< Till bloggens startsida

Lite nervöst, lite härligt

Idag ska min oskuld tas, min gym-oskuld på Sportlife. Lite nervöst, lite spännande, lite skrämmande men jag ser fram emot det...ni känner igen känslan från erat not-a-virgin-anymore-moment.

Min teacher är en van gymmare, kommer briljera med massa ord jag inte förstår förmodligen. Nu ska jag bara bestämma mig för hur jag ska bete mig, låtsas jag är van och svinga hantlar som vilken kroppsbyggare som helst med risk för att göra någon eller mig själv illa eller titta under lugg, dra i tröjan, rodna, spela blyg och supersvag. Vi får se. 

Jag ska i alla fall ha svettband runt handlederna.

Alingsåsare i all ära

Är det Bruce som släpper biljetter?



Hela Alingsås köar utanför turistbyrån. De små svarta gubbarna vid den rosa fasaden. Tokigt. Han är ju inge bra. Om jag öppnar fönstret och skriker att jag har tjugo biljetter till salu mycket billigare, tror ni de rusar över torget då? Det hade vart en förjäkla rolig syn, hade jag kunnat leva länge på.


De där andra som äcklar sig

Jag ska ju snart inhandla en hel hög med möbler. Det kommer bli dyrt, tro mig när jag säger det. Jag betalar och ser glad ut.
Men så slår det mig att det kanske finns vissa saker på blocket eller liknande. Hade vart bra om jag orkat sätta mig där och leta och sen dra runt släpkärran runt halva världen för att hämta grejerna.

Det hade blivit billigare. Mycket billigare.

Men fan, jag vill inte ha en säng i min lägenhet som massa andra människor snuskat runt i. Och då är det inte bara sex jag tänker på. Folk äter i sängen, har sex, är svettiga, sjuka, petar näsan, mensar, rensar mellan tårna, plockar navelludd, fiser, vad vet jag vad folk sysslar med för konstiga grejer. Och att man inte vet vem...det känns också jobbigt. Nästan samma sak med en soffa men ändå lite mer okej eftersom jag sällan sträcker ut mig helt nakenblottad där.

Min lekamen vill inte varje natt gå och lägga sig i en säng där andra äcklat sig. Jag inser fakta och tar fram den *host* stora plånboken.


Herr tisdag

God förmiddag!
Veckans tråkigaste och framför allt segaste dag, herr tisdag, är här! Vad gör vi med den? Biter ihop, blundar och hoppas att åtta timmar går fort så vi kan åka hem, mysa och eventuellt springa en runda. Körde combat igår så om det ska bli träning får den bli för benen.

Och nu är Alice hemma hos mig, så mysigt att kramas med henne inatt, den varma goa håriga tösen! Måste alltid mysa med henne första natten men sen får hon allt sova i sin egen säng. Hon är ju trots allt ett DJUR...!!


Dagdrömmer

Eftersom jag har så otroooligt lite att göra på jobbet så sitter jag och dagdrömmer om vart och när jag ska åka. Att jag gillar att vara iväg är ingen hemlighet. Inte för att jag vantrivs i Sverige, mer för att det är spännande att se andra ställen...det finns så många liksom. Det gäller bara att boka för gör man inte det så händer inget. Bokat är bestämt och blir av. Bitte.



Vietnam. Jag börjar bli sugen. Sis och Challe var där, ingift släkt som kommer därifrån. Det är dags för mig att ta mig dit.



Jag hinner inte innan jul, Emma, som du säkert förstått. Men i vår? Ta mig under armen så tar vi en weekend i städernas stad.



Kroatien, älskade Kroatien. Har varit där väldigt mycket och det är lika härligt varje gång. Och nu råkade det bli så att Helénes A lovade mig att jag minsann skulle följa med dem i sommar och vara "barnflicka". Han var svinpackad när vi pratade om det men lagt kort ligger eller vad säger ni?



Bror, DENNA veckan bokar vi. Nu får det räcka med framskjutande. Jag behöver skidåkning, trötta ben, imma på goggelsen och afterski.


Han i kiosken

Ska köpa cigaretter och får visa leg som vanligt.

- Har du med dig legetimationen?
- Ja, visst. Här.
- Oj, du var ju gammal som gatan!
- Jag är inte på döhalvan som du...
- Eh vad?
- ...ja, nästan halvdö är jag...


