< Till bloggens startsida

Sluttrut

Uteblivet bloggande på grund av delatgande i detta.

Jag som ändå gillar att prata, gärna högt, är helt slut i truten. Så nu har jag varit tyst hela kvällen förutom två små telefonsamtal och när jag var tvungen att sjunga med till Rihannas Umbrella.

God natt.

Bra karma idag

Jenny är flyttad och jag bröt inte en enda nagel. NICE! Karma är snäll idag.

Alice på halvdagsspa

Jag körde Alice till en för henne ganska ny bekantskap i söndags förmiddag.

- Här är bajspåsar.
- Nej, behövs inte, jag plockar inte upp det.
- Jo, det måste du göra.
- Om det är någon som säger något så erbjuder jag dem en bajspåse så de kan plocka upp det om de stör sig på det. Jag har inte ont av hundbajs på trottoaren.

Så kan man också se det!



Hon såg ut att ha njutit av några timmars lugn och ro. OCH hon fick sova i "kompisens" säng, värsta lyxen!

(bekantskapen är ej tillfrågad om medverkande på bloggen, därav utelämnande av identitet)


Det var i lördags det

Börjar le för mig själv när jag slås av allt som faktiskt hände på Grand i lördags. Yttepyttegrejer men som jag ändå minns när jag tänker tillbaka.

När jag ska be om vatten och ber en annan vid baren hålla min garderobslapp (EHHH) för att jag inte får upp pengarna. Denna människa går iväg med min lapp och jag hittar den senare, lappen alltså, på ett bord ingen sitter vid. Otroligt.

När jag stöter på (inte stöter på som i att flirta) en bekantskap från förr. Jag börjar skratta av okänd anledning, han rodnar och är superobekväm och försvinner ganska fort. Onödigt. 

När Katten försöker svänga sina höfter till Opa Opa. Jag ser hur hon hatar dansen, låten, allt. Hon tittar på mig som om "TA MIG HÄRIFRÅN" men blir påhejjad av andra, show me your hiiii-ps. Obetalbart.

Alla tre syskonen Ölmesten var på Grand samtidigt. Det har aldrig hänt förr. Superkul.

När min bror ber mig gå fram till hans vän, dansa lite med honom, klämma på hans biceps och kommentera hur stora de är...för att skoja med honom. Småkul.  

Jag har satt fart över dansgolvet för att komma fram till ett par vänner då jag blir upplyft och runtsnurrad av någon med ett riktigt stort leende. Inte på ett flirtigt sätt, på ett det-är-lördag-och-fest-och-alla-är-glada-sätt. Jag må vara bkåögd till färgen men inte naiv. Jag kom loss och gick vidare. Oväntat.

Och sen ett par historier till som varken är för allmänheten eller denna blogg. Inlägget blir för långt.


Texten

"Confidence is a must, cockiness is a plus. Egdiness is a rush, egdes I like them rough..."

Eller hur var det hon sjöng, den där Brittan?

"Hush baby, speak softly, tell me you're awfully sorry
That you pushed me into the coffee table last night
So I can push you off me
Try and touch me so I can scream at you not to touch me..."

En del av Eminems text i Rihannas låt Love the way you lie.

"
I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately
All I have to do is think of me and I've peace of mind
I don't want to be anything other than me"


Gavin Degraws låt I don't want to be.

Jag fastnar för textstycken idag och kan inte riktigt förklara varför det blev just dem.


Veckans happenings

Tänker på helgen och på vad jag borde ta tag i. Denna veckan blir både jobbig och rolig. Lite planering för att hinna med allt skadar dock inte, som ni vet.

Måndag: Jobba. Hjälpa Jenny att flytta. Bära tungt, gå i trappor big time. Ingen annan träning behövs.

Tisdag: Vara på Borås Högskola hela dagen för att representera företaget. Städfirman kommer för att städa hsuet. Löpning på kvällen.

Onsdag: Till mäklarn för att lämna över husnycklar och avsluta ett kapitel. Jobbigt jobbigt jobbigt. Jobba lite. För att släppa loss drar jag och Ida och åker skidor på kvällen.

Torsdag: Jobb. Styrketräning?

Fredag: Jobb. Och kvällen hoppas jag levererar på något vis, det är ju ändå fredag.

Helgen: Oskrivet kapitel. Time will tell.

Ska försöka se till att träningen funkar denna veckan iaf, det är mitt mål.


Inköp för resan

Idag är det nästan "fjällenkallt" ute.
Skillnaden är att man inte klär sig på samma sätt som där uppe och därmed fryser. Iskalla fingrar och frusen nos men jag gillar det, då känner man att man lever och det är ju härligt! Även om jag föredrar sol och värme om jag måste välja så kan jag njuta av att bara stå stilla ute i några minuter och känna hur kylan biter tag i mig.



