga på sofflocket och småångesta lite över att helgen gick för fort även denna vecka.


Jag listar tre känslor som kan vara några av de absolut bästa:

* Precis innan man somnar, när man ligger i halvdvala
* När man fått väldigt mycket gjort. Framför allt om man inte hade planerat det
* Känslan av att ha satt sig på toa när man är superkissnödig och kissnödigheten äntligen försvinner

Ge mig tre av dina bästa!

Personer jag älskar

Ett litet godnatt inlägg bara.

Spa med mor
- Underbart att få spendera qualitytime med sin älskade mor. Vi tvagade oss, bubblade, fick ansiktsbehandling där vi båda somnade, fotbad, fruktsallad och tunnbrödsrulle till lunch, lugn omgivning, härlig personal och lugn och ro. Tack mamma för födelsedagspresenten, det var en av de allra bästa. Jag älskar dig mamma.

Eftermiddagen/kvällen med herrn
- lite renovering som gick sådär, en underbar tupplur och sen matlagning i två timmar med love songs i bakgrunden, ett par "tryckare" dansade vi i köket när vi hade väntetid mellan matlagningsmomenten och sen film på tv. Min herre är inte dum han. Vi har verkligen umgåtts idag och det är så mycket värt, att göra saker tillsammans. Qualitytime för andra gången denna lördag. Jag älskar dig Bob.

Nu slapperier i soffan och snart låter vi John Blund komma hit och ta oss. Skönt ska det bli och skönt har det varit, en perfekt lördag.

Vårens ytliga måsten

Jag har kommit in i en ett-örhänges-period. Om jag ska vara fin tar jag på mig ett "stort" örhänge i det ena örat och en liten plupp bara i det andra. Det enda "stora" örhänget jag har hittills är ett med tre kedjor som det hänger små kors i längst ner, kanske 15cm långt. Ursnyggt blir det tro det eller ej. (kors måste ju inte nödvändigtvis betyda att man är kristen)

När jag fyllde år fick jag en karta med åtta små söta örhängen på av min siiiiiis. Alla olika. En blomma, en fågel, ett kors, en pärla...and so on. Det ska man ha. Olika i varje öra. Varför ska det vara likadant egentligen, vem har kommit på den idéen? Det blir så mycket roligare med två olika :)

Nu har jag i alla fall beställt hem ett nytt "stort" örhänge.



Toppenfin och har man mörkbrunt hår så pssar det bäst med en ljus fjäder.
Sen blev det även:





Och en klackring som jag inte orkar visa nu. Vårens smycken, snart i min byrålåda!!

Väntar på njutning

Det gick superbra igår när jag hade "prao" med mig på jobbet. Hon ritade och hjälpte mig med diverse saker. Toppentjej, nu hoppas vi bara på att hon kan få praktisera där i sommar också!!

Idag är det spa som gäller, tre-fyra timmar tillsammans med mamma på spa lite utanför Borås. Min lekamen behöver lite tender, love and care känner jag och det var tydligen fotbad, spikmatta, tvagning peeling, te frukt och lite annat som stod på schemat. Sounds really good to me.



Och när jag kommer hem hoppas jag på att vi har en ny dörr+dörrkarm mellan sovrummet och arbetsrummet. Jag tänker inte hoppas mer än så men just nu har min sambo kommit in i ett stim av renoveringsarbete. Hoppas jag glider med in i det stimmet i eftermiddag.

Jag var ute och sprang igår förresten, jag vill nog inte minnas det för det gick skit. Det var vidrigt redan från första steg. Kan vart fredagsmyset som hägrade men jag ger mig på't imorgon igen.

Bra slut på veckan

Imorgon blir det lajbans. Då ska jag möta Jennie E på bussen och så ska hon följa emd hit till mitt jobb och sitta och skugga mig hela dagen för att veta hur och vad det är jag gör hela dagarna.

Har sagt till grabbarna att sköta sig.

Och så tar vi säkert en lunch på stan för att sortera hennes intryck.

