< Till bloggens startsida

Hon ger mig hopp

Jag kan fan inte lägga in en video så att ni kan se den här i min blogg. Det suger. Ja, jag tar Embed-grejen och klistrar in den i HTML-läget men det kommer inte upp något. Fan vad trist.

Denna tjejen ger mig lite hopp i alla fall. Och ett leende. Jag diggar henne, hon kommer bli något stort.



En stolt syster, hoppas jag

Nu ska jag göra min syster stolt. Idag har jag varit en LEOPARD!



Det är det enda leopard-plagget jag har eftersom jag har lite svårt för det. Idag har jag vant mig dock. Så till den grad att jag kröp på alla fyra mot Alice och trodde hon skulle bli rädd. Det blev hon inte så jag ställde mig upp och gjorde lite icke-leopardiga bredbenta knäböj framför spegeln istället. (mitt vänsterlår är inte så mycket större än mitt högra)


GRRRRRRRRR!

En överraskning!

Jag nämnde för er för ett par dagar sedan att jag beställt hem något som jag aldrig trodde skulle komma in i vårat hem. Jag var lite oroligt eftersom jag inte fått någon avi eller sms om att det kommit men idag. TA-DAAAAM!!!



Nu ska vi bara se vilken dag jag kan ta mig dit för att hämta ut det. Kanske imorgon, kanske inte förrän på torsdag, vi får se. Det kommer nog ändå mest komma sig till pass till helgen, mohahaha!

Kvällens battles

Tv-kväll idag. Första battlet är mellan Familjen Annorlunda och Ullared. Om systrarna är med tar de lätt hem segern!!



Efter det är det Top Model mot Spårlöst. Det blir en tight match men om jag känner mig själv rätt så blir det nog en zappning till att början med och efterhalvlek tar Spårlöst över. Helt totalt. Krossar.



Sist men inte minst, med pauser av klädletande och hundkissande, ska jag kika lite på Big Brother. Vi har ett kärlek-hat-förhållande men det tar vi en annan gång. Ikväll är det det som gäller en liten stund.





Man somnar gott efter en stunds människoförnedring!!

Jag har det fint på jobbet

Chill på jobbet. Jag hade till och med en cola zero ståendes bredvid mig. Och tuggummi.



Huvudet åt vänster, skid-VM. Huvudet åt höger, projektering. Jag tittade mest åt vänster och sen åt höger när svenskorna halkade efter typ 40.000 miljarder svenska minuter.

Vi försöker mogna till oss

Nuså. Jag är redo här hemma i soffan. Alice ligger och chillar bredvid, brun om munnen efter att hon hittade en saftig tugga hästskit när vi var ute. Hon är vidrig. Inga pussar, inget gos och inget som kan liknas vid gottigott för hennes del ikväll, det kan jag lova.

NU äntligen kommer ett bildbevis på vad jag och herrn gjorde i söndags morse. Vi ville skaffa oss vuxenpoäng.



Skit i mackorna, skit i juicen, kolla på kopparna och ännu mer på vad som är i dem. KAFFE!!! Jag testade med mjölk och herrn med mjölk och socker. Det finns ingen mysigare morgonlukt än nybryggt kaffe, synd bara att ingen av oss dricker sörjan. I söndags skulle det bli folk av oss två.

Jag drack fem munnar, Rob drack en halv kopp. Sen tittade vi på varandra och skakade på våra små huvuden. Det gick inte. Vi är fortfarande för barnsliga i våra smaklökar tydligen. Det smakar inte gott hur mycket vi än försöker. Ska man li beroende av något så är det ju lika bra att det är något gott. Vi gav upp och ställde tillbaka kaffebryggaren i skafferiet. Till när vi får bsök nästa gång.

Spill er tid på detta

Förresten, det här kan ni göra så länge. Kika på VM som går av stapeln i Oslo. Om jag inte hade jobbat så hade jag också tittat.



Just det ja, jag kollar fast jag inte "får". I bakgrunden så jag kan switcha över och se hur det går för de våra. Det är bara VM...ibland så man får inte missa för mycket. Trots jobb.

BRB

Jag lovade visa er vad jag och Rob försökte oss på igår morse. Den bilden har blivit kvar hemma.

Vi gör såhär. Ni skiter i mig ett tag nu och sen kommer ni tillbaka ikväll så ska jag blogga skiten ur er!! Är det en deal, you maddafakkars?

Gjorde inte mycket

Jag var sliten igår, tro mig. Det enda jag orkade med var att gosa med Alice och äta mat. Ungefär i alla fall.

Och så orkade jag testa göra cheesecake för första gången i mitt liv. Frozen cheesecake rätare sagt (det hette så på receptet). Inga konstigheter, inga extragrejer, bara en vanlig cheesecake.

Här ligger den i frysen och stelnar till. Vi väntade femt immar och sen högg vi in och fy farao vad gott det var. Mastigt och härligt en söndagkväll, det tyckte vi alla tre.

Sen somnade vi.


Kul kväll

Jag har betongkeps men lovar att komma tillbaka lite senare. Då ska jag visa vad jag och Robban försökte med imorse.

Dagens andra planer

Vad händer annars idag då? Jo, först ska jag försöka få jobba lite och ta igen de timmarna jag missade igår. Lite ritningar ska göras och ett par armeringsjärn ska in på ritning. Även en fundering om hur vi ska fortsätta ska försöka klämmas in.

Men sen.

Då ska det laddas för ikväll.

Jag och Heléne ska ut och göra stan osäker. Förfest med lite Melodifestival och sen dans dans dans och tokerier. Jag längtar verkligen. Tur att jag har en sambo som har erbjudit sig att både köra dit mig och hämta hem sin fulla flickvän senare på natten!

Jag måste hitta något att ha på mig.


Gulliga dem

Mina fina presenter. Allt var inte födelsedagspresenter utan några är "bara" det-är-roligt-att-komma-hit-presenter. Vilka som tillhör vilken kategori är lite oklart.



Jättefina våriga tulpaner i stor glasvas. Otroligt fint. Jag ska köpa nya tulpaner och använda vasen hela våren.



En väldigt Jessica-typisk topp med ett vitt linna att ha över. Rätt storlek hade de prickat in också. Glad.