Börjar förbereda mig inför Sälenvistelsen idag genom att köpa mig en ordentlig buff. Hade tänkt använda den som på SCARF-bilden alternativt BALACLAVA-bilden. Ett måste en sån där annars fryser man lätt läpparna (näsan, kinderna) av sig när man svischar ner för backarna.

Och på onsdag lär jag Ida att svischa. det kommer gå fint och hon ska vara backarnas drottning när vi väl koommer till Sälen. Tro mig.


Störigt trapphus

Anledningen till att jag skrev förra inlägget var inte att berätta att jag festade igår utan jag skulle berätta vilket hålligång det var när jag kom hem vid halv tre på natten.

Jag går in i lägenheten. Tycker mig höra gråt precis när jag stänger dörren. Öppnar den på glänt. Hör grannkillen gråta och säga sin adress som om han pratade med taxi eller ambulans. Jag hör att någon från hans lägenhet kommer så jag drar igen dörren. Alice sitter vid mina fötter och vill ut och kissa. Jag vågar inte gå ut. Tittar i kikhålet i dörren, ingen där. Skyndar mig ut med Alice, hon kissar och på väg in träffar jag granndamen som också vart ute med hund. Hon skakar, är livrädd, frågar mig vad som pågår. Kan inte svara. Jag kramar om henne och hjälper henne in i sin lägenhet. Ambulansen kommer och tar sig upp till killens lägenhet. Hör ingenting sägas. Då kommer den andra grannkärringen i bara nattsärken inspringandes till den rädda granntanten där jag också befinner mig. Det skvallras och de båda är väldigt skärrade. FInsk brytning är mysigt när det kommer från gamla tanter. Jag säger att ambulansen är där och att de kan lugna ner sig nu, nu får killen hjälp. (han har varit självmordsbenägen förr). Jag går upp till mig. Alice är orolig. Tydligen har grannkillen haft fest och ropat hela kvällen/natten. Men till slut slocknar vi båda. Inte tillsammans dock eftersom hon inte får sova i min säng.

Det var det!

Här är en bid på mina nya fina naglar förresten



Jag lever

Jag är bakis, sliten och har sovit alldeles för lite men tänkte bara visa er att jag lever. Kvällen levererade big time, 16 snygga tjejer i ett hotellrum. När vi var på väg att bli utslängda gick vi självmant.











Den sista bilden precis här över är på inget sätt en hämnd eller elakt. Det enda som visas är ett lår, så slappna av nu. Hon bad mig vid ett flertal tillfällen att lägga upp den på facebook vilket jag sa att hon skulle ångra imorgon. Nu lägger jag den här istället. Jag kissade i toaletten och hon kunde inte hålla sig utan satte sig mittemot på bidén. Inga konstigheter. Den skönaste Oslo-bon som finns, hej vi kör. Det finns inget som stoppar henne!! (hennes namn förblir hemligt)

Fredagsmys och lördagsstädning

Sån skön kväll med sis igår, lungt och fint. Solning, fixade naglarna, tog en promenad och lagade lite mat. Fredagsmys!

Idag däremot börjar jag med inte så hemskt mysigt grejer. Ska sätta igång och städa huset som ska säljas på onsdag. Jag tar med mig IPoden så kanske det går lite lättare. Blää. Sticker redan nu så jag hoppas vara tillbaka vid tolvtiden!

See ya!

Lugnet innan stormen

*gäsp* God morgon!
Vilken tur att det är fredag, hade aldrig orkat med en jobbdag till efter denna. På gränsen att man orkar fem...!

Fredag, solning, akrylnaglar och lugn och ro skulle jag gissa på. Det kan ju vara så att det kommer smälla högt imorgon. KAN vara. Mahaha.


Paniken och irritationen

Jag hoppas ni sluppit paniken. Den så gott som krossade mig imorse.

Alarmet på mobilen går igång och precis samtidigt hakar telefonen upp sig. Den går alltså inte att stänga av, inte nått.

Paniken. Irritationen.

"MEN TYYYYYST, STÄNG AV DIG!" blev det. Och så fipplade jag.
Man är liksom inte speciellt snabbtänkt när man knappt slagit upp de två blå. Trycker, trycker hårdare, håller inne knapparna, lägger den under täcket och hoppas den slutar av sig självt.

Men så tillslut samlade jag mig och....tog ut batteriet. En bra start på en bra dag?


Härligheter



Den är så väldigt väldigt bra! Jag blir så glad och MÅSTE sjunga med. Därför kan jag inte lyssna på jobbet!


Skulle haft stövlar

Man kan lätt tro att jag har skojigheter för mig och att det är därför jag inte uppdaterat idag. Men så är det givetvis inte. Jag har varit på möte och byggplatsen hela dagen.





Ser ni så härligt? På med lite makadam och sen är det dags att börja gjuta. Var där och tittade, kontrollmätte, pratade med el platschef och arbetsledare, ställde frågor, svarade på frågor (inte samma frågor som jag ställde, riktigt så långt har det inte gått än) och grisade ner mina skor.

