< Till bloggens startsida

Lördag morgon

Morrn morrn!
Lördag med en gnutta snö, inte vad vi var beredda på när vi tog morgonpromenaden. Den blev väldigt kort. Dryga timman tills jag får ta fler tabletter, det är just denna timman som är värst. Det onda liksom smyger sig på mig och jag har inte ont där snittet är utan ovanför, upp mot midjan, och neråt...inte i fiffi men precis ovanför. Oklart varför men det är väl bara att bita ihop. Igår fick jag en släng av det-är-så-synd-om-mig-jag-skulle-aldrig-gjort-operationen-ilska. Och en skvätt tårar på det. Bästa medicinen mot det? Träffa och umgås med någon man tycker om.

Och ikväll ska jag umgås med en annan som jag tycker om. Emma. Lovely Emma och jag ska se om vi kan lasta in mig i bilen och åka iväg för att spendera kvällen i Göteborg. Betnér-afton! Det är synd att jag inte kan skratta så mycket för det drar i såret men jag kan ju le, skratta inombords. Får se hur länge jag pallar men vi har bestämt oss för att göra ett försök...!


Pics








Slippa känna mig trasig

Skulle jag gett er bilder på hur det såg ut när kompressen byttes så hade nog hälften av er kräkts alternativt svimmat. Det var ingen vacker syn ska jag be att få tala om. Sår, blåmärke, svullet, blodigt...nej jag kan inte ens förklara...men såret ser rent och snyggt ut iaf. Inget var och det lilla som fortfarande syntes av sårkanten såg fint ut så läka gör det säkert allteftersom.

Nog om det.

Jag har fixat till mig lite nu i alla fall så jag slipper känna mig så trasig. Håret är klippt och snart färgat, naglarna är påbyggda (CERISE, skrikCERISE) och inom ett par timmar blir det en långpromenad för att på något sätt (det enda möjlig sättet för tillfället) försöka göra av med alla kolhydrater jag tryckt i mig de senaste dagarna. Två dagar kvar till 1 april. Någon mer som ska vara med och få bort och forma till det sista innan sommaren? Sista chansen nu! (vill ni fortsätta vara flabby så är ju det helt okej också, helt upp till er, vi har haft den diskussionen innan. Se då bara till att inte klaga)

Min belöning

Dagens belöning för att jag satte en spruta i min egna mage: en skål turkisk yoghurt med vaniljpulver och sukrin.

YES!!

Klipp och färg

Ny dag, nya möjligheter, rätt löjligt uttryck men idag ska jag ta med mig mina kryckor och ta mig till min frisörska. Det var nog ett år sedan jag var där sist. Tänk om hon ska skälla på mig...i så fall är jag nog värd det. Inget stort ska dock hända, får väl låta henne ta av fem centimeter och fixa "frisyr" sen är det bara att åka hem och färga.

Jag är nog lite tvärtom andra tjejer på den punkten för de flesta vill vara lite ljusare i håret när våren kommer medan jag vill vara lite mörkare för att det blir större kontrast och snyggare ihop med alla ljusare och färggladare kläder man tar på sig. Därför kör jag på det vanliga mörkmörkbruna.



Känslan av bortopererat bråck

Ja men nu börjar jag känna mig piggare, lite sugen på en löprunda. Har lyckats tvätta lite kläder, äta och prata i telefon. Tog en kvarts promenad tidigare också utan problem. Går åt rätt håll och imorgon kanske jag ska börja jobba lite men det är inte skrivet i sten, beror helt på dagsformen såklart.

Hur det känns? Det gör ont och svider i det ytliga såret med jämna mellanrum, jag har lite magsmärtor av tabletterna och bristen på mat antar jag och sen känns det som att ha håll, inte i ljumsken utan längre upp på sidan.

Men inte mer än så och det som inte dödar det härdar, det kan vi väl vara överens om...

Varning för äckelbild

Ska ge er lite bilder. En eller två äckelbild så för er som är känsliga, titta inte då.

Innan operation:



Efter operation:





Spruta att ta i magen varje dag:



Blodigt är det men nu har det slutat blöda iaf. Torkat blod och väldigt blåmärke:
(ska byta kompressen om ett par dagar, vågar inte dra och slita i det än)


Rapport från gårdagen

Jag överlevde!! De var ena riktiga änglar på operation och tog hand om mig på allra bästa sätt. En väldig skillnad  från operation på ett vanligt sjukhus. Här var det fina morgonrockar, ett eget rum med riktig säng, fin inredning och mysiga täcken. Somnade som en stock med masken över ansiktet och vaknade som en krycka. Grät en skvätt när jag insåg att jag faktiskt hade vaknat och inte strukit med. Mer smärtstillande och lite fika. Fina blommor av pappa som lastade in mig i bilen och såg till att jag kom hem. En hund som var glad att se sin matte och samtal och sms från mina hjärtan. Tabletter i massor, nerblodad kompress som jag inte får byta och sprutor i magen för att undvika propp men vad gör det när en goding kom hit och tog hand om mig hela kvällen och sov bredvid mig. Trygghet.