En superfin skylt att sätta upp på dörren. Svärmor tyckte vi skulle ta en svart penna och skriva våra namn på de mindre silvriga hjärtanen innan vi sätter upp den. Vi ska fundera på det annars är den ju helt ljuvlig även utan.



Megaljus, svart sand och svart ståltråd med pärlor att ha i den stora glasvasen när vi inte längre är sugna på att ha tulpaner i den. Till vänster i bild ett uppläggningsfat som matchar våra vita assietter. Under ljuset en svartvit kökshandduk och två finare svartvita disktrasor.

Lycklig Jessica!

Hur många timmar är okej?

Vilket härligt fredagsmys det blev igår. Herrn hade ordnat mat, godis och dricka, allt var fixat. Jag kom hem från jobbet, städade iorning och så kom svärmor på besök. Väldigt trevligt och så fick jag för tidiga födelsedagspresenter. Gulliga gulliga svärmor. (ska vis er bilder på presenterna senare).

Sen somnade Rob i soffan medan jag var ute en långpromenad med Alice.

Vi åt hemlagad pizza till Let's dance.

Sen somnade jag i knät på Rob. Dä låg jag 21.00-23.55. Vaknade, kollade på Big Brother, borstade tänderna och sen gick vi in och la oss för att sova för natten.

Vaknade idag 11.10.

HUR MÅNGA TIMMAR KAN MAN SOVA EGENTLIGEN?

Det blir ingen tupplur idag, även jag känner att det finns en gräns för hur mycket man borde sova.


Goa stressen

Goa svärmor med man är på väg hem till oss om ett par timmar.
Goa Jessica måste hem tidigare och hjälpa herrn att städa iordning.
Goa herrn blir så stressad att han inte tror han hinner sova.
Goa Alice kan fan aldrig lära sig att hjälpa till.

Uppdatering om Alice

Just det ja, jag har glömt att uppdatera er med info om Alice stygn. För er som är intresserade. Cecilia påminde mig så här kommer det.

Jag drog bort stygn nummer ett. Drog ut så långt jag kunde och skar av det med en skalpell så nu hoppas jag att det läker bort.

Nummer två var svårare. Jag lät det bero lite men igår när jag tittade så hade den täckande huden gått bort och lämnat ett sår efter sig istället. Jag tvättade bort skorpan, fick syn på den blå tråden, petade iväg den till ett annat ställe där jag kunde få tag i den. In under huden och sen ut. Drog i det så hårt jag kunde med och sen skar jag av även det.

Inget av stygnen hade någon synbar knut så jag kunde inte plocka bort allt men nu hoppas jag att såret som jag pillade upp läker och att det inte tittar ut något mer stygn.

Alice får ha på sig sina svarta hipsters igen tills det läkt.

Tänkte tagit en bild igår och visat er men det kändes inte helt okej. Ett sår med blå tråd i. En del kan tycka det är äckligt.

Ett stort tack till Alice som låg där på rygg, stilla, utan ett ljud. När jag drog lite för hårt så började hon skaka. Sen pussades vi och busade. Bra så.


Beslutsångest redan på morgonkvisten

Sista arbetsdagen för veckan. Är vi lyckliga eller?

En lite halvjobbig start bara kan jag tycka. Jag drog på mig kläderna jag tänkt ha på mig men när jag tittade mig i spegeln kändes det inte rätt. Kronologisk ordning på morgonens klädbyten:

- bytte hårigt skärp till vanligt svart skärp
- bytte t-shirt med tryck till mönstrat linne
- tog bort skärpet
- bytte mönstrat linne till helfärgad t-shirt
- bytte svart fluffärmad kofta till svart lite längre kofta
- satte tillbaka svarta vanliga skärpet
- byte prickiga strumpor mot svarta enfärgade
- hängde på mig mormors gamla finhalsband
- hittade ett borttappat armband som var lagom diskret och trädde på det på armen

Sen orkade jag inte mer. Och ändå blev resultatet inte mer extraordinärt än såhär.



Men vi struntar i det va? Vi är ju glada ändå! Och när man sitter på sin kontorsstol hela dagen (inga kundbesök) så är det okej med en grå t-shirt och blåjeans. Jinns. JINNS är okej.




Lustigheter på Facebook

Jag brukar inte skratta åt liknelser så ofta men denna som min fd. arbetskamrat Martina har på sin Facebookstatus var riktigt lustig:

Likheten mellan en man och en hund:
Om du håller dom i öronen, ser dom djupt in i ögonen och pratar tydligt, så är det nästan som att dom förstår vad du säger... ;)
Alice är ju en a-hund och förstår precis. Robban är en a-man och förstår om han vill förstå. Men alla andra då.

Det är veckans bästa dag idag, torsdag. He...

Det är veckans bästa dag idag, torsdag. Helgen är nära men man har fortfarande inte börjat beta av den. Skön känsla. Det är mycket planer denna helg men ändå inget som känns stressande. Besök av svärmor med tillhörande man imorgon, sen fredagsmys. Vi börjar där så får vi se hur vi ska fortsätta. Jag fortsätter njuta åt torsdagen och tycker du ska göra detsamma.


Att slippa gå ensam

Jag hann med bussen idag också, härligt. Var inte lika sen som igår men lite nervös var jag allt. Och nej, jag tänker inte gå tidigare hemifrån för det är så förbaskat kallt och tråkigt att stå och vänta vid busshållplatsen.

För första gången på en månad har jag fått sällskap på min förmiddagspromenad. Jag och kollegan A tog ett varv runt sjukhuset. Mina skor är fula och luktar skit, det gör inte A:s, däremot tycker han att jag ska lämna honom på psyket på Alingsås sjukhus. Vi har alla våra brister, stora som små.

Nu längtar jag efter lunchen. Känner mig rastlös så jag tog en Oliver Twist. Rastlösheten får inte gå över i röksug och det gör det inte nu. Tur. På lördag kommer jag förmodligen röka så det räcker i flera veckor framöver.


Min kvällsmate

Så fick jag mitt straff för min tidiga eftermiddag. Jag sitter här nu och försöker få till en takplan med armering och allt snyt som måste finnas med.

Men det är lite lyx att sitta framför tv:n och göra det. Jag ska ju inte klaga. Imorgon kommer jag till jobbet och har något ordentligt att visa upp.