Nu ikväll måste jag göra något tjejigt för att väga upp. Så förrutom att jobba (!!) ska jag måla mina naglar och gråta till något fint klipp på youtuben.

Triggar mig

- LCHF är inte bra, fettet lägger sig i ådrorna istället och du kommer få hjärt- och kärlsjukdomar. Och man går inte ner i vikt av det heller. Det är bara placebo, du tror att du ska tappa vikt av det därför gör du det. Lite. Men du mår inte bra. Du mår dåligt, jag vet det.

Jag andas, försöker fånga upp alla hemskheter innan de lämnar min mun. Blir tyst. Vill inte vara otrevlig trots att jag kokar på insidan. Tänker att alla får ha en åsikt, för det får dem, alla. Däremot pallar jag inte när folk säger till mig hur jag mår, låtsas veta, vad är det för skit?! Nästa gång jag gör en hälsokoll med blodprov och allt vad det innebär så ska jag ta det förbannade resultatet och trycka upp i hans ansikte! Så kan han fortsätta äta kolhydrater och se ut som han gör, så fortsätter jag undvika dem och ser ut som jag gör. Men då kan han knipa igen sin mun efter det, inte ett ord vill jag höra...


Svängdörr

Tisdag morgon:

Fick sitta och hålla in bildörren första milen till jobbet. Den ville inte "låsa" och påminde därför mer om en svängdörr än något annat. Så nu behöver inte jag styrketräna idag.


Sätta fettet i gungning!

Tänkte börja veckan på sedvanligt sätt med ett Combatpass men, tro det eller ej, jag avbokade! Stoppa pressarna på det!

Jag kör styrka och löpning på egen hand istället. Så tokigt det kan bli. Huvudsaken måste väl ändå vara att fettet får röra på sig och idag sätter jag det i gungning utan instruktör. Tack.

Fick mig att le

De fick mig att le och man behöver le när det är måndag. Varsågod!




Inte lätt att vara människa



Den vanliga måndagskänslan har infunnit sig. Det är inte lätt att vara människa.
Hade en bra kväll igår, lite reunion och idag är det Alice tur att bli reunited med lektanten. Ett par dagar i Göteborg gör henne gott.
Så då är det bara att ta tag i saker och ting på jobbet, kämpa!


Genommjuk

Känner mig genommjuk idag, humble som man kanske skulle sagt på utrikiska. Jag ser parkeringsboten som ligger i köket som ska betalas men jag blir inte ens irriterad. Jag måste skynda mig att få ihop ett gäng matlådor till veckan men det stressar mig inte.

Ja, jag vet inte riktigt men det känns skönt, nästan som att jag tagit något lugnande. Men inget att fundera på för imorgon är det måndag och då är nog den helt vanliga Jess tillbaka.

Gårdagen




Bussens cp-säte med en styrkbräda som ryggstöd. Och högt armstöd. Bra för fulla människor.








Det var en riktigt härlig kväll som dock slutade lite för tidigt för min del. Halv två tror jag klockan var. Bra ändå, inte helt slut idag. Okej, där ljög jag.

Uppladdning

I do it because I can
I can because I want to
I want to because you said i couldn’t!

Nu börjar jag ladda för kvällens par-tey. Man ska vara på tå när man beger sig och idag ska även min sköna prinsessa Alice med. Hon kan vakta förfesten eller nått.

Väldigt många sköna tjejer, lägenheten kommer bubbla och alla, verkligen alla, ska ha en toppenkväll. Vi satsar på det. Mintu och cider är kvällen tips.



Va ej nyfiken

Det lät en gnutta spännande men låt er inte luras. Jag ska röja i huset, slänga grejer på tippen, köpa en flaska alkohol, skicka tillbaka kläder och försöka springa en runda.

Ni ser, bli inte nyfikna.

Effektivt

Vaknade för en timma sedan men kunde inte med att gå upp så tidigt när det är lördag. Men nu. För här ska det hända grejer! Inget intressant men jag ska hinna med så många ärenden jag kan då, låt oss säga tre timmar.

Så det är bara att sätta fart på rumpan. Ju snabbare jag blir klar destu längre eftermiddagstuppis.

Go go!

Många fina tårar

En till bild på något jag fick med posten. Jag blev så glad ända in i själen.



En inbjudan till ett väldigt fint och efterlängtat bröllop. I juni. Min pappa ska vara toastmaster och J och U ska gifta sig. De är så värda all lycka och bröllopet kommer bli helt underbart, det är jag säker på!! Och jag ska gå dit själv, som singel. Känns lite konstigt. Inte hemskt, bara konstigt. Ingen respektive. Men det ska bli skoj och jag ska hitta en riktigt fin klänning dagen till ära. Och så ska jag gråta många fina tårar!