Nu har jag tagit ett gäng tabletter till så jag somnar nog om tio men sen ska jag försöka mig på en dusch och ikväll blir det tacos!

Bilder kommer någongång men inte nu.

Jag hoppas på korsstygn

Sådär, nu är jag på väg till Göteborg för att bli av med det där förbannade bråcket som bråkat alldeles för länge. Bye bye Bråcky! Doktorn ska få pryda mig med ett tredje ärr i höger ljumske, hoppas han syr fint, korsstygn. Och det räcker med skämt om att han kanske "slinter", att doktorer av fler än en anledning gillar just ljumskoperationer på tjejer and it goes on and on and on...jag behöver inte höra sånt nu och jag litar på honom. DET FINNS LIKSOM INTE SÅ MYCKET ANNAT ATT GÖRA FÖR JAG KOMMER INTE VARA VID MEDVETANDE! Damnit...!

*djupt andetag*

Ses på andra sidan!!

...andra sidan operationen alltså...

chilla.

Smärt-testet

Ska blir lite spännande att se hur Alice reagerar när jag kommer hem senare idag. Hon känner nästan alltid av om jag är ledsen eller arg. Smärt-testet nu då. Fattar hon eller fattar hon inte. Hon är ju bara en jycke...som gillar att sola.


Kollade in på centralen

Var och gjorde en koll på ambulanscentralen idag, inför om ifall att det skulle gå snett imorgon. Så jag skulle veta vilka som kan bli mina räddare.





De åt bra, såg bra med sina brillor och verkade relativt skärpta.

Eller så var jag där för att få lite hjälp med att få på mina sommardäck och få bilen tvättad. Och min pappa åt kyckling och ris. Fast lite stämmer ju även det första eftersom det är han som kör mig till farbror doktorn, vakar över mig under tiden och plockar med mig hem efteråt. En bättre stöttepelare får man leta efter om ni frågar mig. Han skulle nog till och med klara av att bära mig uppför trapporna till min lägenhet om han var tvungen.

Gör mig redo

Gör mig redo för morgondagen. Disken är borta, allt är städat och i sin ordning så jag slipper ligga och störa mig på det de första två dagarna. Vänner står och trampar i sina hem och väntar på ifall jag skulle behöva hjälp med något och första natten (kanske andra också?) kommer jag ha någon hos mig, allt enligt anvisningarna.

Nu ska jag bara förstöra min hud och mitt hår med Descutan gånger två. Sen är jag redo för att lägga mig på britsen. Shoot!!


Finmat



Japp, det blir finresturang ikväll, jag blir bortskämd, men det ska man väl bli ibland? Ååh jag har längtat sen jag "fick" presenten. Ska ta entrecoten...eller tonfisken. Kan klockan skynda på lite nu då?!

Vem som bjuder? You wish!

Pics












Fredagskänslan är på g

Vaknade med huvudvärk, det är väl ingen fredagskänsla direkt? Den har tryckts ner med Alvedon nu i alla fall så jag kan stressa sönder mig för att kunna lämna jobbet vid tolvtiden. Måste få ordning på allt, skicka iväg utskicket efter sjutton om och men, städa skrivbordet och sen efter det kan jag få andas.

Och ikväll ska jag få njuta av en av mina födelsedagspresenter.


Det går bra

För er som undrar hur det går med rökningen...

...det går mycket bra, jag tror min kropp har gett upp. Ibland uppkommer dödsryckningar, det är då kalendern åker genom rummet eller konservöppnaren drar in i väggen. Nej, det får räcka där, ni behöver inte ha alla detaljer om hur jag beter mig. Det går bra som sagt.


1 april stramar vi åt

Nu är det snart 1 april och då är det stenhård koll på maten som gäller. Har väldig koll nu med men det blir en sista stöt, utan fuskdagar, innan bikinin ska på. Då stramar vi åt! Gårdagskvällens LCHF:

Spenatsoppa, ägg, ost, mjölk



Efterrätt: En inte så himla god hallonpaj med massa vispgrädde. Mer sukralos nästa gång. Godkänd en onsdag dock.


Lasse fixar

Oh igår fick jag äntligen ordning på det som fattats i lägenheten. Jag hade kallat in förstärkning!



Jag var behjälplig med plugg och borr, Lasse fixade biffen. Ett hyllplan och en efterlängtad sänglampa så jag slipper gissa vad det står i böckerna jag ändå försöker plöja igenom.



Ser ni så fint det blev!!
Nu är det bara sladdhärvan.


