< Till bloggens startsida

Jag jobbar på med möblerna. Oroa er inte f...

dsc00685 (MMS)

Jag jobbar på med möblerna. Oroa er inte för mig.


Besök utan krångel

Äntligen är måndagen förbi. Som i en dimma skruvade jag ihop IKEA-möbler och tog en joggingtur på lunchen. Det är en bättre dag idag, Ida ska komma hem till mig (oss) och umgås, det tycker jag är härligt. Kravlöst, som förr i tiden när vi var små. Tänk att man fortfarande är precis samma person som då, lite visare och så men annars precis samma.

Vi brukar ha våra dater på vardagar, direkt efter jobbet, så beroende på hos vem vi träffas så lagar vi lite mat hemma hos denna. Det blir gulaschsoppa idag, på köttfärs och med lite creme fraishe, persilja och vitlöksbröd. Jag hoppas det faller damen i smaken. Inget fancy, inget tillgjort, inget speciale. Skönt, alla är nöjda.

Här skulle jag infogat en bild på den härliga kvinnan jag ska få besök av men jag har ju glömt fråga om hon tycker det är okej så ni får helt enkelt föreställa er en tjej på 28 vintrar/vårar med brunt uppsatt hår. Kanske kan jag ta en bild på henne ikväll så ni får se hur vacker hon är.


Helgen blev plötsligt väldigt uppbokad

En härlig grannfru hörde av sig och undrade om jag ville rida islandshäst imorgon. Tre timmar, 600 spänn.
Jag har aldrig ridit islandshäst men det kan väl inte vara någon större skillnad mot vanlig ridning?! Jag ska göra ett tappert försök. Jag längtar, om vädret kan hålla sig lugnt vill säga!

Annars spelar jag wordfeud. Jag fastnade, bara sådär. Har suttit här hela kvällen och klurat på ord som nästan alltid blir sådär halvbra. Vill du ha en match? allinjessica iss ma näjm beatch!

Använd fantasin

Det har varit rätt härligt att komma tillbaka till jobbet ändå. Jag har stundtals drivit kollegorna till vansinne, stundtals fått de att skratta så de legat på golvet. Annars har vi mest uppdaterat varandra, retat varandra och jobbat. Lite.

Men nu är det helg och jag hade inte planerat in någonting.

Förrän mamma hörde av sig och ville ta en tur till Visko i förrmiddags. Jag åkte såklart med och blev betydligt fattigare.

Partysko nummer ett. De är högre och sexigare än de ser ut.



Festsko till kjol eller jeans eller vad som. Enkla men snygga.


Everydaystöveln helt enkelt.


Först tog jag bilder med skorna på mig och mina mjukisbrallor. Skorna såg förjäkla släpiga ut. Sen tog jag av mig mjukisbrallorna och tog nya bilder med skorna på mig utan byxor. Såg förjäkla porrigt ut. Men jag orkade inte ta på mig en passande outfit till de olika paren så ni får bara de där tråkiga bilderna. Använd fantasin.

Jag och kollegan A är på väg till ikea i e...

dsc00684 (MMS)

Jag och kollegan A är på väg till ikea i en helt ny lastbil! Vi ska shoppa loss med företagets guldkort. Matsäck bestående av bananer Celsius och snus.


Här sitter jag med ett helt perfekt barn. ...

dsc00683 (MMS)

Här sitter jag med ett helt perfekt barn. Hon är tyst, snäll och lyder. När något av detta slutar infrias lämnar jag tillbaka henne.


En notis

Det här är en rolig notis. Ju mer jag tänker på det desto roligare är det.

Dubbel, ingen eller dålig

Igår var jag och simmade med mannen min. Det är ändå rättså skönt trots tråkfaktorn.

Flera olika simträningar pågick, eleverna i vattnet och lärarna på land. En av tränarna var görtjock och då menar jag inte mullig eller fluffig, hon var görtjock. Jag må ha dubbelmoral, ingen moral eller dålig moral men om jag hade varit en så pass duktig simmare som de som tränade ändå var, då hade jag haft svårt för att ta order och piskas av en tjockis.

Rob: -Men det spelar väl ingen roll, hon har kanske varit en jätteduktig simmerska men lagt av. Då vet hon ju hur du ska göra.

Förvisso. Hon kan vara hur duktig som helst men jag hade ändå ha haft svårt att bli motiverad av henne. Hur ofta är en PT en tjockis? För det är faktiskt samma sak. Man räknar med att en "tränare" är sund och ett extra plus om personen har en kropp, en styrka, ett mått som man själv vill uppnå, en förebild.