Förtydling

 Förtydling: Jag tänker köra en måndagshyllning varje vecka, för att förgylla för mig själv om inte annat. Måndagshyllningen blir bestående och hyllades du inte idag så kanske det blir nästa måndag. Eller aldrig. (fjäsk- och poängsamlarsystem är upprättat)


Vi utgår från det



Okej, nu bestämde jag mig. Det blir en svart soffa. Kolsvart, inte töntsvart, inte bleksvart. Känns bra, då utgår vi från det så planeringen av resten kan börja.


Måndagshyllningen





Jag ska inte bli känslig eller sälja in hennes hos någon annan. Men! Detta är en fin människa. Jag har sagt det förr och det tåls att sägas många gånger.
Tack för denna helgen. Att jag hämtade pizza åt dig (hohoho) igår är ingenting i jämförelse med hur du alltid finns där för mig. Ibland ett stöd på avstånd, ibland så nära det bara går. Du kan konsten att nästla dig in på djupet och öppna upp hela jävla mig. Befriande och härligt. Jag lyfter dig när du lyfter mig och då lyfter jag dig och du lyfter mig. Eller så håller vi varandra flytande. Både och. Tack för allt, alltid!

(som ni ser på bilden kan hon även sy mina kläder när de går sönder redan på förfesten, hon kan göra supergod spenatsoppa, röka ikapp, shotta minttu med mig när ingen annan vill, sjunga högt och få mig att gråta på en minut)


Ingen bra start kanske

Så förbannat kallt att stå och vänta på en buss som inte kommer. Efter en halvtimma kom nästa buss istället och på västtrafik har de ingen aaaaning om var min buss är. Men för fan ring till chauffören, hur svårt kan det vara?? Arg Jess på måndagsmorgonen kan jag berätta!

Hade sällskap av en social ungtupp som också ville åka buss så det var ju tacksamt men...kallt.

Nu börjar vi om. Det är måndag, jag har bokat träningspass i veckan. Det ska löpas också. Men mest av allt ska jag kramas med Alice!!


Ta igen sig

"En bra lördagskväll gör sig påmind hela söndagen" -okänd stor poet

Tur att jag kunde samla ihop mina små kroppsdelar och ta mig ner till stadens shopping ganska omgående efter uppvaknande. För där mina damer och herrar gick det inte att sova. Det blåste, det regnade, det var sjuttio tusen andra människor...och prylar jag ville ha.



Men mest av allt ville jag sitta i soffan på Chilli och samtala. När jag och den gravida hade suttit där i över tjugo minuter började personalen titta lite konstigt på oss. Då satt vi i ytterligare tio minuter, sen stack vi vidare.

Min bror och jag

Min bror tillika tillfällig sambo är i Köpenhamn i helgen. Jag ska föra över pengar till honom för hyran. Så får jag ett sms:

"Har du fört över pengar än? Om inte så vänta med det!"

Jag undrar om det betyder att han ska bli så full ikväll att han inte har koll på något. En riktig håll-käften-fylla som i värsta fall raderar varenda krona på hans konto. Jag blir lite orolig i lill-hjärtat. Ta hand om dig Perra!


Unna sig

Om man börjar lördagen med att tappa byxorna på Systemet så kan det bara bli bättre, eller? Nej, det kan bli värre men jag hoppas det håller sig på rätt halva. Jag har i alla fall sprungit en nätt runda på 7,2 km för att kunna unna mig vin ikväll med brudarna. Varför ska man få unna sig när man inte är värd det? Ologiskt.






Samma samma

Det är lite mycket just nu som ni kanske förstår. Jag är inte frånvarande för att jag vill utan för att jag inte hinner med. Det är inte roligt att gå in varje dag och berätta att jag har massor på jobbet och att jag tränar och att jag gör sjutton andra helt oväsentliga saker. Det blir samma samma.



Men jag jobbar på det, jobbar på det mesta. Idag är det fredag och helg är alltid välkommet. Samma samma.


Tänk om



Om du tänker vara otrevlig idag, tänk om. För min skull, för din skull.


Tar tag i allt

Det har varit en slitsam helg, både vad gäller träning och fest. Igår låg jag på soffan och ojade mig över den jävulusiska träningsvärken jag hade i benen (MRL-pass och 5km löpning på 22min) och över mitt otroligt tunga huvud. Blev inte mycket gjort, aka ingenting.