Dags att bli undersökt igen



Titta titta vad jag fick i brevlådan i förrgår! Nu är det dags att få göra den där ultraljudsundersökningen på Carlanderska. Eller ja 8 februari, men det känns skönt att ha en tid för det krånglar ju med jämna mellanrum. Jag ser fram emot det, trots allt, så jag kan få ordning på den där ljumsken. Dagen innan jag drar till Sälen, woop woop!

Mer senare

Jag ska ge er mer av mig ikväll men just nu är det sress på jobbet och jag har ju trots allt betalt för att...jobba.


Lättköpt lycka

Tänk vad småsaker kan göra en glad. Som idag. Visst, jag har vart på bra humör hela dagen men så sprang jag in i en affär och köpte en kjol, snygging-kjol, svart, tight, ganska kort, med dragkedjor, så blev dagen helt jävla strålande.

Min lycka är lättköpt, jag vet det.
Ni kanske kan få se en bild på den med mig i om jag kör på den på lördag annars nästa helg.


Veckan vs. helgen

Woohoo, helgen är här, nästan! Det var inte en dag för tidigt.

Denna vecka - denna helg:
För lite sömn - många timmar i sängen och på sofflocket
Lagom med träning - lagom med träning
Inte en fest så långt ögat har nått - en riktig brakis på lördag
Alicemys - Alicemys
Träffat ett par vänner - träffa fler vänner
Smutsat ner kläder - tvätta kläder
Andats snabba korta - andas djupt

Vi börjar så så får vi se allt eftersom helgen går om jag kan leva upp till det.


Jobba upp skummet



Detta är ganska äckligt kan jag tycka.
När man trycker ut tvål i handen från en sån där grej på en allmän toa och det ser ut som om tvålen redan är använd en gång. Gillar inte tvål som är skum redan från början. Man ska jobba upp skummet!!

Lugnet har lagt sig

Mötet gick bra igår. Jag var så lycklig när jag gick ner från podiet. Lycklig och nöjd. Ett par små snubblingar men inget major. Och nu är det ju över och snart är det helg!!

Så ska vi se vad jag lyckades få med mig för bilder till er. Jag bara tömmer ut mobilen här så får ni ta det för vad det är.



Lustigt namn på där jag spenderade gårdagen. I mellangården. Lite äckligt, lite roligt.



Utsikten



Jag hade med mig granatkastaren.



Min tågkompis som inte ville sluta snacka fast jag TYDLIGT visade att jag inte var intresserad av en konversation med henne. Så visade hon mig cykelstället och då blev jag såklart mer intresserad. Sen började hon prata engelska med sin låtsaskompis i mobilen. Jag hörde att det inte var någon annan på andra sidan. Så då tog jag upp min mobil och låtsades vara den andra. Svarade på det hon frågade, på engelska, osv. Ni skulle sett blicken jag fick och efter det kan vi säga att hon inte längre gjorde några försök till konversation.

Det var min gårdag!

Det räcker nu

Nej jag pallar inte mer. Jag ska upp 04.00 imorgon. Jag får fortsätta på tåget eller bara nöja mig med det jag kan helt enkelt.

Palla.
Orka.
Lägg av.
Sova.
Natti.

Jag vill inte...

Nu sitter jag här och pluggar på vad jag ska försöka säga imorgon. Jag vill BARA gå och lägga mig, inget annat. Inte läsa, anteckna, öva på vad jag ska säga, inte stryka skjortan och kavajen, inte ta tåget 05.07 imorgon bitti. Men om exakt ett dygn inkommer mitt tåg till Borås central igen och det är över. Det är så jag försöker tänka...

Nej, nu får jag allt ta och läsa lite mer om EMP. Kul. Jävligt kul. Käften.

En hemsk människa med tom spruta

Ibland när jag vaknar är det nästan så att jag börjar kolla runt i lägenheten efter en hemsk människa med en spruta. Det både känns och ser ut som om någon gett mig ett antal restylan-injektioner under natten. Hur kan det bli så, mina läppar är nästan Angelina Jolie-size!!

Tänk er såhär fast utan att jag gör mig till:



Och sen tar det någon timme så blir de som vanligt igen. Inte för stora och inte för små.



Tänk om jag hade tryckt in Restylan, eller vad det heter, i mina läppar. Hur hade jag då sett ut på morgonen? De hade väl sprängts.

Ursäkta de amatörmässiga bilderna men jag ville få er att förstå skillnaden. Fick springa runt på kontoret där ingen var och ta ett par snapshots.


Leggings funkar inte för mig

Leggings, jag älskar dem. Men ska man ha något upptill, som man oftast vill, så ska man inte vara 172cm i höjd. För det är nästan omöjligt att hitta något snyggt som är tillräckligt långt om man inte vill ha en klänning. Och jag vill inte ha klänning lika ofta som jag vill ha leggings. Klänning eller någon megastor t-shirt som inte sitter som den ska.