Ska ni kika på något roligt ikväll? Jag tänkte spendera min kväll med Moris, ja jag kallar honom så, vi är så pass nära att smeknamn är okej. Han får vänta en stund dock, 50 min tills jag är klar med jobbet.


Man gör vad man kan

*viskar*

Jag ska ta en tidigare buss hem idag och jobba lite hemma ikväll istället.

Varför?

För att jag kan.


Good or bad girl?

Nu har jag beställt något på nätet som jag aldrig trodde jag skulle beställa. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har gett med mig, jag vill ha, och nu har jag köpt.

Jag ska vänta tills jag får hem dem och då ska jag bestämma mig för om de hör hemma i mitt hem eller inte och så ska ni få se vad det handlar om.

Inte ens Robban vet trots att det innefattar honom också.

Piece of cake eller piece of universe, for me to know and you to think about.

På återseende

Ja, jag är inte all in på bloggen denna morgon. Vad kan ni begära, jag har faktiskt väldigt viktiga uppgifter att utföra. Många tunga kommandon som måste gå rätt.

Fan vad jobbigt det är.

*snyter mig i en femhundring*

Vi ses om en stund.

Pepp!

Åh vad jag inte borde sitta här och blogga, jag har mycket att göra och snart ringer kollegan och undrar om jag är klar. Vilket jag itne är och så har jag ingen förklaring till varför. Jag ville bara säga att trots denna trista tisdag så är ju så pepp. Inför helgen! jag ska dansa dansa dansa och toka toka toka. Längtar efter det och efter Heléne. Det lyfter mig denna veckans hemskaste dag kan jag lova.Jag läääängtar! Så nu får jag ta tag i grejerna här. Nu, Jessica, nu.

Plus och minus blir nästan noll

God morgon ala ju!

En bra tisdagsmorgon. Mest för att jag tog bilen och för att jag kanske kanske ska kolla på lite nya kläder i eftermiddag. Johoo.

En dålig tisdagsmorgon eftersom jag tvingas använda ett program jag itne behärskar oc som jag tycker är skit.

Summa sumarum, det är helt okej. Jag överlever och snart blir det till att göra iordning frukost till mina grabbar här på kontoret.


Jag gör det pinsamma



Jag hatar egentligen sånt här.
Så jävla snålt. Nu har jag förvisso bara skrivit mitt namn men en del ska ju ta i typ "Rör du, dör du" eller "Köp din egen mjölk". Det tänker inte jag göra, alltså skriva så. Folk får gärna ta lite om de vill även just den mjölken är till för min gröt.

Känns pinsamt. Ska kanske vända på paketen så de inte ser det.

I-landsproblem, men jag kan tänka mig att de i Afrika har samma problem fast med vatten eller vete och inte ståendes i kylskåp.


Ge allt en chans

Idag blev jag sen igen på grund av väntan på bilen. För jo, jag var tvungen att ha bil idag för det är min fikavecka och jag måste åka till Maxi och handla. Damnit!

Annars tänker jag bara sitta på min kontorsstol och konstruera. Det är en sån dag.

Jag kikade på premiären av Big Brother igår eftersom jag alla andra säsonger varit ett stort fan men jag vet inte alltså, var det så himla skoj?...Det har alltid varit massa puckon men denna gången känns det ännu värre. Har jag blivit vuxen kanske? Jag funderar på att ge det en chans ikväll igen om jag kan hålla ögonen öppna.


Ballongbritt

Ballongbritt, alltså visa mig något på tv som jag skrattar mer åt. Jag nästan kvävdes i soffan av skratt när repliken kom.

Mia Skäringer.
Solsidan.

Jag längtar tills boxen kommer.

Jag och sömnad

Det var detta jag sydde



Handklovarfodralet. Ja visst är vi like craaaazy, jag och herrn. Eller så är det hans jobbhandklovar. Kan vara så.

Överraskad

Smulpaj med blåbär och hallon på ena halvan och äpplena som höll på att bli för gamla på andra halvan.

Och så ett 80-tal chokladsnittar.

Jo, men husmor har ju alltid varit min grej.

Innan jag går

Okej, promenaden blev framflyttad men nu visar min temperturmätare, högst opålitlig dock, att det bara är -10 så om en halvtimma tar vi oss ut vare sig det blir varmare eller inte. Djuret ska rastas och vi människor ska svettas så det rinner längs ryggen. Hoppas jag. Då kan man med gott samvete ta en dusch och krypa ner under filten i soffan.

Jag ser att det är dammigt på fönsterbrädan, förmodligen på många fler ställen. Men jag vill inte lägga ner två timmar denna dagen på att städa när det kommer bli minst 12 timmars städande nästa helg. Är jag äcklig då? Jag får fundera på det och har kvällen inget annat att bjuda på så kanske dammtrasan tittar fram. Fan.

Jag bjuder på en Stenmark till det, dagens Janne.


Kärlek

Mina hjärtan. Oooh oooh!




LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV!! All in på Alice och herrn.

Lukta unket och 40000 miljarder svenska minusgrader

Det är 40 000 miljarder svenska minus ute idag.

Nästan. Närmare 16 minus men ändå, känslan är densamma.

Om en och en halv timme får det inte vara mer än -10 för då ska jag, Alice och mamma ut och pulsa snö. Det gör så förbannat ont på Alice tassar om det är för kallt.

Håll tummarna.

Annars består denna söndag av sömnadsarbete (ska visa er sedan), lite skidor på tv och mys.
Inte speciellt mycket städning (dammsög igår bara) eftersom nästa helg är Den Stora Städhelgen. Då ska här skuras, putsas och fejjas. Och jag ska vara ett bakissvin på söndagen, lukta unket och rapa kebab rätt ner i skurhinken.



Alice gillar allt som har med vanilj att göra, här med ett vaniljkex som hon sket i senare eftersom hon bara ville komma åt vaniljen och inte det torra kexet. Omöjligt.

Kan någon snäll själ hjälp mig?

OBS OBS OBS!!!
Detta är till Cecilia eller till någon annan som kan tänkas ha en gnutta kunskap om dethäringa...

Alice är ju opererad, det har jag nämnt ett par gånger. Allt har läkt fint och jag fick bort de stygnen som skulle bort and so on.