Idag får jag börja ta tag i mig själv igen, det är ju ny vecka.

Börjar tänka på att julen närmar sig. Härligt på ett sätt, lite jobbigt på ett annat. Jag hoppas på lugn och ro och tid med familj och vänner. Det är ju det som betyder mest. Att umgås med människor som låter en vara 100% sig själv. Massa god mat!! Förhoppningsvis en decimeter snö. Tända ljus!! Okej, det blir en bra jul, ja det blir det.


I smyg

I smyg tycker jag att det är lite töntigt att blinka när man ligger i en fil där man är tvingad att svänga. Känns tuffare att låta bli, folk fattar ju ändå.


Stämningen är tryckt



"HAR ÅKT TILL PAPPA / PS DU LUKTAR SKIT"

Tog en tupplur på soffan och vaknade med denna lappen framför nyllet. Tack brorsan.

Maskerad och standup

När jag tänker efter blir det nog en del stress idag med, lördagsstress. Tur att det bara är gottiga grejer jag ska göra. Som att mäta i min nya lägenhet, hjälpa en vän med maskeradkläder, springa och kika lite standup med två goda vänner. Vi börjar så va så får vi se vad resten av dagen har att erbjuda?

Åh, vad jag gjorde igår kväll? Jag spelade bland annat biljard för första gången på typ fem år.



Vi spillde inte dricka på vårat bord. Vi tog hänsyn och vi satt aldrig på något bord. Bra så. Vi var kassa på allt förrutom att hålla oss till "house rules".

Ben som går av

Det var helvete vad jag stressade runt igår men det var inte det jag skulle berätta om. Nej jag skulle säga aj aj vad ont jag har i mina stackars ben. Jag tog det vanliga fredagspasset igår, MRL, som brukar vara så jobbigt att man går av. Igår ville instruktören plötsligt kalla det MRL +1000. Då kan ni kanske förstå att det inte blev lättare. På skakiga ben tog jag mig till bussen efteråt, ibland tveksam till om jag skulle komma fram.

Idag botar jag träningsvärken med en ordentlig löptur. Make sense?!


Två klossar



Någon har lagt ut två träklossar i trädgården.
Vi vet inte vad vi ska använda de till men Alice jagar och tuggar gärna, så det gör vi. Så springer hon tjugo varv med den där biten i munnen och sen behöver hon vila sig på gräset. Få en liten klapp av Perra. Det var dagens hunduppdatering, nog med det.


Enkla ingredienser

Ove Sundberg, två flaskor billigt rött och ansiktspeeling. Jag känner på mig att det blir en bra helg.



Visste inte riktigt hur jag skulle få med träning på bilden men det förstår ni väl att jag ska ägna mig åt också?


Perfekta människor

Människor som är perfekta är tråkiga.
Människor som tycker det är viktigt att låtsas vara perfekta är ännu tråkigare.
Människor som låtsas vara perfekta och fnyser åt andra människor som inte tycker att just den fasaden är så viktig är något av det värsta som finns.


Effektivisera mig själv

Det är den bästa dagen igen. Idag ska jag försöka mig på att effektivisera mig själv.

Missions:

1. Komma direkt till sak vid alla jobbtelefonsamtal.
2. Inte stå och vänta på vattenkokarn. Sätt på, gör annat, gå tillbaka och hämta.
3. Äta lunch svinsnabbt så jag även hinner springa till systemet under "rasten".
4. Inte springa in i någon annan affär på väg till systemet eller från. VIKTIGT OCH SVÅRT!
5. Fixa KLART den förbannade förskolan!

Och sen hur jag ska få ihop hundpromenad, hundmys, träning, handling av mat, vikning av tvätt och hämtning av bil på tre timmar i eftermiddag...ja, det får vi se hur det går. Jag gör ett ärligt försök för det finns inget jag kan prioritera bort. Har planen i mitt huvud men då måste allt klaffa...

För sen är det ju fredagskväll!!

Uppdatering 10:12: Fail på telefonsamtalen, check på vattenkokarn.


Härligt!!


Bästa och värsta

Kvällens bästa känsla: Att vara nyduschad.

Kvällens värsta känsla: När duschdraperiet slickar sig runt benen. Hemska jävla känsla. Jag blir en naken ninja.