Man kan inte ha något som är kortare än rump-lår-vecket för en leggingsrumpa (vanliga släta 99-kronorsleggings that is) är sällan vacker. Om man inte är väldigt väldigt pinnsmal och det är på inget annat sätt fint. Förrutom om man ska visa rumpan i leggings. Jag vill ha en rumpa och jag vill använda leggings men inte visa min leggingsrumpa.

Förstår ni mitt problem?



Hahaha, nej det är absolut inte min lekamen!


Tisdag med barntankar

Guten! (nu är det bara en dag kvar till jag ska till hemske-mötet men om två dagar är det över)

Igår fick jag äntligen träffa Pungen och idag ska jag äntligen få träffa Heléne med gravidmagen. Jag ska nog klappa lite på den, ska ju trots allt bli "moster" i maj. Eller tant Jess kanske jag blir. I vilket fall ska det bli himla skoj. Och det är bra när andra skaffar barn för då kan man klappa, lukta, mysa, bära, pussa och...lämna TILLBAKA dem. Bästa!

Men först jobb eller? Har med mig min stora blodtörstiga rottweiler idag.






Mötet gör mig nervis

Jag ska på hemligt stormöte i Stockholm på onsdag. Alltså det är inte hemligt att jag ska dit, bara uppdraget mötet handlar om.

Jag är så nervös!

Det är inte likt mig, jag är sällan nervös men nu ska jag åka upp dit själv, ensam representant för företaget. Alla frågor jag ska försöka svara på, allt jag ska förklara, försvara. Tänk om jag somnar på mötet, tänk om jag får en skrattattack, tänk om jag uppfattas som helblåst, tänk om jag inte kan svara på en enda fråga?!

Ju mer jag tänker på det destu mer nervös blir jag. Och inte nervös på ett bra sätt utan sådär jobbigt. Fasen också. Jag vet ju att jag kommer klara det, det måste jag. Jag måste ladda mentalt för detta!! All in! Om 58 timmar är jag på väg hem och då är det över, det är så jag försöker tänka. Inte ultimqat med tanke på att det är bättre om jag gör bra ifrån mig och inte bara längtar efter att åka hem.


Update: Och precis när jag hade postat detta inlägg får jag ett mail om att jag ska ha en presentation inför alla på minst 15 minuter. Berätta om och visa bilder på det jag gjort. Det blir bara värra och värre...tur att jag inte är en sån som rodnar så det syns.


Combaten

Härligt, äntligen måndag, som jag har väntat! Som vanligt.
Men jag gör väl det bästa av saken och tränar, för första gången på länge med Pungen. Idag ska vi äntligen få till det hoppas jag, bara inget oförutsett händer! Slåss ska vi göra och i och med att det är en ny version av passet så får man även leka samuraj och hugga med låtsassvärd. Jag gjorde aldrig det som liten så det är en helt ny upplevelse.



Sen "det vanliga" och kanske det bästa när man låtsas att någon ligger på golvet och man håller nere denna osynliga människa med ena handen och slår med den andra. Undra om det är då vi säger MUAY - THAI hela tiden...? Skit samma, det är skoj. Att slå på någon som redan ligger.




Anledningen

Jag tänkte inte ens kommentera vad jag fick reda på i helgen men det skadar ingen och då kan jag tycka att det är okej.

Det florerar ett rykte om anledning till varför jag och Robban har gått skilda vägar.

Anledningen sägs vara att när jag var med mitt jobb i Moskva så var Robban hemma själv och då festade han. Det tyckte inte jag om, blev sur och gjorde slut när jag kom hem.

Vi kan väl säga såhär: det är inte sant. Eller så kan vi säga såhär: HAHAHAHAHA era jävla cp-puckon!

Min homecoming queen



Fick en jättefin present av min homecoming queen igår. Ser ni vilka fina "tofflor"...eller vad mans ka kalla dem. Supervarma, mjuka och sköna och så är det lite bling på dem men det syns inte på kortet. Tack igen Ida, de åker med till fjällen!

Söndagen

God morgon!
Ja visst är jag bakis, det blev kanske en drink eller två mer än beräknat men det kunde varit väldigt mycket värre. Träffade massa gamla skolkompisar som jag inte sett på många år, skoj skoj, vi dansade natten lång kan man säga.

Och så la jag upp två riktigt överdrivna bilder på min Facebook igårkväll som jag trodde folk skulle förstå inte var menade på fullaste allvar men visst...man ska inte skoja. Jag vet ju det. Folk måste lära sig slappna av lite för helvete!! Så nu är de borta.


Klöskatten

Jag har en rädd katt i trappuppgången! Stackaren! Jag är rädd för klöskatter men försökte locka på den så jag kunde släppa ut den men så fort jag tog tre steg mot den så började den fräsa. Känner väl sig instängd i ett hörn...precis som den är...och därför hotad.