Om det ändå vore så



Tittar ner i min matlåda. Broccoli, fetaste pepparsåsen in da world och en köttbit. Stekt i stekpanna med en himlans massa smör. Tänk, bara tääänk när den där köttbiten är grillad istället. Vilken skillnad det blir, lukten smaken känslan. Snart så...!!


Förberedelser

Det är inte ultimat att jag ska vara hemma från jobbet nästa vecka och nu när jag försöker förbereda min bortavaro får ta över mycket från chefen eftersom hans familj ligger hemma sjuk. Han måste ta hand om dem förstås, det är bara inte ultimat, ni fattar.

Förberedelserna är annars igång även på "hemmaplan". Kryckor ska hämtas, inte för att slippa belasta benet utan för att lägga mer tyngd på armarna de första två dagarna. MAAAAAT ska inhandlas så jag bara kan gotta mig dagarna i ända. Bilen ska få på sig sommardäcken så det är klart. Och ikväll borras sänglampan upp så jag kan ligga där och läsa dag som natt.

Sen har jag bokat frisör- och nageltid under veckan så jag iaf har några små utflykter att göra när alla andra jobbar!

Kan tänka mig att det blir en hel del bloggande också. Inget intressant för det lär inte hända mycket men dötiden tar ut sin rätt. Alltid.


Pics












Jess+Jenna

Fick tips av en kompis att youtuba Jenna Marbles och det har jag nu gjort. Min absoluta favoritvideo kommer här och ja, det hade lika väl kunnat vara jag som gjort den där videon. Samma humor, ironi och sarkasm, jag älskar det och jag älskar henne.



Lyfte

Åh nu blev jag på bättre humör! Haha det svänger snabbt, härligt är det! Heléne ska snart bli mamma, Alen pappa och jag ska i dagarna boka två nätter i Köpenhamn på ett hotell jag vart med och ritat. Det lyfte mig så nu kör vi all in på tisdag.


Killen med glassen

Känner mig inte på topp idag. Inget har hänt och allt är lugnt men...ja jag vet inte riktigt vad det är. Humöret är halvkasst.! Så ser jag en bild på en glass i en reklamannons och tänker att jag ska äta glass ikväll för glass är det bästa jag vet. Fast det ska jag inte. Och så tar humöret ett till steg neråt.

Två ganska perfekta tankar:
- en stor tallrik helt full med glass, chokladsås och strössel i famnen. Sitter under en filt, har släckt ner lägenheten, kollar på amerikansk komedi och skrattar med en vän som trycker i sig på pricken lika mycket glass.
- samma megatallrik med glass men i denna tanken skiter jag i vännen och filmen och skratten. Filten har blivit en kille med värmande armar...tyst är han, han bara sitter där med mig och tittar när jag äter glass. Ja, han kanske säger något litet men inget tjat och inte många ord. Kanske får han smaka på min glass också. Sen somnar vi.

Men som sagt. Det blir ingen glass och då kan resten kvitta också. Idag.



Filmklippet

Jag har även ett litet filmklipp från biljardhallen i fredags som jag tänkte lägga upp för att visa er men så tittade jag på den igen och...nej. Den får stanna i min telefon, det blir bäst så, man kan inte visa allt.


Den lyckliga skökan

Ja jag hängde ju inte bara med min dementa farmor i helgen såklart. Även Ida och Heléne fick äran att umgås med mig. Jag och Ida skulle bara äta en bit mat och ta ett glas vin på stan. Det blev ett par sånna glas, tre omgångar biljard där vi träffade två andra kända ansikten. Och lite andra kändisar på Vinci. En riktigt bra fredagskväll helt enkelt. Ida vann biljarden, ni ser ju så lycklig skökan är.





Mitt besök hos Heléne på lördagen har jag inga bilder från men det var minst lika trevligt om än lite lugnare. Nog med helgen, nu ser vi framåt!



Munther

Det är så synd att det är Ulrik Munther som sjunger Soldiers. Tänk om det vore...någon annan, vad bra den hade kunnat vara då.


Dagens diss

Vad dissar vi idag? Jo, vi dissar sånna här förpackningar! Hårda, omöjliga att öppna.



Brottades med just den igår eftersom "du får inte förstöra förpackningen för mycket om du ska kunna lämna tillbaka den". Och det var klart jag var tvungen att lämna tillbaka för jag hade tagit fel. Fel sladd och fel längd. Man skär sig alltid på den hårda plasten med. Sax OCH kniv för att få upp dem. Och svordomar såklart.