Jag och indiern

En inhyrd indier sitter och jobbar hos oss för tillfället. Det är lite skoj faktiskt, deras härliga engelska...Idag hamnade jag med honom vid lunchen och det är inte så lätt att höra vad han säger. Jag vill inte vara den enda som verkar trögfattad och halvdöv så jag gav igen kan man säga.

Indie: What a' you having for dinner?

Jess: Not much really, cullysås and lis.

Indie: Solly?

Jess: Cullysås, lis and maybe a vållulle or two. Flitelad klabba.

Indie: *ler oförstående*

Jess: *inombords highfive*


Indie-Jess 0-1


Den amputerade är med på jobbet

Idag är hon med, den amputerade! Det är ganska skönt att ha lite sällskap på bussen på morgonen. Matte sitter och halvsover och Alice ligger på sätet bredvid med huvudet i mattes knä. Så myser vi. Inte direkt att hon var sugen på att åka till jobbet imorse dock, hon satt vid brors sovrumsdörr och ville in och fortsätta sova med honom...


Combatta mig



Det känns att jag körde mitt första body combat pass på väldigt länge igår. Mer combat, det är så härligt jobbigt. Jag hade så mycket frustration och ilska som bara bubblade ut och helvete vad jag slog och sparkade. Var lite orolig för mitt flås nu när jag vart förkyld så länge men det räckte till, segnade inte ihop före någon annan så nu är det bara att köra.

Inte idag dock för jag har ont ont ont!!


Om ifall att

Tänkte bara säga att om det är någon som känner för en tur till IKEA inom snar framtid så kan ni räkna med mig. Jag har förmodligen ingen bil men åker gärna med som sällskap.

(måste åka till IKEA och kolla vad de har att erbjuda. Nätet räcker inte, måste känna och granska)

Lördagsmotionen

Glömde visa att jag försökte trotsa min förkylning och göra något åt de slappa musklerna i benen i lördags. Hade rätt mysigt i min ensamhet faktiskt. En tidig långpromenad på Rya åsar i ekskogen. Skulle haft med mig hunden också men det tar vi nästa helg. Då kommer jag kunna vägen och slippa vända, gör om gör rätt, fyra gånger.







Sötningsmedelskonservation

Inte så hemskt pigg idag kan jag konstatera. Somnade en halvtimma innan midnatt och ställde mitt alarm på 04.20. Snoozade två gånger och körde sen till jobbet.

Varför så tidigt? För att jag ska åka från jobbet senast halv tolv. Det blir inte så många timmars jobb då *gäsp*

Eftersom jag inte dricker kaffe får det bli cola i mängder idag så jag blir helt konserverad av allt sötningsmedel. Skön känsla. Kom igen nu, nu gör vi måndagen till en helt okej dag.


Avslutar söndagen

Lagom seg dag, somnade på soffan i över två timmar. Gick som i dvala runt i köket och såg till att det finns frukost och matlådor till imorgon och nu är snart dagen över. En typisk söndag.

Ska man orka gå ut och gå en promenad? Det hade ju varit skönt och man hade kanske sovit lite godare inatt om man fått frisk luft.

Bytte till mig en sprillans ny hårtork för en pizza idag. Bra Jess! Byteshandel när den är som bäst.

Ta tag i sig själv

När man är seg, lite lätt bakfull, har tryckt i sig en halv pizza och äter godis är det inte mer än rätt att planera en shape-up-måndag. Träningspass är bokat och funderar på att boka in ett till redan nu, för säkerhets skull.

Det är inte annat än måndag och fredag och det vet vi ju alla vilken av de två vi föredrar. Bara att bita ihop imorgon så är det närmare fredag.

Kan bli en bra vecka detta, I can feel it!

Nu blir det slappande på sofflocket, hela kvällen skulle jag gissa.

Dance battle

Jag saxar friskt i en konversation om ett dance battle jag ingick igår.

"Dance my ass off! Vi vet båda att gammal är äldst och att ålder går före skönhet, så därför hade jag vunnit hur lätt som helst. Bring it! Inget får komma i mellan en dance-off"

Jag kan inte backa. Nästa gång tillfälle ges ska jag knäcka honom så han ligger och kippar efter andan på dansgolvet. Jag har ju dancebattlat innan och kan de rätta movesen. Jag ger aldrig bort en sån seger och blir jag utmanad, vad det än gäller, antar jag det...