Vad gör man???
Jag får vänta och hoppas att någon mer kattvan människa hjälper den. Uscha. Kattmamman, var är du när man behöver dig?


Göra lördag

Ganska slut i kroppen för att vara ärlig. Jag, Boki och Bråcky kämpade på bra. Alice har lagt sig tillrätta på mattan. Skidor på tv. Snart ner och hämta upp den rena tvätten.

Dammsuga.

Sen är det lördagkväll och trots att jag tänkt att jag inte skulle kalasa idag så blir det nog så ändå. Känner mig värd det. Och så är ju bästaste Ida tillbaka också och gör mig sällskap ikväll, då kan det bara bli bra. Samma skrot och korn. Sister from another mister.

Vi hörs senare!


Helgstarten



En härlig helgfrukost som start på denna dag. Snart blir det träning med Boki och Bråcky och så får vi nog avsluta dagen med lite fest!

Igår körde jag och Jenny hennes första löppass och det gick riktigt bra. Två varv runt sjön, alltså 3,6 kilometer. Mäkta stolt blev jag. Nästa kan bli på söndag. Delade med mig av lite tips hon kan tänka på för att göra det lite lättare, i början är det verkligen aldrig roligt att springa. Men det kommer Jenny, tro mig :)

Wordfeud

Dagens mest oväntade:

Mamma lägger ordet RÖV på Wordfeud.


(sen säger hon förlåt)


Tränings- och kostrådgivare Jess, vad kan jag hjälpa till med?

Känns som att det träningsmässigt kommer bli en bra vår. Var iväg igår och styrkade lite själv och det känns i stjärten (ska uttalas bokstav för bokstav) idag. Bra så. Ikväll ska jag hjälpa en kompis lite på traven för att hon ska komma igång med löpningen, pusha lite, ge lite råd och så löpa då.

Och imorgon drar jag med mig en annan kompis, som behöver lite hjälp på traven att ta tag i det, till gymmet. Där ska jag nog även hjälpa till lite med kosten tror jag. Det blir roooligt!

Och sist men inte minst sis som ska hoppa på LCHF 1:a februari. Jag coachar.

Det är härligt att få hjälpa till med kunskap man sitter inne med och få folk att må bättre både psykiskt och fysiskt!!


Klicka hem oturen?



Började denna dag med att klicka hem en ny skidjacka. Det kan väl inte betyda otur?
Lila-svart-vit jacka. Vita brallor. Svart-lila pjäxor och svart eller vit mysse...och vantar. Kan inte bli annat än snygg i backen. Mörkt hår med. Viktigt. Jag vill åka NU NU NU NU!!


Har inte hunnit med

Jag tänkte jag skulle ringt Heléne idag men hann inte.
Så Heléne, om du går in här innan jag hinner ringa upp dig imorgon så vill jag bara att du ska veta att...


...jag har ätit duktigt idag. Turkisk yoghurt med kanel, ägg, skagenröra, ost, tomater, ölkorv och köttfärsröra
...jag hoppas och håller tummarna för att din rygg är bättre nu
...jag har inte hört något mer
...VA??? hahaha
...om du orkar vill jag gärna ses i helgen
...resten passar inte att skriva om här men jag hör av mig imorgon så vi kan ta en liten update


Höll vad jag lovade

God morgon!
Vaknade på helt rätt sida idag och jag hade ställt klockan så jag kunde ligga och mysa mig i tio minuter innan det var dags att hoppa upp. Regnet har smattrat mot rutan hela natten men det har varit ganska mysigt.

Jag höll mig ifrån träning igår, har man lovat så har man. Tog en promenad med en vän istället och det var riktigt skönt, promenera och prata lite. Så nej, det blev ingen välbehövlig städning. En annan dag.

Idag däremot blir det gymmet och kanske kanske kanske att jag får med mig en gym-newbie. Kristina aka Pungen tvekar in i det sista så vi får se.

Och så är det ganska nära till helgen. Good times!


Manliga Jess

Förra veckan dammsög och torkade jag ur bilen. Denna veckan fortsätter jag med de manliga sysslorna genom att åka och köpa takräcken. Jag är rätt bra på att vara manlig även om jag föredrar förkläde och dammvippa.


Jag och Bråcky ska vila oss lite

Hade väldigt svårt att sova inatt, vet inte vad det var som spökade men sömntåget verkade ha missat min station helt. Där och då liggandes i sängen bestämde jag och Bråcky oss för att inte träna idag. Måndag mest överkropp och igår löpning då får onsdag bli vila och uppladdning inför torsdag och fredag.

Så.

Nu har jag skrivit det här och då är risken mindre att vi ändrar oss och smiter ut på en runda fast vi inte ska. Jag ska STÄDA idag, det borde jag ägna mig åt hela kvällen!