Men så idag tar jag mig en närmare titt på såret, det som var ett sår men numera bara ska vara ett ärr. Då ser jag detta, take a close look.



1. Det sitter kvar ett stygn där. Blå tråd alltså sån tråd som ska försvinna och ätas upp av kroppen på någe vis. Jag försökt dra i änden med en pincett men det sitter fast. Vad ska jag göra? Dra hårdare eller låta det vara?

2. Där sitter det också ett stygn kvar men det har växt hud över så jag kan inte dra i det eller se det ordentligt om jag inte gör sönder den lilla huden som vuxit över och gömt det. Vad ska jag göra? Pilla upp huden och slita loss huden eller låta det vara?

Jessica - Per 1-0





Det kan du ha Perra för att du inte ville titta på Mello med mig. Ägd. (man får bara ge tillbaka om den andra också gjort något taskigt, det har inte jag brorsan)

Det gick sådär va

Jag kan inte blogga från mobilens internet. Den klarar inte att det blir en popup även om jag kryssat i i inställningarna att den ska tillåta det. Jag ger upp tills jag trillar över information om hur man gör.

Vad tyckte jag då om Mello?

Erik Saade. Hans låt...eller han rättare sagt...var väl det enda som var något att ha. Något att skicka iväg ut i Europa, resten kunde kvitta.

Vill nu se en bild på Alice från ikväll? Klart ni vill.



Om jag ändå kunde...

Fy vad jag är usel på att blogga men om jag hade fattat hur man skulle göra från HTC:n så hade det varit lättare. Jag ska kolla på blogghjälpen här. Kanske vet dem...annars blir det svårt.

Jag kollar nu direkt så kanske jag kan blogga under Melodifestivalen. Det vore en dröm.

Blåa chinos eller inte, det är frågan denn...

dsc00426 (MMS)

Blåa chinos eller inte, det är frågan denna lördag.


Nu tar jag helg och andas ut. Det gick rik...

Nu tar jag helg och andas ut. Det gick riktigt bra på jobbet, på väg hem till mina hjärtan och en härlig helg väntar. Vad mer kan man önska sig?! Jovisst, obegränsat med pengar, evig lycka, walkin closet och ett färdigrenoverat hus. Jag jobbar på det.


Fanns det inga små videos?

Alltså helt ärligt...vad gjorde man innan YouTube uppfanns? Var såg man på roliga små videos? Eller fanns det inga då? Jag minns helt enkelt inte. Kan vara för att min hjärna tycker YouTube är helt lysande och på inget sätt vill föreställa sig en värld utan det ultimata.

En tanke bara. Jag kan icke finns svaret.

Dags att ta sig en titt

http://www.youtube.com/watch?v=cds7lSHawAw

Ta er en titt på den. Skratta, garva, hånskratta, minns, koppla ihop, inse, förfäras, skratta lite till, ångesta och sen skålar vi in fredagen mina kära vänner!!!

SKÅL!!

DAM-DAM

Hah! Nu är det äntligen den efterlängtade dagen. DAM-DAM! Och inga planer har jag för helgen förutom en himlans massa motion med hunden, tv-kvällar och mycket fetaost och spenatsoppa. Hepp!

Bestämda tv-tider:

Fredag 20.00 Let's dane
Lördag 20.00 Mello
Lördag 21.30 QX Galan


(det lät precis som någon idkade samlag i skrivarrummet här bredvid, hör jag så illa för det kan väl inte vara sant?!)


P.S. Vad gäller utvecklingssamtalet igår så gick det bra. Chefen tycker jag utvecklas åt rätt håll och jag är nöjd med planerna som raddades upp. Nu är det bara att jobba hårt och bonka in kunskapen i skallen för på annat sätt verkar det inte funka.






Irritation och tidsbrist

Nu har vi haft en diskussion om världen, ekonomin, Egypten, Israel och Palestina, Sveriges regering och röstningen var fjärde år och jag blir så förbannad.

Irriterad. Jag ville bara lyfta min rump och gå därifrån. Eller nej, det ville jag inte, jag ville säga till honom att följa sin egen predikan och sluta gå omkring här och låtsas vara duktig fast han inte rör en fena mer än vi andra.

Jag gillar mannen med åsikterna, han är en av mina favoriter här på kontoret och det är häftigt när någon vill så mycket.

Men ändå. Jag är så irriterad.

Fan säger jag.

Nu ska jag försöka glömma det och ladda inför utvecklingssamtalet istället. De andra sitter där i minst två timmar men jag hoppas mitt går på en timma. Tid. Kan man få lite extra?

Att svina till det

Gårdagskvällen spenderades i biosalongen. Vi hade lite Alla hjärtansdags firande två dagar försent. Vi såg Svinalängorna som jag hört så mycket bra om



Hur var den då? Den var riktigt bra. Ingen Alla hjärtansdagsfilm, det kan jag lova, men oooh så bra den var. Ju mer man tänker på den destu bättre är den. Så trasig och tragisk. Jag kan liksom inte riktigt säga så mycket mer. Noomi var fantastisk så nu är jag lite kär i henne igen. Ola Rapace var bra, dottern var otroligt duktig och de som spelade föräldrarna...underbart.

Man skulle kunna sammanfatta det som så att Svinalängorna visar vad tragik och skådespeleri verkligen är.

Storyn får 4 av 5 stjärnor
Skådespelarna 5 av 5 stjärnor.

TOTALLY 4,5 av 5!!

Skoja till det

För att pigga upp min arbetsplats lite sätter jag upp roligare saker över de tråkigare. Kanske kan det göra de tidiga morgnarna lite roligare :)


Sova, sova mer, Jessica

Jag vaknade 05.25 imorse och tänkte att jag var vaken, stängde av larmet. Det skulle jag inte gjort för nästa gång jag vaknade var klockan 06.14. Då har båda mina bussar gått och nästa är inte förrän 08.10. SUCK!

Jag väntade på sambon och tog bilen till jobbet.

Så idag får jag väl sitta kvar till tristessen äter upp mig levande.

Tumme upp däremot för att vi fick stenskottet på rutan lagat för noll kronor. Det skulle tydligen försäkringen stå för, surprise. Vinnande gick vi ur striden!

Nu jobbar vi!

WAAA!