Håll i hatten

På onsdag drar ett nytt program igång i tv4, Borås superstars. Har ni sett reklamen för det? Handlar om ett par av de boende på ett demensboende i Borås. En av superstarsen är min dementa farmor, Lilli, jippie!! Ska bli himla roligt att se premiäravsnittet måste jag säga! Jag och bror min bestämde oss iaf för att besöka farmor i lördags. Jag var inte piggast men det gick fint ändå. Pratade lite, skrattade lite och så lekte vi lite med gamla glasögon Perra hittade! (han har inte munsår, han har sönderriven finne)



Så se nu till att slå på tv:n på onsdag! Min ädle far kommer också vara med en hel del, kanske redan i premiären. Han är inte dement men anhörig, ni fattar. En bild som togs under inspelningarna.


När måndagen känns trög

Trevlig. Måndag.
Ett tips när måndagen känns lite för mycket, ta på er baggy baggy kläder. Då blir det lite mer chill och man behöver inte bry sig så mycket. Baggyjeans, linne och slapp tröja...sneakers. Musik i örona. Inte något vidare sexigt men vem bryr sig om det en måndag.



Så kan ni som har hår slänga upp det i en fläta så behöver ni inte bry er om det på hela dagen. Bästa.
1. Fläta på trött Jess
2. Nyupptäckt finne. Jag är fortfarande en ungdom, det ni.


Helg?










Stolt tjej

Att ge sig fan på att klara något tar en oftast en bra bit på vägen.
Jag hade en timmes dötid igår innan jag skulle sova och det kan man inte ha när man slutar röka så jag bestämde mig för att försöka byta lampa i vardagsrummet. Jag har liksom skjutit upp det för jag når inte och har ingen stege. Vad gör man? Jo, man tar träpallen från hallen och ställer på mjuka soffpallen i vardagsrummet. Ett djupt andetag och sen försöker man balansera med lampan i ena handen och en liten skruvmejsel i andra. Det måste vara kolsvart också eftersom man gör det på kvällen och man stänger av all ström för att slippa få sig en kyss. Hämtade en ficklampa som fick stå på bordet och ge ett i stort sett obetydligt ljus. Men jag lyckades få upp den. Det tog en timma, en mängd svordomar och ett par höghöjdsfall.



Det är bara den där koppen där uppe som jag inte fick till. Behöver tejp.



Det gjorde att jag kunde få ordning på köket också för där till höger har lampan legat och samlat damm men nu så...!


Pics














Sluta sälja skiten

Det är sällan jag kommenterar nyheter men nu. Titta här.

Min känsla är, förbjud skiten helt istället då. Sluta sälja cigaretter, man får ju ändå knappt röka någonstans. Möjligtvis i sin egen lägenhet, om det är en bostadsrätt. Eller i en glasbur på Landvetter flygplats. Fuck it.

(på min balkong kommer man alltid få röka, bara så ni vet)


Mycket mycket roligt



Jag skrattade så jag grät igår när jag såg denna men sen är ju jag lite överdriven i alla mina känsloyttringar för tillfället.


Två timmar på löven



Jag och fis-Alice hade det ganska mysigt igår eftermiddag. Två timmar på förra-årets-löv-stigar, gick, sprang, hoppade och jagade varandra. Ingen big deal, tänkte bara jag kunde visa er.


Bara trötter

Nu har jag sovit en timma och det känns mycket bättre. Jag är inte så hemskt tråkig och grå om jag får säga det själv :)

Ska bara försöka få något gjort på jobbet med då!




Trist tråkig och grå

Jag känner mig riktigt tråkig idag. En grå trist människa. Och trött är jag utan egentlig anledning. Abstinensen är en gnutta bättre. Jag vill sova i soffan på tredje våning och vakna som en piggare Jess.

Eller så skulle jag vilja att det var fredag och planerna för kvällen såg ut ungefär såhär: Jag drar igång infravärmen på balkongen när jag kommer hem från jobbet. Vid sjutiden kommer en kompis upp med en flaska vin eller bubbel. Vi drar igång halvledsna låtar på datorn, en hel del Lasse W och Melissa. Så ligger vi på rygg på balkongen i värmen och dricker alldeles för många glas vin, röker för många cigg, skrattar pratar och sjunger till vi blivit hesa. Då kryper vi in och somnar. Till sommarn kanske, så klarar vi oss med den riktiga värmen?


Närmast anhörig

Man märker att man inte är riktigt psykiskt stabil när man får dåligt samvete för att man anger sin pappa som närmast anhörig och inte sin mamma. Att man känner sig som en svikare trots att det är pappa som kommer sitta där i väntrummet och vänta under operationen...förlåt mamma men just den dagen så är pappa min närmast anhörig, du får vara en annan gång.


Now shut the fuck up!

Jag glömde! Igår fick jag resultatet av min hälsoundersökning, den jag gjorde för två veckor sedan. Nu fick jag blodprovssvaren.

DRDRDRDRDDRRDDRDRDDR! <---- trumvirvel

BAM!