Ett bra slut på jobbveckan? Japp.

Flick-gulligt

Har jag sagt detta förrut kanske? Förmodligen. Men nu såg jag en på bussen imorse. En sån här:

Alltså, en tant med tio centimeters utväxt, grått hår under gulblonderat. Håret var fett och sen var det FLÄTAT.

Listen to me. Om man är över fyrtio kan man inte ha helhårsfläta. Fläta ser gulligt ut, flick-gulligt, inte kvinno-gulligt. Då blir det liksom äckligt istället. Samma sak med råttsvansar som står rätt ut på var sin sida av huvudet. Inte okej om man är över...20.

(lite lustigt att fläta utan prickar blir flata)

 


Renno!

Idag läggs det förmodligen heltäckningsmatta i vårat arbetsrum (även mitt klädesrum, wiihoo). Mumma vad mysigt!! Och sen kommer tre garderober nästa vecka som ska in i sovrum och arbetsrum. Äntligen sak mina kläder få någonstans att bo. Åh vad jag har längtat. Låt nu allt klaffa. Please please please....


Löparkompisen

Ville bara kika in för att meddela att jag hittat min löparkompis. Heléne kämpade sig runt 5 kilometer utan allt för mycket push från min sida. Jag sprang sex kilometer och kände mig oförskämt fräsch när passet var över. Nu ska vi löpa ihop varje vecka. En gång med Heléne och två gånger själv, varje vecka, så länge jag håller mig frisk. (Knock on fakkin woods)

Lycklig tjej.

Nu väntar jag på moussakan.

Någonstans mitt emellan hade passat

Det är lite jobbigt när jobbet är som PMS. Ena sekunden går det lysande och man är nästa ägare av hela världen, så vänder det på ett blink of an eye. Långt nere på bottom trampar man lera, kvicksand, det är blött och jävligt och så lyfts man lite. Bara en bit upp så man kan sitta och bara doppa tårna i kvicksanden.

Ni vet. Fram och tillbaka mellan lycka och total tragedi.

En sån dag vad gäller jobbet idag, inte vad gäller min menscykel men det känns som att jobbet tar över hela mig.


Trög i starten men spurtar på slutet

*gäsp* Idag försov jag mig och kom till jobbet alldeles för sent. Det var ju onödigt. Men jag tänker ändå inte stanna längre än beräknat från början. Dumt att somna om efter klockan ringt när man ändå bara drömmer om krig och jävelskap.

En bra dag väntar dock, utan krig, jag ska träffa Heléne. Vi ska ta oss en joggingrunda, wiihoo! Känner mig lite seg i benen men det är bara att trampa och tänka på att det blir mousaka när vi är färdiga. Älskade Heléne, ikväll ska vi svettas!


Mer lust

Back to buisness. Ingen lust, ingen tid, ingen inspiration.
Nu, mer inspiration, kanske mer tid och lust. Framför allt lust tror jag.
Måndag, det är då alla förändringar sker. Folk slutar röka, folk börjar träna, folk slutar svära och folk skriver nya veckomatsedlar. Det har även vi gjort och här är den:

Måndag: Pyttipanna

Tisdag: Mousaka

Onsdag: Pannkakor

Torsdag: A little bit of this'n that

Fredag: Hederlig tacos med hårda skal

Lördag: Oxrullader, potatiskaka + panacotta

Söndag: Grönsakssöppe

Vi får väl se hur väl vi följer den, möjligtvis att vi byter plats på ett par rätter.

Uppdatering: sambon är FORTFARANDE hemma för ont i ryggen, fast nu är det rumpan och låren mest. Igår tapetserade vi färdigt inne i arbetsrummet, fyllde på filtermaterial i vattenpumpen (jag har oroat mig för det i ett halvår men det gick riktigt bra), tittade på vår hemska trädgård som består av jord och lera. Sen hittade vi ett håll gjort av råtta, sork, mus, orm...ja, vad fan vet jag, intill huset ner längs med grunden. INTE kul, sätter tegelsten i vägen.

RSS 2.0