Det finns ett par personer i min vänlista på Facebook som har sånna hemska profilbilder att jag kissar på mig när jag råkar få de upptryckta i nyllet.


HAHAHAHHAHA!!


Detta kan vara väldigt vackra människor för övrigt men tyvärr har de valt en hemsk bild att stoltsera med. HUGA!

Knip, knip, knip

Börjar jobba under sekretess idag och ett par veckor framöver, det är inte varje dag. Nu ska jag knipa ihop min mun, hur ska det gå!?

Och mer än så kan jag ju inte säga...eller hur var det nu?


Inte mellanmjölks-lagom

Jag har en dag då jag inte vill göra något lagom. Jag vill inte vara hemma och ta det lugnt, jag vill göra massor med grejer och inte på lagom nivå utan helt tokigt.

Jag tänker mig en rejäl fest, kanske inte i helgen men nästa, utgång, superparty helt enkelt. Dansa dansa dansa, tokdansa. Ni fattar vad jag menar. Släppa allt och strunta i vad folk ska säga...

När jag tänker att jag vill krama på Rob så vill jag inte bara ge honom en kram, jag vill hoppa upp på honom och krama honom så hårt så att det är precis på gränsen till att göra ont.

Jag vill ut och springa. Inte tre kilometer, inte fyra, inte fem...jag vill springa 15!

Jag vill inte gå till fikarummet om tio minuter för att äta frukost, jag vill hjula dit.

Jag känner mig vild idag, galen och vild! Och överdriven, jag vill göra allt för mycket.








Efter kärleksdagen kommer idiotdagen

Jag var ohyggligt trött imorse. jag ville springa till bussen för att så fort som möjligt få sätta mig och falla i sömn, jag "dagdrömde" om det hela morgonen när jag gjorde iordning mig. När jag väl steg ombord på bussen så var jag inte lika trött såklart men jag satt och blundade för att inte missa sömntåget om det mot all förmodan skulle passera. Det gjorde det inte.

Vad som däremot inte bara passerade utan även parkerade två säten framför mig är en pappa med sin 4-årige son. Klockan är 06.20 på morgonen, bussen är nedsläckt och vi fyra som är ombord på bussen sitter och slappar alternativt sover. Ni förstår läget?!

Det gjorde inte den lille pojken. Fine, han var fyra år, han kan inte vara tyst och ännu mindre läsa av en sådan situation. Pappan däremot, vad var det för fel på honom. Han pratade ännu högre än sin son om möjligt, skrattade högre än Loket och stampade sig fram genom bussen innan han satte sig.

Fan ta honom idag, jag hoppas han får en riktig skitdag för det är han värd!


Det duger så gott

Jag fick blommor på jobbet sen köpte jag hem två vaniljhjärtan till mig och herrn som vi åt efter maten. Ett par extra snälla ord. Vi sov tätt tätt tillsammans i soffan i 40 minuter och nu har han åkt till jobbet. Det kan tyckas vara ett taffligt Alla hjärtans dag firande men det räcker så gott, bara kärleken finns.

Nu är det jag och Alice som tar hand om varandra och har det gott ett par timmar innan sängen kallar.

Jag har haft en bra dag. Har du?

Skicka ett hjärta

Man ska uppmärksamma Alla Hjärtans dag tycker jag. Jovisst, vi ska uppskatta varandra alla dagar året om men det gör vi inte. Så varför inte lite extra en speciell dag på året?

Jag skickade ut ett par hjärtan på fb, ingen text bara ett hjärta. Det fanns en tanke bakom men kanske inte uppenbar. Ibland kan det kännas skönt att skicka lite kärlek till folk man inte visar lika mycket uppskattning och prio som de fötjänar...eller nått. Jag kan inte förklara. Det finns många runt omkring en som kanske inte betyder världen just exakt nu men som har betytt mycket och som är värda uppskattning för det.

Det finns många hjärtan i min närhet, det ska du veta!




Valentino


Alla hjärtans beundrare

Det är alla hjärtans dag, antar att ingen har missat det. Eftersom Rob jobbar ikväll så tänkte vi fira lite på onsdag istället, gå på bio och sådär.

Men så...fick jag ett blommogram.

Från en "hemlig" beundrare.





Han förblev inte hemlig så länge, jag frågade tre gånger sen erkände han. Rob. (för tre år sedan fick jag faktiskt blommor från en hemlig beundrare och jag vet fortfarande inte vem det var) Sju rosa-vita rosor och en röd. Åtta blommor betyder tydligen "Jag är din till döden skiljer oss åt", jag hoppas det stämmer och jag hoppas att det dröjer.

Min man - mitt hjärta - den bästa!!

Tre B

Nu är det bestämt, bokat och betalt. Jag har inte vågat säga något med risken att bli utan biljett.

Jag och sis ska till Globen och titta på RIHANNA i slutet av året!!



Kan knappt vänta! Nu har jag många månader på mig att lyssna in mig på alla låtar och sen är det bara vrålsång som räknas.

Våra grabbar ska med men de vill inte titta på en av världens sexigaste varelser, nej, de vill skjuta med pickadoller och det får de gärna göra.

Hemma från fjällen

Nu är jag äntligen tillbaka från fjällen och kan blogga. Jag försökte från min nya android-telefon men det ville inte lyckas, jag kunde bara skriva överskriften :/

Jäjä, jag och brorsan har haft det toppen, inga brutna ben, en utekväll med äga-stället-känsla, tre semlor, sol, Melodifestival, iskallt badrum och en bruten stav. Var det en bra sammanfattning? Jag vet att jag inte behöver berätta om alla detaljer och det tänker jag heller inte göra men en liten sak då och då kan inte skada. Här kommer ett par bilder.




På sluttampen

Nu är min bror här, vi åker om fyra fem timmar. Han har fått med sig det allra mesta och jag är på sluttampen. Jag hittar inte pluntan dock...man kan inte åka utan plunta i min värld.

Jag får ta en...petflaska eller liknande.

Och så måste jag hinna sova. Jag pallar inte att vara vaken mer än 18 timmar i sträck, jag är inte gjord för det.

Vi får se.

Nu ska jag gå på pluntejakt. wish me luck!