Så är det.

Känns som under jord

Jag har inte gått under jord. Jag har åka-buss-på-morgonen-psykos.

Det är rätt stor skillnad på att gå upp halv elva varje morgon i fyra veckor till att slitas ur sin sömn 05.10. Jag har försökt lyfta mitt stackars huvud från kudden i över en vekca nu men alltid lyckats somna om. Idag lyckades jag, vilket leder till fenomenal trötthet.

Jag SKA sova på bussen hem.

Och sen ska jag simma armarna av mig innan jag sjunker ner i soffan och dör av trötthet.

Kökssysslor utan snus

- Nej...nej...jag är för suicidal för att plocka ur den nu.

Niklas har precis slutat snusa. Jag skrattar högt och min humor är oformbar och ibland till och med knepig.

En klurig bild

Jag tog en klurig bild igår kväll.



Det är alltså en del av mig som för tillfället är sådär skrynklig. Herre jisses, är man 80 år eller....

Hugga tillbaka som en ilsk kobra

Överlägsenhet, att tro att man är bättre än andra, att bitcha...det funkar inte på mig. Jag kan svälja en gång, men när det händer en andra gång kommer jag bita tillbaka gånger tio.

Igår blev jag överkörd, förbisedd, kalla det vad man vill. Idag blev jag bemött med överlägsenhet helt utan anledning. Av två olika personer.

Igår höll jag tyst, så även idag.

Nu kan det vara så att dessa personer tror att det är okej att bete sig som de gjorde, jag acceptrade det ju. Men nästa gång kommer de sätta lunchen i halsen när jag hugger tillbaka som en ilsk kobra. Jag längtar tills dess för nu räcker det.

Jag har aldrig tyckt om någon av dem men jag tror ändå gott om folk tills de bevisar motsatsen. Funderar på om det inte är bättre att göra tvärtom. Inte tro gott om någon förrän de bevisat att de är värda det.


Nu slutar jag slingra mig

Nej, nu får jag skärpa te mig. Har vacklat fram och tillbaka om jag ska med och springa eller stanna på kontoret. Jag ska med och motionera. Om jag känner mig klurig så får jag väl gå istället då. Ingen har dött av en timmes promenad. En Celsius i strupen så ska jag nog kunna uppbåda lika mycket kraft som alla andra.



Pepp!!

Trotsar-Jess

Idag var återigen planen att gå ut och springa med kollegorna, "..fem små ingenjörer balanserade...", men jag känner mig inte helt i form. Har frusit nu på morgonen och lånat en fleecetröja med förhoppningen att jag ska känna mig pigg och kry om en och en halv timme. Tror ni?

Jag tänker i alla fall följa med och GÅ runt. Med underbara låtar i IPoden. Den hade jag för övrigt när vi sprang i tisdags med. Ohyfsat mot mina medmotionärer kan man tycka men helt livsnödvändigt för min motionss skull. Håll tummarna nu!



 


Mina favoriter

Mina favoriter idag är denna blogg (som jag läst från första till sista inlägg och skrattat tänderna ur munnen) och denna smyckessida som har 50% på reapriset. Jag fick hem mina grejer idag. Tänk vad lite shopping kan göra! Dessa saker blev det...bland annat...








Har änderna flytdyna?



Vi tog en löprunda runt Gerdsken (som sjön tydligen heter, inget annat). D som är superdupertränad, N som är...mindre tränad men har ett jävlaranama och så jag som klassar mig själv som medelmåttig. Jag tog en kiss i skogen och tappade bort grabbarna, tappade bort stigen men efter två minuters förtvivlan hämtade de mig (det klingade om mig eftersom jag sprang med nycklar i bakfickan, tur.) Sen blev jag glad, och trött. Och sen diskuterade vi hur det kommer sig att änderna inte tippar framåt, de har så mycket kropp framför paddlarna. Flytdyna i bröstet röstade jag på. Vad tror ni?

Det var inte sista gången vi sprang på lunchen.
Nu har man hela dagen kvar att göra vad man vill med. Om de bara kunde skynda sig att duscha så det blir min tur.

Värsta bästa nyheten

Värsta bästa nyheten!!
Robban berättade det igår och det värmer ända in i själen, jag kan leva på det hela dagen.


Människa i fårakläder

Imorgon börjar tydligen rådjursjakten. Jag som trodde man fick skjuta de odugorna hela året om. Jag ska hålla Alice hårt i kopplet och ta på henne den lysande gula västen. Man vet aldrig, jägarna har tagit fel innan och skjutit både på människor och får.