...efter att ha kört LCHF i sex månader mår jag bättre än jag gjort på länge. Trots mitt "GROTESKA" intag av fett av alla de slag har jag ett lägre eller likadant blodfett/kolesterolvärde som innan. Gått ner åtta kilo, minskat nio centimeter i midjan (vikt och centimeter försvann under de första tre månaderna. sen vart jag nöjd och ökade lite på kolisarna för att stå still), fått mycket mer ork (trots att sova är ett av mina största intressen som ni vet) och återhämtar mig efter löprundorna mycket fortare.

Så nu får ni tallriksmodellsmänniskor försöka trycka upp ert ris och era potatisar i rumpan på någon annan, företrädesvis er själva.




Pics






Jag är klok men gör dåliga piruetter

Var över hos bagarn för att köpa bröd till morgonfikat.

- Det är konstigt att de skickar dig och köpa bröd, du som inte ens äter det.
- Ja lite konstigt men det är okej, man får ju ställa upp...med att dra ner de andra i brödträsket. För din skull.
- Du skulle behöva lite fluff på din kropp. Titta på mig *manlig piruette* Fint va?
- Jo, du passar i fluff men jag passar bättre utan *kvinnlig piruette*
- Du är klok men du gör dåliga piruetter!
- Ska bli bättre på det, ses imorgon min lilla ballerina. Hahaha!


Det bästa som singel

Det bästa med att vara singel är när man öppnar kylen och allt där inne är gott. Man vill äta allt för man har bara tagit hänsyn till sina egna cravings när man handlat. Ingen majs. Gött att slippa majsen. Mycket ost.


Matcha



Vit tröja idag, någorlunda ljus mat. Hade jag tagit med mig köttfärsröran hade den definitivt skvätt på tröjan och jag hade fått ett av de där frispelen. Förberedelse inför dagen kan man säga.

(igår blev det två frispel, en gråtattack och tolv timmars irritation)


Helvete var vad jag tänkte

Vad gäller operationen, som inte är någon big deal egentligen alls, så är det enda jag är lite rädd för att jag inte ska vakna efter narkosen. (konstig meningsbyggnad? skit samma) Det finns ingen anledning att tänka så, jag har aldrig haft problem med narkos innan eller vart orolig. Och rädd för att dö är jag inte, att somna in helt vid narkos kan knappast vara speciellt traumatiskt, jag känner bara att jag har mycket kvar att göra innan det är dags liksom. Så fick jag ett sms imorse:

"Nu blir detta kanske lite tjatigt men, JAG ÄLSKAR DIG! Vaknade halv 5 imorse av att jag drömde att du var död o att du vetat om att du skulle dö, men inte sagt något. Helvete vad jag lipa, det var fruktansvärt hur verklig känsla va när jag vakna. Du betyder massor för mig!"

Helvete. Helvete. Helvete. Det var vad jag tänkte.

Fyra stora anledningar

  1. Jag luktar godare
  2. Jag kan lägga pengarna på annat
  3. Jag får inte lungcancer...kanske
  4. Det är så roligt att klara av saker folk säger att man inte kan

De anledningarna borde räcka för att ta sig igenom skiten, en halvtimma i taget nu. Kämpa Jess.


Kryper i kroppen

Det är jobbigt idag. Det kryper i kroppen och jag blir irriterad när folk tittar på mig. VAD VILL DEM?! Men jag vet ju vad det beror på så jag försöker lugna mig och ta några djupa andetag emellanåt. Igår körde jag på sockerchock för att ta bort suget och massor med löpning, idag skippar jag sockret men fortsätter med eftermiddagslöpning i icke-nikotinigt sällskap.

Måste ringa till bilverkstan med. Det kan inte gå annat än åt helvete men jag har inget val. Och inte dem heller.


När man klipper ciggen

Det är bra att springa när man klipper ciggen. När man vart ute på en runda med vännen och denne släpper av en hemma och benen är som stockar och man känner sig helt färdig. Då kan man springa en runda till bara för att kroppen protesterar och man kokar inombords. Då ska kroppen få se på vem som kan jävlas. Jag kan. Och idag somnar jag tidigt med ben som känns som spagetti och lungor som sluppit rök i 24 timmar.


Pics














Stopp i minst två veckor



Jag ska opereras om två veckor idag. Det innebär rökstopp för fröken Jess (10 timmar hittills). Och klarar man två veckor utan cigg så klarar man att skippa det framöver också för det är ju dessa 14 dagar som är värst. Så jag tänkte helt enkelt ge mig själv och alla runt omkring mig ett helvete fram till dess. Inga konstigheter.
Hejaheja-rop, vågen, komigen-sms, kämpapåduärsåjävladuktigochsnygg-hälsningar och highfives uppskattas. Provocerande undanbedes.