Andningsövervakare

Jag var ju hos kirurgen igår och man kan säga vad man vill om privat sjukvård men snabbt går det och kunniga var de. Jag gillar!! Tre inte så väldigt talande bilder men de visar i alla fall hur det såg ut och att jag hade jeans på mig.







Vad jag egentligen ville nämna var att damen soms att bredvid mig i väntrummet, hon med de svarta kilklackskorna där ja. Hon andades så högt. Det är otroligt obehagligt tycker jag. Det var inte att hon hade rökt i trettio år och därför gjorde så utan...hon bara andades väldigt högt. Som om hon hade en mikrofon bakom gomseglet. Det gillar jag inte!! Jag blir illa till mods och kan inte koncentrera mig på något annat. Så om det dröjer två extra sekunder mellan två andetag blir jag helnipprig. Vad händer? Dra in då kvinna! Du skulle ha gjort det för länge sen! Jag blir hennes andningsövervakare och det är inte meningen. Som tur var låtsades jag inte om det...men jag hade koll.


Bråcky

Bråcket klarade en löprunda idag i alla fall. 5-6 kilometer blev det och jag känner bara att det är lite ömt. Tror ni det är bättre om man försöker bli vän med bråcket? Jag kanske skulle kalla det Bråcky. Jag och Bråcky, tighta är vi, bokstavligt talat.

Så får det bli. Vi blir vänner och jobbar ihop!

Min egen diagnos stämde

Det är förmodligen som jag trodde, min egendiagnos verkade vara rätt även denna gång. Ljumskbråck säger doktorn. Fan vad härligt, tack, precis vad jag ville. Jävla skit. Nu får jag vänta på ultraljud och sen blir det förmodligen operation då.

Jag är kärnfrisk för övrigt tyckte han när han lyssnade och tittade och allt vad han gjorde. Och jag får träna om jag klarar smärtan. Mc Dreamy. Han var inte lika snygg men gott och väl hälften. Runt femtio, pigg och manlig.

Lite positivt, lite negativt. Nu vet jag varför jag haft ont från och till i alla fall.

Hej kirurgen

Sitter i bilen på väg till en kirurg i Göteborg.
På inget sätt en romantisk date, visst han ska få titta och klämma men inte på något härligt vis. Jag är 100% säker på att han kommer säga till mig att jag inte ska träna just nu. Jag kommer nicka och le som den fromma flicka jag är.

Sen glömmer jag det så fort jag stängt dörren bakom mig och kör en löprunda på onsdag, combat på torsdag och mrl på fredag. För jag är så förbannat trött på att vila!! Det är varken dumt eller oklokt, jag vet var min smärtgräns finns och känner min 27-åriga kropp väldigt väl.

Ska berätta för er om varför jag är iväg på detta besöket efter att han gett sitt utlåtande och sagt om han vill skära och fixa eller inte. Efter 12 februari har han min tillåtelse att ta min kropp i besittning (eller vad heter det?).

Sitter på min kammare

Godmorgon!
Härlig morgon, eller? Jag jobbar hemifrån idag för att slippa köra runt halva västsverige under dagen. Jag trivs bättre hääär!

Har redan öppnat mina ritningar och projekterar som om jag aldrig gjort annat. Chefen ska få se resultat imorgon det är ett som är säkert.

Lite ensamt att sova utan Alice inatt men efter mördarpasset på gymmet var jag helt slut så det tog inte många minuter från det att jag la min lekamen i sängen till John Blund gjorde mig sällskap. Och jag vet ju att hon har det bra hemma hos lektanten och lekfarbrorn, det är inte annat än stojerier!

Tillbaka till armeringen. På återseende senare.

Eftermiddagsbesöket



Det var sis vi åkte och hälsade på idag, wiihoo! Tog en tur till henne och Charlies nya lägenhet i Göteborg. Riktigt fin var den och Alice fick leka med lektanten. Sen ville hon stanna där och fick det. Så ikväll är jag själv. Känns konstigt men jag ska nog överleva!

Imorgon är det jag och Dreamy



Imorgon ska jag bege mig till Göteborg för att träffa en sån här.
En som är specialiserad på att skära i folk. Kan hända att han inte är lika Dreamy som den där, det får vi se!


Den tröga starten

Då var vi här igen och trots fyra passerade arbetstimmar (inte passerade som pure alltså) så har jag inte gjort mycket vettigt. Eller vettigt och vettigt, man måste få ordning på allt innan man kan ta tag i det som ska göras. Nu är det bestämt att jag ska upp till Stockholm nästa vecka i alla fall. Niiice!


Och i eftermiddag tar jag och Alice en liten kort roadtrip för att hälsa på någon vi tycker väldigt mycket om. Ni ska få se senare.