Mina muffins

Jag skulle berätta om vem som bosatt sig på vår förstukvist men nu visar det sig att jag hade misstagit mig. Han hade inte bosatt sig där, han bara tog igen sig och åt av muffinsen som jag gav honom. Killen kanske hade krashat in i ett träd och blivit förvirrad för han tyckte till och med att det var okej att Alice nosade på honom.

Han är en fågel men jag kan inte säga vilken art. Grå vingar och lite grönt.

Nu är han i alla fall borta. Jag gissar på att det var muffinsen som gjorde suuuusen :)

Du är min!

VEM FICK DEN BÄSTA STARTEN PÅ SEMESTERN DÅ?



Nu har jag äntligen fått den. Denna härliga nyskapande manick. HTC Desire. Jag ska ta tid på mig att lära mig den och handskas med den varsamt. Nu är du min, din lille gynnare!

All in på skidåkning

Nu är det bara ett par saker kvar

* Två möten
* Packa väska
* Laga mat
* Pussa sambon och Alice hejdå
* Någon alt. några timmars sömn

Sen draaaaaar vi :D

Jag ska inte glömma en enda sak denna gången har bestämt mig för. Utan lista. Shit vad vågad jag är.

Om bredbandet installeras där hemma idag så kanske kanske kan jag ta med mig datorn till fjällena (så sa alla gamla människor när man var liten). Håller vi tummarna?! Då kan jag blogga mer än jag kan annars.

Random.

Man ska inte ropa hej...

Man ska inte ropa hej men idag verkar viruset på min jobbdator vara borta. Jag körde en scan på den igår och då hittade den lite smuts i hörnena. Idag - inget virus. Men vi får väl se, det kan ju ploppa upp när som helst.

Det är en pirrig och lite stressig dag idag för inatt, vid tre-fyra, lämnar jag och brorsan staden för att ta oss till Sälen som jag skrivit om innan. Jag har inte ens börjat packa än men räknar med att hinna med det ikväll. Allt ska ner i en väska och hystas in i bilen. Tur man har stor bil...






Jag gissar på fyra vurpor för min del och fem för min bror. Även om man är haj på det så är det vurpigare att åka snowboard!

Trubbel

Internet här på jobbet är inte riktgit som det ska och det är heller inte min jobbdator. Den har nog fått virus för andra gången på mycket kort tid. Jag hade tagit massa egobilder, massa bilder på Alice och allt möjligt som jag skulle visa er. Nej, det hade jag inte. Jag har en taskig bild på min Systemet-påse jag fyllde för en timma sedan. Så tänkte jag lägga in den och berätta om hur trashig jag känner mig när jag går omkring på stan med en sådan påse. Att jag känner mig som white trash, sliten liksom. Fast jag borde inte känna så, påsen skulle ju lika gärna kunna visa att jag ska på en helskoj fest, att jag har massor med vänner och att vi ska festa loss som bara den, att det finns något alldeles speciellt att fira. Jag ska försöka byta känsla nästa gång jag handlar. Eller byta ut den uppfattning jag tror andra får om mig när jag går där med min påse.

Mina termisar och jag

Igår sprayade jag en halv flaska Tabort på mina termobyxor, kastade in dem i tvättmaskinen och vred upp den till 40 grader. Fattar ni vad nervig jag var?! Det tog en och en halv timma sen var maskinen klar. Jag tog ut dem...

DAM-
-
DAM-
DAM-

DAAAAM!

Hur rena och fina som helst, inga hål, inga konstigheter med materialet vad jag kan känna än så länge. Ikväll gör jag provningstestet (tar på mig dem alltså) och häller vatten på dem för att se om goretexet är borta. Skulle det var det så är det helt okej ändå. Är de bara fina och varma så!

To be continued.


Full fart

Det är helt tokigt väder idag och har så varit hela natten! Blåser och snöar, helvete. Det var så illa att jag fick ta bilen till jobbet. Att gå 1,3 kilometer i snöstorm för att sedan tina upp och bli dyngsur på en buss och så vara hela dagen var inget alternativ kände jag. Och eftersom världens bästa sambo kunde tänka sig att hålla sig hemma idag så...!

Jag skulle tagit ett kort på en stackare som bosatt sig på vår farstukvist också men jag gjorde aldrig det så ni kan få se stackarn ikväll om han fortfarande lever. Förklarar mer då.

Idag är det nästsista dagen innan Sälenresan och ikväll blir det till att börja packa och backa av på den ännu ej existerande listan. Jag måste skriva en, hittills har det bara blivit körlista, lite info om nycklar, bokningsnummer osv.

All in på full fart idag! 




En toppenkväll

I lördags var det fest hos en av de allra bästa, nämligen hemma hos Jennie. Vi blev åtta tjejer ihopskrapade från lite olika håll. Jag hade träffat fyra av dem innan. Sånt är roligt tycker jag, nya tjejer, nya kontakter, nya sociala "experiment". Alla var sköna på sitt sätt, så olika men så härliga. Alla väldigt öppna och villiga att kliva in på varandras områden. Ja, jag gillade dem allihopa!

Vi åt supergott, trerätters och mousserande vin blev det och grogg och shot och...ja, man kan säga att vi körde all in precis som utlovat.



En liten lek och Mello-tittande, sen krogen. Vi dansade tills svetten rann längs ryggen. Tog över dansgolvet och sket i allt och alla skulle jag kunna säga och känna nu i efterhand men strunt samma, vi hade svinroligt och det är det som är det viktigaste.

Sen blev det kebabrulle och privatskjuts hem till älskade mami och Lasse som passade Alice-fisrumpan :)

Sammantaget en toppenkväll på alla sätt och vilken tur att maten räckte!


På g!

Okej, nu är jag på g igen. Nej, ärligt talat så var jag pigg och glad igår eftermiddag med men sambon min har ju varit i Sälen hela helgen och så kom han hem igårkväll så jag var tvungen att fixa massor med grejer innan dess och sen när han kom så ville jag gärna umgås med honom. Och det gjorde jag och det var mysigt!!

Men nu är jag tillbaka och denna veckan kan bjuda på diverse, jag har mycket att göra.

- Ikväll ska jag tvätta mina termobyxor som egentligen bara får kemtvättas. Jag ska köra på 30 eller 40 grader i tvättmaskinen och hålla tummarna har jag bestämt. Resultatet kommer upp när de har torkat och jag provar dem.