Håll i cashen



Var på sminkparty igår hos Heléne, det var nog tio år sedan sist. Försöker undvika dem eftersom jag inte är den som kan hålla i pengar. Det kunde jag inte igår heller men vad gör det om hundra år. Härligt att träffa tjejerna, härligt att prata skit, prata allvar, prata annat och umgås. Idag är det lördag, jag gillar't!

Jag tassar på tå



Jag är uppe alldeles för tidigt, jag vet, det är ju lördag. Det är lite svårt att ligga och morna sig på en soffa, den bjuder inte in till det om man säger så. Nu ligger det två killar och sover i lägenheten. Jag smyger för att inte väcka dem trots att de stormade in här inatt och väckte mig ett antal gånger. Först kom den ena hit "JESSICA ÖLMESTEN!!", klarvaken och undrande satte jag mig upp. Konverserade. Så somnade jag om, då kommer den andra "JESS, jag vill ha en stor kudde, har du dem?" Yrvaken stapplade jag omkring. Varsågod. Somnade om.

Men de är goa. Hade det funnits grejer hemma hade jag fixat frukost till dem, de behöver nog det om en timma eller två. Ska jag gå iväg och handla? Baka scones kanske?

Taking me over

Hello ägglossningsfinnar taking over my face making me look like a prickekorv. Thank you very much, lets celebrate the weekend together!!!

Är det inte typiskt? När man för en gång skull ska visa sig bland folk. Karma. Ska jag behöva rena mig? Jag som nästan aldrig drabbas av dessa otryckbara bestar.

Helvete Lars-Olof!!!

I wanna smash into pieces

Man kan knappt tro det, jobbet är slut för denna veckan! Gööööööööött!! Ikväll blir det tjejkväll och så får vi se vad morgondagen har att bjuda. Lördag är alltid lördag, då blir det roligheter i vilket fall.

Fredagskänslan idag får min gamla favorit Melanie C stå för. Hennes relativt nya:


Första raden i kalendern

Och vad är första grejen jag skriver i min nya 2012-kalender?



Afterwork med göteborgskompisar, jag blir lycklig av bara tanken!


Någon till mitt hjärta!

Nu är det ju så att jag framöver komma ha Alice varannan vecka. Jag kommer sakna henne massor och det blir lite trixigt att lösa ibland men det fixar sig alltid. Jag ska skaffa en dagmatte till mitt lilla hjärta. Någon snäll fin människa med stort hjärta. Jag har redan börjat leta!



Om ni känner någon som är hemma under dagarna som vill hjälpa till en eller två dagar varannan vecka så hojta till!


Fredagsbilden



Vänta, precis där till höger...Jaha, det var bara den rullstolsbundna kusinen som råkade hamna bakom alla.


Ett stort fredagstack, vem du nu än är

Det är fredag och jag möts av morgonmys när jag kommer in på kontoret. Någon snäll har varit här och tänt min fina fönsterlampegran,väldigt fint gjort tycker jag.



Det gjorde mig på bra humör, myshumör. Nu ska jag bara ta reda på vem denna goa människa är och ge honom (ja, för det är ju bara jag som är tjej här) en kyss...nej, inte riktigt men ett tack kunde ju vara på sin plats i alla fall kanske. De vet hur de ska hålla den potentiella biatchen i shack. Blir snälla-goa-mys-fromma-Jess idag.


Belöna sig själv

Jag belönade mig själv efter väl utfört byte av operativsystem med en tur på stan, i byn. Sis har tipsat om "värsta fina klänningen". Den var värsta fina klänningen och fick såklart följa med hem. Nyårsklänning kanske till och med? Sen är det ju alltid så att jag tittar mig omkring, känner, inspekterar och provar.

En klänning, ett par jeans (dyrt att tappa vikt), en tjocktröja och en ersättningshalsduk för den jag tappade bort i Stockholm.

Bra så. Kontot är tömt och tynger inte längre min arma rygg.

Provligga

Snart är det dags för mig att köpa en herrans massa möbler. Okej, en soffa, ett soffbord, säng, rullgardiner, mattor, hallmöbel och så vidare. Jobbigt och dyrt tänker ni, härligt tänker jag. Jag och Perran var iväg på IKEA för några veckor sedan för att testligga sängarna. Bildbevis.



Perran skulle valt en "medium" om det var han som behövde en säng men jag föredrar "fast". Får provligga igen när den ska inhandlas.



I den sängen där borta kan man till och med få en klapp på rumpen, tror dock inte gubben ingår i priset. Tur är det, någon sorts gräns finns det väl ändå va?