Tog två dagar att komma igen

Det tog visst två dagar att komma tillbaka efter festen i lördags. Så det kan gå. Blev inte riktigt som vi tänkt oss men det var en kväll att minnas iaf och det ska man vara nöjd med. Tack alla fina flickor som förgyllde kvällen och morgonen. Och mister B och S för matsällskapet, icke att förglömma. Efter ett antal omständigheter fick jag sova på min soffa för sängen var upptagen men då hade jag sällskap när jag vaknade, inte helt fel att sitta och oja sig tillsammans och äta upp plockmaten från festen där på morgonenkvisten...

När jag var som bäst:



Presenter från godingar. Parfym, massage, dörrhjärta, bubbel, prydnadshjärta, blommor och fina kort. Stort tack, igen:



Morgonvyn från min extraordinära sovplats. Godmorgon:




Hey, I heard you were a wild one


Skål med tjejerna



Det är party hos mig ikväll. Tjejparty för att fira internationella kvinnodagen och heja på Melodifestivalen. Så har jag ju fyllt år också men det ses bara som en bonus i sammanhanget. Känner på mig att det kan bli galet ikväll, det kan spåra på ett härligt sätt. Det är iaf rätt tjejer som kommer och då vet man aldrig.




Frukosten som vände


Det var sånna här jag hittade i frysen och bestämde mig för att äta två till frukost. Ägg- och baconmuffins. Ruskigt goda. Den ena hade visst äggskal i sig så då kräktes jag upp allt. (äckelkräktes, inte ätstörningskräktes, sluta) Är det något jag inte klarar att tugga på så är det äggskal och fiskben...så nu blev jag utan frukost iaf. Typiskt. Fetaost? Äh.

Bekänna färg hos Larsson

Vaknar upp och känner efter, jo men jag är på gott humör. Hungrig. Ingen frukost hemma, skrapar ihop något som gör att jag känner mig mätt. För hunger och bära flyttlådor hör inte ihop. Nu ska jag bara släpa mig iväg till Systemet och handla lite inför ikväll men sen kära arm- och benmuskler ska ni få bekänna färg en stund! Just do it!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen idag.



Om man googlar så känns det som en sosse-dag men jag är inte speciellt påläst så jag borde egentligen inte säga något om det. Kvinnor kvinnor kvinnor. Många skulle nog säga att jag inte är feminist, min aura lyser inte "kvinnokamp" och jag kan ofta tycka att man får det att låta som att vi minsann är mycket bättre än männen. Vilket vi givetvis inte är.

- Man får ingen respekt, man förtjänar den...
- Vill man prostituera sig så gör man det
(om man VILL, läs innan du klagar, ingen ska tvingas)...
- Man måste stå upp för sig själv och stå på sig...
- Vill man tjäna pengar så utbildar man sig inte till de typiska "kvinnoyrkena" för där är lönen lägre och det vet man redan från början Det är ingen idé att tycka synd om sig själv eller spela dum...
- Ibland måste man kämpa mer och ibland mindre...

...vare sig man är man eller kvinna.  
Kvinnokampsgrejen går ofta överstyr tycker jag. Slappna av och använd ditt huvud så slipper du trampas på. 

Och det sista. Om man som kvinna vill stanna hemma och vara mammaledig eller om mannen vill vara pappaledig eller om man vill dela eller hur fan man än gör så måste det vara upp till föräldrarna själva. Kommunikation. Har man ingen sådan så är det dags att se över varför man ens skaffar barn ihop. Det är nog där felet ligger och ingen annanstans!

Lite sunt förnuft och lite politik såhär på tosdagsmorgonen. Surprise.  
Så vill jag skicka en hyllning till min mor.


Man blir inte smalare än man gör sig

Försöker jobba med ilskan vid sidan av här så slipper jag ösa det över er, brukar bli trevligare så. Det är torsdag hursomhelst och eftersom träningen uteblev igår pga nagelfix och tårtätar- och filmbesök så får jag pallra mig iväg i eftermiddag. What to do. Är inte så sugen när det ligger tio centimeter snö på marken IGEN. Jag vill ha vår!! Tur att den komemr nästa vecka, då blir det löpning varenda dag om jag får bestämma och det får jag FÖR DET ÄR MITT LIV DIN JÄVLA...förlåt. Så. Skärpning.

:D

Glad. Söt. Lugn. Trygg. Vettig. Stabil.




Blandning





A mix between pleasure and pain.
Idag är en sån dag.






Pics







Mitt i prick

Jag vet att ni inte bryr er det minsta om mina födelsedagspresenter, därför ska jag bespara er de flesta gåvor. Men denna var lite mitt i prick kan man säga. En flyttkartong full med Pepsi Max som nu står på balkongen för kylning. Det går åt hemma hos Jess! Bullseye!


Angoratröjan from hell

Just det ja, jag hade angoratröja på mig igår.



Tur att jag inte valde svart tröja idag...jag ser ju inte min egna rygg förvisso. Ägnar en timme åt att tejpa bort skiten.