- Jag måste laga mat (megalass köttfärssås) och packa inför min och brorsans Sälenresa på torsdagnatt. Ska jag sova natten ons-tors eller ska jag stanna uppe till fyra? Orkar jag det?

- Tre dagar i Sälen med brorsan kan bjuda på både det ena och det andra. Känner att det kommer bli en riktigt bra bloggvecka.

Ål in på Sälen och ål in på skidåkning!

(vi tar lördagsinlägget nästa gång, då ska jag ge er en resumé)




Bakistrött

Jag är bakis idag och återkommer när jag anser att jag borde gör annat än titta på tv. Deal?


Stress och cash

Det har varit fullt upp hela dagen. Svärfar, mammas sambo, brorsan och en som kom och köpte vår varmvattenberedare. Tupplur har jag inte hunnit med och nu är jag superstressad för jag måste fan sätta igång och göra mig iordning för ikväll. Varför är det alltid såhär?!

Inget att göra förutom att snabba sig. Vi hörs lite senare.

Ta hand om er!

Morgongos



Såhär morgonsurfar jag och Alice. Jag bloggar, facebookar och surfar medan hon har koll på ägorna. Hon kommer och krafsar mig på foten och vill hoppa upp för lite morgonmys. Det går inte att säga nej trots att det går det mycket svårare att surfa. Men vem bryr sig om internet när man kan snuffa hundöra?!


Lyxa te de



Nästan hotellfrukost eller vad tycker ni.
Jag orkade inte både äggmackorna dock, den ena står kvar i kylen. Det var fett och det var gott men nu är jag supermätt och det känns som jag har svårt att riktigt vakna idag. Jag är trög liksom. Hoppas det släpper för ikväll är det party som gäller. Snart dags att prova outfitta men först inväntar vi svärfar som ska slipa tak. Tänk vad roligt man kan ha en lördag!

Vad som väntar imorgon

http://www.bt.se/nyheter/varning-for-stormbyar-i-sjuharad%282269201%29.gm

Så spännande...NOT! Undrar hur långt vårat hus kommer flyga. Eller garagetaket. Vi får väl se hur det går, jag ska i alla fall se till så att det inte ligger massa lösa saker ute i trädgården...

Att det aldrig kan få vara lugnt!

Dags för håret

Nej, nu får det vara nog. Jag hade tänkt färga håret i Tallinn men det gjorde jag inte. Så skulle jag göra det när jag kom hem. Så gjorde jag inte det. Nu måste jag. Titta vilken härlig utväxt det blivit. (varför det ser ut som att jag är rödhårig vet jag inte)




Mörkt, mörkbrunt närmare bestämt. Jag gillar hårfärg som har ett namn man kan komma ihåg och inte någon chokladmahognyhonung-färg. Jag tar mörkbrun.




Toksyster

Mer bilder var det ja. Dessa är lite intressanta. Det syns att vi är syskon eller?! Vi gör snetruten utan större besvär båda två. Det får nog banne mig bli min signatur-facelook! Jag undrar om vår bror också kan göra den. Det får jag ta reda på nu när jag ska iväg på resa med honom på torsdag.






Så klädde vi oss vårat allra finaste och gick genom receptionen. MED snetrutar. Man har inte roligare än man gör sig. Vi var till och med så inne på snetrut ett tag att jag glömde säga till taxichauffören vart vi skulle. Det berättade jag utan snetrut dock.





Det tyckte vi var roligt och var tvugna att fortsätta ta kort som verkligen framhävde våra allra bästa sidor.

Sisters in arms! Jag älskar dig toksyster!


Lämnar er med ett par bilder

Okej, nu gör jag detta utan min systers vetskap. Skulle det vara så att inlägget försvinner sen så vet ni att det är hon som talat. Jag ville egentligen bara ge er två bilder innan jag drar ner på stan och köper födelsedagspresent till en 3-åring.







Vi tog väldigt mycket bilder i Tallinn, men ibland måste man släppa loss lite för att kunna lugna ner sig på de bilderna som är menat att bli bra. Sen kan man ju alltid diskutera resultatet.

Jag ska visa er fler bilder senare. Akta dig sis!!!

Stanna inne, up yours

Måste man gå ut med hunden när det är tio nya centimetrar med snö? Kan hon inte bara förstå att det är jobbigt och blött. Nej, det kan hon tydligen inte. Nu är det jag som klär på mig och tar mig ut så hon får springa lite. Att de där små benen orkar så mycket!

Jag har i alla fall lovat både henne och mig att det blir en tupplur på dagen idag.

Och ja, jag har börjat jobba. Har faktiskt redan gjort hälften av mina åtaganden.

Insnöad

Jag är helt insnöad. Tur att jag ska jobba hemifrån idag för jag hade ändå inte kunnat ta mig någonstans. Och så blåser det så det låter som att huset ska lyfta. Snart dags att ringa arbetskamrat för att få lite filer överförda. Vad ska man annars göra av denna dagen tro?




Pepp!!

Jag är superladdad inför lördagens festligheter, känner att min kropp vill ha skoj och lustigheter. Och lite alkohol. Vi är ett gäng tjejer och jag känner kanske hälften och det är bra. Nytt folk - välkomna!

Undra vilken gammal trasa jag ska dra på mig. Den svarta nya toppen med volanger, det persikafärgade linnet, den lilla svarta? Vi får se och om jag får panik låter jag er välja. Deal?

Hon har gjort det igen

Hon har gjort det igen!! En låt som handlar om något vi borde prata mer om.

Jag har fortfarande inte ändrat mig, hon är min tjej alla dagar i veckan.

http://www.youtube.com/watch?v=xvThtZIu8wQ



Klarar det inte längre

Jag har fortfarande kvar jullåtar på IPoden, det är inte okej, inte okej. Jag blir förbannad varje gång en börjar spelas. Jag fixar det ikväll, nu är det bestämt och nu får jag fan ta tag i det!!



När det är rätt tid på året så finns det ingen bättre musik...nästan...men nu är det bara bajs.

Det gick



Vi har överlevt färden hit båda två. Utan kräks på varken handduk eller i bilen. Puuh! Det var lite skakigt ibland men det gick, bara hemfärden kvar. Tror ni vi fixar den med? Nu ligger hon och vilar men skrivaren har varit hennes aber. Hon måste springa fram och skälla på den när den låter. Well well...