I vilket fall som helst, det ska bli riktigt roligt att åka dit och botanisera och SPENDERA!


Klart jag fixade det...



Vad sa ni nu då?! HEPP! Windows 7, Jess har fixat. Ett tiotal svordomar bara, och ett par telefonsamtal...men det var JAG som gjorde. Om ni någon gång behöver hjälp med datorer så ring mig, ok. Nu har jag gjort mitt för idag. Går iväg och tar en välförtjänt tupplur i soffan på tredje våning.


IT-Jess



Jag, Jessica Ölmesten, har fått i uppgift att byta operativsystem på en av jobbets datorer. Jag. Byta operativsystem. Jag kan knappt uttala det. Man kan lätt tro att de bad mig som ett hån men nu ska de få se på operativsystem. Jobba med mig nu!


Bota tjejen med mössa och halsduk

Jag sitter i soffan, med halsduk och Maskinhjälp-mössa, och tror på fullaste allvar att det kommer ta bort min förkylning. Om jag tror riktigt mycket kanske det slår in, det brukar väl vara så?

Annars är det nog bara sömn som hjälper. Jag kanske skulle pröva kombinationen sömn och halsduk och mössa.

Och så laddar jag för torsdag. Ännu en patte-klappar-onsdag utan klapp på patten har passerat och det är nerförsbacke mot helgen!!


Tutte i maten

Så ger jag mig in i diskussionen också. Såg att Cissi fick ett helt lastbilslass med skit efter att ha skrivit sina åsikter.

Här kommer min.

Det är inte okej att slänga fram tutten vid ett matbord där folk sitter och äter. Inte ens om man frågar först för folk kan aldrig med att säga nej även om de tycker nej. Måste man av någon anledning sitta kvar vid bordet för att kunna amma så slänger man över en sjal eller vad fan som helst så folk slipper se knottrig sårig bröstvårta. Lite finess gott folk. Och försvara det inte med att man inte behöver titta. Kommer det upp en tutte vid matbordet så tittar man, alla gör det. Om än bara ett litet ögonkast.

Och sluta med "jag har rätt att amma min unge bla bla...". Då har jag och många med mig ännu mer rätt att tycka det är äckligt. Så. Punkt.




Snyta sönder sig

Morrn morrn! Kan man snyta sig så mycket att man får en finne under näsan?

Nu ska jag iväg på mäklarmöte, wish me luck!

De ger mig fredagskänsla

Återupptäckt The Black Eyed Peas. Man kan behöva deras låtar en dag som denna, tisdag. Nästan så att fredagskänslan infinner sig, eller är det bara jag som vill skaka mina lurviga?




Hur kunde han?



Jag fick precis chefens lösenord till datorn. Av chefen. Han gav mig en fakkin papperslapp med sin kod på. Bästa anställde igen?! Han måste verkligen lita på mig. Eller så känner han helt enkelt inte mitt rätta jag. Jag vill busa...ändra, fixa, busa. Vi får se vad jag hittar på, nu över till chefsstolen.


Dunka igång

Igår satt jag på jobbet till alldeles för sent, idag var jag här innan tuppen vaknade. Jag är nog den ultimata anställde. Eller kanske inte, men ingen kan säga att jag inte sätter mitt jobb väldigt högt på min priolista! Skulle tro att det bara är familjen, vännerna och jag själv som går före och de tre övre posterna är väldigt svåra att slå...

God morgon alles, nu dunkar vi igång tisdagen.


Det är många män här

"Om det är något struligt i hjärnan sätter det sig alltid i röven på mig. Det blir ett jävla liv."

Jobbar jag med män? Är det mycket killsnack här? Skiter jag i det? Har de humor? Skrattar vi ihop?

Det är nog tur att de flesta av mina vänner är av kvinnligt kön annars hade jag nog blivit en truckerbutchbrud.


Sugen på mycket men jobbar istället

Besiktningen gick bra, inga fel på mig inte. Lite obehagligt är det dock att sitta där i lilla stringtrosan och hon tittar på i stort sett varenda millimeter av kroppen i stark tandläkarlampa med förstoringsglasögon. Inspektion big time men nu är det över, tack för det, ses om två år.

Vart många olika besiktningar det senaste faktiskt, alla godkända. Jag är good to go.