Vi tog en megarunda idag istället så nu ska hon säkert vila up sig i minst två dygn. Jag ska inte vila utan har en löprunda inplanerad på lunchen imorgon. Så jädra duktig jag är. Så pigg och frisk och tränad.

Sova eller?

Den sista helgen

Kände att jag var tvungen att njuta av sista lediga helgen innan jobbet började igen. Och njutit har jag.



Bjöd tjejerna på tjejfesten i fredags på pannkaksshot, mumma var det jädrar i mig. Likör 43, Proviva jordgubb och vispgrädde. Skaka runt det i munnen innan du sväljer. Top notch!



Två av mina härliga barndomskamrater när vi spelade spel. Det var är härlig kväll trots att det inte blev någon utgång. Fina tjejer...



Så på lördagen åkte jag och mor min till Varberg för att besöka syster som var där med sin sambo och en hel hög vänner. Lite sol, lite sismys, två påsar med kläder och en sjuhelsikes stor glass senare åkte vi hem till Borran.



Natten mellan lördag och söndag fick jag gå upp halv fyra på natten och köra ett helt gäng människor till Landvetter. Två veckor på Rhodos, all inclusive. Jag blev avundsjuk, jag vill med, åååh jag vill meeeeeed!! (dock inte en gnutta missundsam)



Hallon, till en halv paj hittade jag bakom garaget. Även en buske med röda vinbär men de hade någon annan plockat av alla. Jaha ja. I våra granntrakter tar man sig tydligen friheter.


Stelopererade drottningen

Vi kastrerade Alice (jo, det heter så fast hos är en tjej om det innebär att man inte bara klipper av utan även tar bort allt), sen opererades hon för att sy ihop det dubbelsidiga bråcket.

Två operationer som vi tyckte var nödvändiga.

Igår:

- Har du det gott Alice?
- Jepp, ligga här på divanen som den drottning jag är. Inte fel.
- Du ser nästan död ut när du ligger sådär i timmar som du gör ibland.
- Om jag hade varit död hade jag väl vart helt stel. Som en trähund.
- Njae, inte till en början. Hemska tanke. Sluta.
- Äh, titta, såhär. Som en stelopererad hade jag sett ut. Det har du väl sett på film! Watch me! Med en sån operation utförd hade jag kunna skämma livet ur vilken stackre som helst!




Jag vill limma ihop mig med dig!

Sambon är borta EN kväll och jag känner mig övergiven och ensam.

Semestern för inte bara gott med sig utan även jag-vill-limma-ihop-mig-med-dig-så-jag-aldrig-behöver-känna-mig-ensam-syndromet som alltid infinner sig i slutet av semestern. Typiskt. Kanske bästa tt gå och lägga sig så det blir imorgon för då är det flickfest. Barndomsvännerna get together och välter Borås.

Och då ska jag vara snygg och glad. Och snäll. Och full.

Tips från coachen

Det blev sent men jag hinner med att ge er guruns löpartips innan torsdag blir fredag.

Hur långt eller kort du än springer så är det bra att dela upp rundan i etapper. Lättast att göra om du springer samma runda fler än en gång.

Listen carefully.

En etapp ska bestå av först en uppförsbacke (det hårda jobbet) och sen antingen en nerförsbacke eller en raksträcka (belöning och återhämtningssträcka). Etappen är slut när nästa uppförsbacke börjar för då börjar etapp nummer två istället. Är ni med mig?

Jag skulle föreslå att en etapp inte bör vara längre än 1000 m. Då har ni hittat en perfekt slinga.

Man koncentrerar sig bara på den etappen man just för tillfället arbetar sig igenom. Det är jobbigt i början men när man sedan kommer till nerförsbacken eller raksträckan så har man klarat av den jobbiga delen och har bara belöningen kvar. Det gör att man är mer redo inför nästa etapp och kan satsa på den.

Tillägg: Belöningssträckan bör vara såpass lång att man hinner få tillbaka om inte pulsen så i alla fall andningen. Uppförsbacke 100 meter, belöningssträcka 10 meter är inte tillräckligt. Kommer det en ny uppförsbacke efter 10 meter raksträcka så är det samma uppförsbacke och samma etapp i min värld.

Tänker man på detta sättet så är det mindre ångest att ge sig ut och löpningen blir lättare när man planerar den, etapp för etapp.

Den rundan jag sprungit de senaste gångerna är 2 km lång och består av fem etapper. Fyra varv runt blir 20 etapper. Låter svinjobbigt när jag sitter här i soffan och äter chips men när jag väl är ute och tar en etapp i sänder så funkar det alldeles utmärkt.