London bokat!

DET ÄR BOKAT! 22-24 april drar jag och Emma till London! Gosh vad härligt det ska bli! Var det någon som sa shopping? Var det någon som sa Primark? Äntligen blir det av känner jag!!


Svullot

Har nu även hunnit få i mig chips, kakor, Festis, choklad och smågodis. HÖG är vad jag är.

Intalade mig imorse att jag minsann kan svulla en hel dag utan dåligt samvete och utan minsta tanke på att träna. Men men, nu blir det en löprunda ikväll när kalaset är slut. För att jag behöver det...och för att man får göra som man vill på sin födelsedag och jag vill springa.

Har även fått tid för operation i slutet av mars och då kommer jag inte kunna springa på minst två veckor eller styrketräna på ungefär en månad. Så jag passar på kan man säga.

Livet hade vart eliiit!

Känner bevikelsen skölja över mig när jag tänker på att livet hade vart så mycket bättre om min mor hade knipit i 23 minuter extra. Då hade jag vart född 13.37 ELIIIIIT!


Det är något speciellt...

Jag vet inte vad det är men jag gillar munnar. Inte nödvändigtvis sexuellt och absolut inte på ett besatt vis men jag kommer ofta ihåg hur en persons mun såg ut. Läppar, tänder, form. Jag lägger inget värde i det som att det där är en ful mun och det en fin...jag minns det bara. Munnar är fint.










London calling

Bokade jag och en vän precis en resa till London? Nej, det gjorde vi inte men vi bestämde datum och snart är det klappat och klart för årets shopping- och festisresa! Det finns mycket som kan glädja en på födelsedagen.


Min musik spelas

Bara för att det är min dag får jag leka DJ hela dagen på kontoret. Jag spelar MINA låtar, så länge telefonen inte ringer. Har inte vågat köra Ai Eu Se Te Pego eller Knock Knock än men de kommer såklart lite senare. Mjukar upp min hårdrocksroomie med Kings of Leon. Vågar jag köra Tenacious D?


Den där dagen

Jag skulle inte vilja kalla det en väldigt speciell dag men det var ju 28 år sedan jag föddes idag och ni kanske inte visste det men på sin födelsedag för man göra precis hur man vill.

Började redan igår faktiskt.

Tog en en timme lång dusch. Riktigt varm så det nästan brändes, tvål, schampoo, balsam, hårinpackning, rakning, peeling och bara låta vattnet rinna och ut klev jag sen helt russinskrynklig för att kleta in mig med diverse välluktande krämer innan det var dags att sova. Detta för att idag, imorse, vakna upp fräsch som en nyponros.

Till frukost blev det en Delicatoboll och en hallongrotta. Jag äter ju väldigt sällan socker men idag ska jag vara sockerhög precis hela dagen. Hög som ett hus. För att jag kan och för att jag får! Så det så!



Fortsättning följer...


Karva och sy ihop

Det blir till att karva...sa inte kirurgen när han ringde men han sa att jag ska opereras. Bråcket ska bort. Tack för det! Hoppas på en tid snarast så jag kan börja springa ordentligt igen och vinna över löpproffset. En fröjd hade det vart.

Mer hinner jag inte ge er just nu. det är faktiskt måndag.


Grattis Ida

Ett stort grattis till världens bästa Ida!!
Firade lite igår men idag är dagen. Hoppas du får ett väldigt bra 29:de år. Vi börjar bli gamla men man är aldrig för gammal för att ha roligt!



Close to my heart...!

Chill chill

Det där förbannade telefonmötet i fredags gör att jag nu sitter här, söndag, och jobbar. Som om söndagar inte är tråkiga vanligtvis. Med lite effektivitet kan jag kanske vara "klar" tills den gravida flyr fältet hemma och kommer upp hit för att socialisera.

Och så hittar jag lite bilder som jag på ett eller annat sätt gillar.











Jag ryser

Hittade två riktigt härliga bilder. Nu är jag ju singel och behöver inte tänka på frikort eftersom jag gör som jag vill (för er som av någon konstig anledning aldrig hört talas om frikort är det alltså någon man FÅR ligga med om man får chansen utan att det räknas som otrohet. Måste vara någon där chansen att det händer är typ noll. Alltså inte partnerns kompis eller brevbärarn. Ett sånt får man ha, möjligtvis två om det är en av varje kön) men när jag har varit i förhållanden så har jag alltid haft samma frikort...jag ryyyyser, så härlig är han. Take a fakkin' look! Nej precis, ni skulle inte heller sagt nej...