Nu har vi sagt hejdå till våran Rob. Vi kommer sakna honom väldigt mycket men vi får se till att ha roligt så går tiden fort fort fort. Party, tapetsering, shopping, promenader och vila. Bästa receptet.

Kvällens man

Per Morberg är väldigt sexig i allt han för.
Mannerheim eller vad gubben heter är lite för sträng på ett icke charmigt sätt.
Han med krullhåret märker man inte av.

Per må vara egenkär och ta jävligt massa betalt men det...ja nej, det drar inte ner betyget på honom i kvällen mästerkockprogam. Han överlever i den rosa tröjan pga att den har bruna läderlappar på armbågarna om ni hade tänkt klaga på den.


Jag tar med mig frallan

Då har jag och Alice sagt hejdå till Robban. Han ska iväg med sitt herrgäng och åka skidor i Sälen. Ja okejdå, vi träffar honom som hastigast imorgon också. Kanske i fem minuter om vi har tur.

För sen ska nämligen jag och den lilla frallan åka till mitt jobb. Det får bli så trots att det inte är idealiskt att ha hund på mitt kontor. Vi ska ta oss en tur och gud vet hur lång tid det kommer att ta att åka de dryga tre milen med en åksjuk hund. Hon ska få tablett nu ikväll men när det rinner dräggel så är det bäst att stanna så jag slipper fånga spyan i handduken medan jag kör.



Där uppe ska vi sitta hela dagen imorgon och konstruera, jag och Alice. Det lär väl inte vara lika soligt och fint som på bilden tyvärr men...jag trivs.

Många fyndigheter

Det har blivit många fyndiga skämt om min ring idag. Jag har på mig den jag visade här.

"Gjort är hjort"

"Du får nog mycket hjort idag"

"Tar fram djuret i dig"

"Ska slita som ett djur"

Jag som hatar Göteborgsfyndigheter.

Jag längtar efter party

Ja, den som säger att veckan går trögt kan hålla käften tycker jag. Det är redan onsdag och då är det inte långt till fredag. Och på fredag är det inte långt till lördag och dit långtar jag. Jag laddar redan nu inför festen som komma skall. Vad ska jag ha på mig? Vilka skor blir det? Hur ska jag ha håret? Hur roligt blir det?

Jag ska i alla fall dricka alkohol, så långt är det bestämt. Vid min ålder måste man ibland dricka alkohol eller röka för att bevisa för alla att man inte är gravid. Så får det bli och så sällan som jag går på flaskan så ska jag nog fira med den där nyårssnapsen som inte blev uppdrucken.

Tjejfest och snaps. Haha. Fint ska det vara. Och tokigt ska det bli.


Dags att börja snart

Jag längtar så mycket efter att snön ska släppa taget och det blir snö- och isfritt i skogen och på grusvägarna här ute på bonnalandet. Jag vill springa. Löpträna flera dagar i veckan och ta med mig Alice ett par av gångerna. Springa på stigarna, ducka för grangrenar, känna att jag orkar lite till och lite till, känna blodsmaken i munnen, kämpa. De som känner mig vet att jag egentligen hatar att springa och varje gång jag snörat på mig skorna så får jag en dos av ångest men efteråt och när man känner att det ger resultat. Det är få känslor som slår det.

Jag vill slippa inhandla ett sånt här.



Jag vill ha riktigt grus under skorna och andas riktig frisk utomhusluft. Nu letar jag bara efter en löparkompis. Det absolut bästa hade ju varit någon som bor här ute (Marie? Anna Carin? Kom igen, kämpa med mig! Jag är i sämre form än er, vi kan kämpa ihop) men det funkar med stadsbor också. Ingen asfaltslöpning dock, helst.

Skaka rumpan

Det blir en lugn kväll, hittills har jag bara bakat muffins. Det var ett tjugotal, nu är det fem stycken kvar. Jag antar att det betyder att de var goda.

Funderar lite på kvällens tv-tablå, "jag vet inte vad programchefen har emot tisdagar" som tv-hallåan sa som senare fick sparken.

Sofias änglar möjligtvis eller den hemlige miljonären men är jag verkligen sugen på att gråta? Nej. Det är mer en kväll då jag vill sätta på Shakiras Waka Waka, ta av mig till underkläder och gå runt i huset och låtsasdansa afrikansk dans. Skaka på rumpan tills den domnar bort och hela huset är i gungning.

Så känns det. Inte sagt att det blir så.


Med smutsiga skor åker jag hem en timma ti...

dsc00396 (MMS)

Med smutsiga skor åker jag hem en timma tidigare än vanligt för att lämna tisdagens arbete bakom mig. Jag är nöjd men trött. Hemma är det renovering och kanske en tupplur som väntar. Jag längtar efter mina två hjärtan, extra mycket idag av någon anledning. Det är nog för att jag är trött, då brukar jag bli mysigare.


Du kan vara en klippa

På lördag ska jag på tjejfest hos en av världens bästa tjejer och då har jag lurat bort Alice till min mor. Frågan är bara hur jag ska göra med alkoholen. Först tänkte jag vara nykter, ha tokroligt och sen köra bil för att komma hem. Sen tänkte jag vara onykter och ta taxi hem men nu kom jag på en bra idé.

Min bror festade både fredag och lördag förra helgen. Han kanske är sugen på att vara nykter. I så fall ska han få köra mig och hämta mig på natten.

Tror ni han är sugen?
Inte jag heller men vi kan väl göra ett försök i alla fall. Vi gör det tillsammans. Håll tummarna nu dåååå.

Update: Han vet inte om han ska ut på lördag så vi får avvakta

Vad jag fick

Jag har helborta igår kan man säga. Möte hela dagen kändes det som och när jag väl kom hem därifrån var det livat hemma och datorn tillföll senare sambon.

Det är så det kan bli. Men idag blir det andra bullar. Vad ska vi prata om? Ska vi prata om varför det är bra att Sverigedemokraterna fick över 4% i valet? Haha nej det ska vi inte. Vi kan prata om allt annat.

Till exempel kan jag visa er vad jag fick hemskickat i en fin påse igår.



Från http://www.stylebytyra.se/

Och tre andra ringar jag kan visa lite senare.


RSS 2.0