Gone baby gone

Man kan skratta bort sin baksmälla har jag lärt mig idag. Mötte  tre av mina medbrottslingar från igår på Viking för att äta och så kom gårdagens bravader upp till diskussion, en efter en. Ju mer vi pratade destu roligare kom vi på att vi faktiskt hade igår.

Och när jag gick därifrån var bakfyllan så gott som bortblåst. Härligt sätt att bli av med den!!

Min fina mamma

Min mor hjälpte mig att rasta Alice två dagar i veckan. Så kom jag hem från jobbet, trött och sliten, och skulle ta en tupplur i torsdags och ser det här vid min säng.



Prinsesskronan och hjärtat är där vanligtvis. Men stenen till höger var ny. "Älskade dotter <3". Jag tog den i min hand, höll den mot mitt hjärta och fällde några tårar. Inte dåliga tårar, utan ett par av de fina. De som kommer av glädje. Älskade mamma!

Avslutar veckan

Uff vad det är jobbigt dagen efter. Har man blivit för gammal tro?
Helgen har varit väldigt härlig och jag har inte hunnit uppdatera er som vanligt. Inte nog med att det var långledigt så har jag hunnit med att träna, gå på kalas, träffat familjen, kramats med Alice, spenderat mycket tid med goa vänner och två utgångar. Jag har absolut inget att klaga på.

Okej, jag har inte träffat alla jag har velat träffa men man kan inte hinna med allt! Får ta igen det framöver.
Ikväll kommer Ida hem till exempel. Glad Jess, har saknat henne!

Love till er, nu är det snart en ny vecka!

Sömnen och tankarna

En trött Jess idag.
 Jag klarar mig med ganska lite sömn, sex timmar räcker, men en timmes snoozande är inte samma sak som en timmes sömn. Långt ifrån.

Igår trotsade jag snorandet i alla fall och körde ett styrkepass på gymmet och det gick väldigt bra. Okejdå, det blev löpning på bandet också. Svårt att hålla sig borta trots att kroppen kanske tycker det vore bättre att vänta. Jag är inte bra på att vänta, aldrig.

Trettondagsafton och heldag på jobbet, förfrågan om att åka på startmöte i Stockholm om två veckor. Med övernattning. En bästaste som är i Leeds. Alice börjar känna sig som hemma i lägenheten. Vårkläder. Tacksamhet. Planer. Kött och sås. Mycket träning framöver. Invigning av lägenheten ikväll partystyle. Dubbel utgång denna helgen?

Måtte jag hinna med en powernap när jag kommer hem!!


Drömma får man

En vän åker till Leeds idag, en vän ska till Stockholm och en vän landade nog precis i Sydney.

Jag är i Borås. Det var snökaos igår, idag är det storm. Det ska regna de närmsta tio dagarna. Sen att det kanske inte är bästa vädret i Leeds eller Stockholm men att åka bort, ni förstår grejen. 

Jag vet att jag har fått hem en katalog från Fritidsresor, den ska jag krypa upp med i soffan ikväll och drömma mig bort.

Och så längtar jag till Sälen. Tänker mycket på de fyra härliga dagarna som komma skall. Snart bara en månad bort.


Min absoluta favorit



Det allra bästa med våren är tulpanerna. Jag fullkomligt ÄLSKAR tulpaner, den absolut finaste blomman. I alla färger, blandade, enfärgat. Och nu fanns de i blomsterhandeln när jag var där för ett par dagar sedan. Köpte två buketter direkt och tryckte ner i favoritvasen. Jag ska ha tulpaner på mitt köksbord hela våren, nya varje vecka.

Och så bara 1-2 cm vatten, annars blommar de för fort och blir långa och tråkiga på bara någon dag.
Det är i stort sett allt jag vet om blommor. En grej om tulpaner. Men det räcker.

Tulpaner!!


2012

Jisses vad dagarna springer iväg!!

Nyårslöften blev det ett par stycken och de kommer här:

1. Träna
 Som jag gjort det senaste, 3-4 gånger i veckan that is.

2. Åka på MINST två utomlandsresor.
 Helst TRE om jag får som jag vill och i mitt liv brukar jag få det, eftersom jag bestämmer.

3. Att gråta lika mycket som förra året men glädjetårar.
Det bästa som finns är att skratta så man gråter eller bara vara så lycklig över saker att man börjar lipa. Underbara tårar det där.

Vad som händer för övrigt 2012 är jag lite osäker på. Jag tror jag kommer bo kvar i min lägenhet, för jag börjar bli lite kär. I den. Sen tror jag på mycket tid med vännerna, både kvalitet och kvantitet. Och så ska jag ju bli "moster", min Heléne får ju bebis i maj, det kan bli årets höjdpunkt...när hon ska ligga där på britsen och pressa ut...förlåt. Det ser jag fram emot.

Kortfattat: Jag tror på ett år med massor av känslor, skratt och glädje! 2012 blir ett lyckans år.


RSS 2.0