I'm a survivor

Ja, jag överlevde löprundan. Jag kanske inte borde ha gjort det och jag tackade nej till en runda imorse men har man vart "onyttig" så krävs krafttag för att få samvetet på rätt sida igen. Tur att löpproffset jag hade med mig hade smällt i sig en pizza tidigare, slapp jag känna mig femton nivåer sämre. MEN nu får det räcka med bråck, jag hatar det. Kirurgen, nu ringer du mig, bokar in en tid och sen är det dags för dig att skära upp mig, laga och sy igen!!
Var det någon som sa att det är dags för en låååångdusch?

Juggekvällen

Hur var det nu? Jo, jag blev upphämtad utanför dörren (lyx) av Bokiboy, en bilresa av missförstånd till Gbg, blev välkomnade av en skönhet, bjudna på mat och så korkade vi upp.

Konsert med Aca Lucas som gick i dimmans tecken och en bussfärd som bestod av Ai Se Eu Te Pego och oro över att träffas av alkohol som vart nere i han på sätet bredvids mage och vänt. Men efter välgenomtänkt krisplan gick det bra.

En juggekväll helt enkelt, perfekt. Jag vågar inte säga annat.









Tar med mig skallebanken

Okej, jag får betala idag för roligheterna igår. Jag berättar mer sen men först ska jag svettas ut alkoholen ur blodet, det är nog det enda som funkar. Så jag tar min skallebank, en Ipren, en Celsius och snörar på mig skorna. Efter det hoppas jag kunna fira den bästas födelsedag ikväll med gott humör. Dock utan vin, väldigt mycket utan.

Ses om en stund!


Raise your glass

 

Då kör vi. Hejdå Borås, hej Göteborg. Be nice!


Livlinan

 

Jag har tagit kort med mobilen på tidtabellen för min buss hem. Om jag skulle tappa bort mitt sällskap alltså. Då är det bara att ta fram bilden. Så onykter att jag inte ens klarar det ska jag INTE vara. (Och skulle jag bli det är det inte mitt fel)


Gbg, metropolen

Det blir Göteborg ikväll, fest party konsert och en massa skålande med vännerna! Kan inte bli annat än succé. Vad som inte är succé är att jag varken har duschat, klätt eller fixat min lekamen och jag blir upphämtad om en timma och tio minuter. Det kommer gå åt helvete med andra ord.

Men skoj blir det, när jag väl tagit mig dit!

En lustig man

 

För att Stenmark är en mycket lustig man.


Vart jag mig i världen vänder

Snabbt och lätt, nu är det klart. Viss överdrift såklart eftersom klockan bara är strax efter nio men mötet är över i alla fall. Det dumma är att man alltid har mer att göra efter ett sånt möte, ingenting lättar, det bara bygger på. Fixa, ändra, ring och skicka över. En liten paus för promenad med byrackan i solen först!

Just det ja, det andra paketet jag hämtade ut...



...fyra av tio böcker jag tänkte läsa framöver. Lite deckare, lite biografi, lite porr och lite mental styrka.

Cheers to that

FREDAG, you bastards!!
Men innan vi firar är det väl jobb va? Jag sitter hemma och väntar på att ett telefonmöte ska starta. Jag är på g kan man säga. Nu fixar vi detta fort så helgen kan börja.
Hämtade ut två paket igår förresten och jag är nu väl rustad för en löpperiod. Härlig syn! Det andra paketet visar jag efter mötet för nu kopplar de upp sig....!


Logik

"Hälften av de som drunknar har alkohol i blodet"

- Jaha men då spelar det alltså ingen roll?!

Ett glas med kvällsmat

En löptur som visade att jag minsann inte sprungit på bra länge. Men det är bara att köra på. En liten dusch, ett par samtal och ett glas med kvällsmat senare är det dags att inta horisontalläge i soffan.


Pics











Sol i sinne

Snälla solen, kan du stanna framme och uppe tills jag kommit hem, hunnit hämta mina Celsius drycker, dryckit en, bytt om och tagit en löprunda så lång att benen skakar? Pliiiiis. Jag beräknar vara klar med detta runt halv sju.



Uthyrd



Då var det dags att bli uthyrd igen, som den konsult jag är. I Emtunga i  fyra veckor för någon helikopterplattforms skull vilket betyder minst åtta veckor. Pissigt men det är snart löneförhandling har jag hört...


Hej torsdag

God morgon! Har ni sovit gott? Jo, tack, jag har sovit som en prinsessa. Man gör oftast det när dagarna går i ett. Och nu är vi ännu ett steg närmre helgen och allt vad den kan innebära. Thank you Jesus!

Fick skjuts av Emma till jobbet idag vilket innebar sovmorgon till 06.10. Hennes första dag på nya jobbet och vad gör man inte för att lugna hispiga nerver. Det kommer gå hur bra som helst vännen, you rock.

Då ska vi se. Te med grädde, yoghurten där till höger, ritningarna till vänster och mailen öppnad. Nu kör vi, kom igen torsdag.


RSS 2.0