Hur känns det med måndag annars då? Jag har knappt hunnit reflektera över det...sen jag kastade mig ner på kontorsstolen har jag inte hunnit fundera och tur är väl kanske det.

Sugen på att springa. Sugen på att åka bort. Sugen på att umgås. Sugen på att få min lägenhet. Sugen på att äta tårta.


Låt mig slippa karvningen

Jag vaknar halv sju för att hinna slänga in två extra tvättar innan jag sätter mig och räser-projekterar. Ett samtal till chefen, ett annat till en kollega och ett sista till en arbetsledare. 31 år, superambitiös och supernervös. Han var glad att jag var tillbaka sa han med sin lilla nervoröst, som han försöker gömma genom att prata högre än normalt (bra eftersom jag är halvdöv).

Snart ska jag iväg på besiktning. Inte av någon bil utan av mig själv. Mitt yttre lager och största organ ska kollas upp, precis som alltid vartannat år. Ska hud-Lena behöva karva i mig denna gången? Hope not, har inte tid med det. Hos tandläkarn avstod jag bedövning men skulle det behöva skäras hos Hudis så kan jag rekommendera alla som läser att ta bedövningen som erbjuds. Jag har varit med om både med och utan.

Håller ni tummarna för mig nu?


De små godingarna, ge mig



God morgon! Min absoluta favoritgodis, sur persika. Absolut inte den sockriga. Jag hittade den i Stockholm och köpte en hel påse (som jag givetvis åt upp direkt). Nu måste jag hitta den i Borås, var säljs dem, har de slutat helt med dessa godingar? Till när jag minskat ytterligare tre jeansstorlekar, ska fuska och och tillåta mig själv att sköljas ner i sockrets värld alltså.

Tiden räcker inte till


Tänd ett ljus eller flera

Var på kyrkogården idag som varje år vid denna tiden. Det är så fint, man blir så mjuk i hjärtat.



Ett ljus för varje person jag saknar och en nubbe till farfar.

Var det inte någon annans tur nu?

Det blev en helt ny förkylning. Idag har halsontet gått över till snornäsa och host. FAN VAD HÄRLIGT! Jag som hade kommit igång med träningen, tji fick jag. Då blir det ett nytt uppehåll på minst en vecka. Jag som nästan aldrig blir förkyld...jag får väl igen det nu kanske.

Söndag, ångestens dag förövrigt. Jag börjar med att jobba en stund så har vi lagt ribban.

Gör som jag

*viskar* Jag är iväg och dricker vin. Det hoppas jag ni med gör, dricker vin alltså, för man mår bra av det i lagom mängd.

Det tänker vi på ikväll



(okej, Carola är ingen favorit men denna och På egna ben är riktigt bra)

Stockholmsresan

Sammanlagt tog vi ungefär åtta bilder så det blir inte mycket eget. Jag lånar de flesta från Google.se och så skriver jag en liten mening.

Konserten som var höjdpunkten blev ju inställd som ni säkert vet. Förlängd förfest. Vi hittade vår man i vimlet...



... Enzo, bästa taxichauffören som sen körde oss runt hela kvällen. Jag vågar inte visa bild på hans ansikte, han kanske inte vill det. Efter förfesten körde han oss till...



...Collage. Helt okej, goda drinkar. Efter en timma eller två blev det...



...en sväng till Soap Bar. Här tappade jag min favvohalsduk på väg ut. Förmodligen för att vi smugglade öl. Karma. Ett riktigt bra ställe, vi hade hur roligt som helst. Skrattade, dansade, snubblade och trängdes. Sen gick vi vidare till...



...Ambassadeur. Top notch. Om vi kom in? Vi kom knappt ut.

Emelie hade bestämt sig för att vi inte skulle minnas kvällen. Jag minns och kan berätta att McDonaldsgurka fastnar på väggen om man kastar tillräckligt hårt, om någon slänger iskallt vatten i ansiktet på en när man ligger ner kan det kännas som man drunknar och man träffar någon otrevlig så är det bäst att träffa någon trevlig som kan kompensera det.



Vad gäller alkohol och dess påverkan så var jag värst under Soap Bar- timmarna, sis värst på Ambassadeur och Emelie värst när vi kom hem. Titta vad härlig hon är. Dunk sa det bara, så låg hon där mittemellan och hade slagit i huvudet i bordet. Hade vi vart nyktra hade vi nog frågat hur det gick med henne men vad jag minns skrattade vi mest.