Om ni testar min taktik så berätta gärna hur det gick för er! Pepp för fan!

(Det alternativa tipset från löpgurun är att varje gång du känner som att du ska andas ut dina lungor och falla platt ner på marken tänker "SPRING DIN FETEJÄVEL SPRING". Även det funkar för mig men är kanske inte lika...ja jag vet inte)

Satsa allt

Ibland är det skönt att se att det är andra (grannen) som har mer att renovera, mer att göra, än en själv. Sen är han förvisso snickare och kommer säkert arbeta sig ikapp oss rätt vad det är men än så länge har vi gjort klart mer.



Jag tittade, myste lite och satte mig sedan utanför på hans altan under plasttaket och lyssnade på regnet. Tog en cigg.

Sen sprang jag 8,7 km. Det längsta jag någonsin sprungit, blandad terräng. Inga konstigheter. Imorgon ska er löparguru ge er ett löpartips.

Turbon är på väg

Jag har ännu inte gett er bild på hur det går med garagerenoveringen men det är inte mycket att se. Det går trögt. Som tur är kommer turbon imorgon och hjälper oss en stund. Det går i 170 och svetten kommer rinna redan när han kliver ut ur bilen men han får saker att hända jädrar i mig. Låter det som jag (mig? fan ta grammatiken)? Njae, kanske ibland, det är min pappa jag pratar om.

Två bilder på "småfix" som blivit gjort de senaste dagarna:



Knivskena. Mycket bra och relativt snyggt. Robban är skruvherren.



Två eluttag på utsidan av huset. Smidigt och snyggt. Ser ni hur färgerna på uttagen passar huset? Aaaah. Gjort av El-Lasse.

Två videos

Två videos som får mig att skratta varenda gång jag ser dem. I give you Anders Bagge:






Pannkakshot bjudes

Härliga semester, härliga dagar.

Vi har varit i Varberg och i Falkenberg. Sen träffade jag älskade Heléne sista gången på en hel månad och till sist var jag på lite partaj i torsdags hos goa Jennie. Ett par riktigt bra dagar kan det sammanfattas.



Mat med goda vänner på Grappa i Varberg. Kyckling-bacon-pasta, mums!!



De hade en lite lustig askkopp tyckte jag och klickade en bild...



Jag kommer sakna henne!!! Heléne ska gotta sig i Kroatien i fyra veckor. (det enda jag "saknar" med mitt ex, de långa Kroatien-resorna som var nästan gratis. Inte för att inte jag och Rob skulle kunna åka såklart men, ni fattar....) Jag bjöd henne på en fika nu innan hon åker, då vet jag att hon kommer tillbaka och att jag får träffa henne igen för Heléne kan inte "vara skyldig" någon någonting. En väldigt bra egenskap om du frågar mig, alldeles för många har absolut INGENTING emot att vara skyldig andra hur mycket som helst hur länge som helst.



Vackra Jennie som visar upp sin pannkaksshot. Jag fick inte ta någon för jag körde men nästa gång jag festar ska jag bjuda på den dära. Och smaka. Dricka. Hälla ner. Pannkaka, visst låter det gott och lättdrucket?!

Kvällen bjuder på kex, ost, vinddruvor och vitt vin med världens bästa Rob.

Denna illröda tjejen har precis varit ute ...

dsc00660 (MMS)

Denna illröda tjejen har precis varit ute och sprungit en runda i 20 grader lufttemperatur. Ingen rolig historia men skam den som ger sig. Precis när jag tryckte av bilden rann en av de tusen svettdropparna jag har i ansiktet in i örat, förjäkla oskön känsla när jag var tvungen att vänta på att min mobilkamera skulle ta bilden. Den är ungefär lika snabb som jag kände mig i skogen idag.


Förberedelser

Om jag ska bada imorgon... Eller i alla fall fläska ut mig på stranden så får helt enkelt kvällen ägnas åt att göra sig "folkmassevänlig". Lika bra att börja nu.

Kanske även strama till låren med en löprunda. Det var ju trots allt snart 48 timmar sedan.

Filar på fasaden

Jag har inte försvunnit. Jag spikar och sågar och målar och mäter så in i h-e hela dagarna. Fint blir det men imorgon tar vi nog en break och drar till Varberg/Falkenberg för att slappa och ha det gott. Varberg är med på min topp-tio-lista över världens bästa städer.

Alice får följa med, likaså bikinitrosan och sambon.

Härliga tider.

Jag ska ge er bilder på garaget inom kort så ni kan överösa mig med komplimanger om hur duktiga och händiga vi är.

RSS 2.0