Tack tjejer för en oförglömlig resa. När tar vi nästa?

Ring inte mig om du ska prata med Lars

Mobilen ringer, nummer jag inte känner igen. Svarar.

- Ah det är Jess.
- Hej. Jag söker Lars.
- Då är det nog bättre att du ringer till honom.
- ...
- Ja alltså det är ju onödigt att du ringer till mig om du söker Lars.
- ...Okej. Hejdå.



Vi ska prata byxor först

Jag ska berätta lite mer om Stockholmsresan senare idag men jag känner att det är en annan grej vi måste ta upp först. Och jag vill att ni hojtar till om ni tycker jag har fel. Ok?

Vi ska prata lite om killar och vad de har på sig nertill. Inte filsingar utan byxor.

Det är inte så att jag fokuserar på killars byxor egentligen men när de sitter konstigt syns det, precis som på tjejer.

Jeans - absolut
Chinos - absolut
Manchesterbyxor - absolut inte
Finbyxor - endast på galafest, bröllop eller begravning

Baggy byxor ska vara baggy. Jeans som är tighta i modellen ska vara tighta. Det funkar inte att ta två storlekar större i en tight modell så de blir lite större för det ser förjävligt ut. Hör ni det, grabbar, det blir fishäng och ser okammat ut. Och nu till det värsta...

...jeans som man har "växt i". När killar "fyllt ut" ett par jeans som egentligen ska vara lite pösigare och de blivit tighta. Inte okej. Den lilla killrumpan har blivit större och de halvbaggy jeansen har blivit tighta på vissa ställen.

Tumregel: Byxor av tight modell ska vara tighta. Byxor av baggy modell ska vara baggy, byxor av halvtight modell ska vara just halvtighta. Inget annat.

Är vi överens?

(säg till om ni behöver hjälp så följer jag med ner på stan och visar hur det ska se ut och vad som passar)

Hemma igen

Jag är tyvärr tillbaka på hemmaplan och jag har som tur är överlevt. Ett och ett halvt dygn kan vara intensiva och det kan hända ganska mycket.

Nu är det helg, som det vart sen i onsdags. Skaka tillbaka huvudet och vara på g igen eller?

Vi får se.

En liten paus bara



Nu har jag packat färdigt! Imorgon bitti tar jag mitt pick och pack och åker till Sveriges baksida. Jag tar alltså en paus onsdag och torsdag, hoppas det känns okej. Sen kommer jag tillbaka och ger er de allra flesta saftiga detaljer.

Tjipp!

Har jag sagt det?

Har jag sagt att jag ska till Stockholm imorgon?
Har jag sagt att min syster kommer idag med en hel PÅSE med kläder till mig?
Har jag sagt att jag betalt in handpenningen på min kommande EGNA lägenhet?
Har jag sagt att jag inte längre sover med lampan tänd?
Har jag sagt att mina vänner är de bästa som finns?
Har jag sagt att jag har gått ner åtta kilo utan att anstränga mig och nu är tightare än någonsin?

Nehe. Men nu vet du. Och vad tror du det kallas?

Junkie!

Igår gjorde jag det. Jag blev en gym/pass-junkie! (3300 kr, tack jobbet)



Det fick bli Sportlife trots alla andra alternativ som finns i staden. Man måste börja någonstans?! Ett år framför minst kommer jag vara där och svettas liter, tighta till kroppen till max och misslyckas med diverse olika stepkombinationer. Snubbla, trilla, lyckas göra fler än 100 benböj med hantel mellan knäna, sola, träffa folk, glömma skorna, dricka Celsius och trivas.

Börjar med MRL på fredag, efter en förhoppningsvis vild ons/tors i Stockholm. Som straff.

Ensam i mörkret



Jag tog en runda igår för att tänka på fina grejer och för att matta ut kroppen lite. Nu blir det nog ingen träning förrän på fredag. Möjligen torsdag. Lite för mörkt som ni ser. Förmodligen första och sista gången jag sprang själv i spåret ute i skogen. Sällskap uppskattas för att slippa vara rädd för skuggorna.

Men bra gick det. Först femkilometarn utan problem och sen två varv på enkilometersspåret. Sist men inte minst kutade jag tillbaka till bilen för att ta slut på de sista krafterna. Ingen direkt träningsvärk idag, jag är på g.


RSS 2.0