< Till bloggens startsida

Jag och shabby-chic

Shabby-chic. Som jag skrev om igår, de där fönstrena. Jag vill inte att någon ska ta illa upp men de som känner mig vet att shabby-chic inte är jag. Jag är 0% shabby-chic. Nästan så att jag är raka motsatsen. Jag gillar inte att det ser slitet ut, rosetter, små band, pastellfärger, nya saker som ser gamla ut. Det enda som tilltalar mig en liten smula är färgen vit. Men ska det vara någon annan färg så ska det vara färg, riktig färg, inte blekfärg.

Jag kan tycka att det ser mysigt ut hos andra men det är inte så jag inreder mitt hem :) Sen tycker jag det blivit lite mycket också, jag är trött på det kan man säga...shabby-chic känns tråkigt.

Nog om det. Shabby-chic är för andra, inte för mig.

Jordgubbar och kvast

Det har varit en bra dag! Bytet av fasaden fortskrider, jag har bakat två plåtar med halvt misslyckade bullar, är precis hemkommen från en löprunda med både sambo och hund och nu sitter jag här på vardagsrumsgolvet nyduschad och härlig. Jordgubbar på g. De belgiska är faktiskt helt okej nu när de svenska verkar tryta.

Mer då?

Min bror med "vän" har varit över en sväng och lånat bilen. Vi fick en fin kvast som tack (baktankar?).

Nu har jag inte mer. Jag ska njuta ett par timmar innan det är dags för sängen. Hoppas eran dag varit förträfflig!

Ryggläge för alla

Det är vilodag idag när det kommer till träning och efter en hel dags spikande och målande så är det ryggläge som gäller. Bokstavligt talat.



Imorgon laddar vi för en löptur på lämpligt ställe. Alice får vakta här hemma, i upprätt läge.

Skogsmulle

Det blev knappt några blåbär i år. Väldigt trist. Kanske hade jag kunnat plocka så det räcker till en paj men jag vill att det ska vara ett mörkblått hav när jag väl vandrar ut i skogen med stövlar och myggspray. Vi har fått ett rött hav istället (om det nu syns på bilden). Lingon i MASSOR. Men jag vill inte plocka lingon för de är inte goda att äta direkt när man plockar dem och det är det som är den största njutningen.


Han är en rolig man



Svärfar tyckte jag skulle spara dessa fönstrena. Slipa, måla, kitta, göra de shabbychic. HAHAHAHAHA!...shabbychic...HAHAHAHAHAHAH!

Burn maddafakka

Ser ni min brännskada? Jo, jag väljer att kalla det det för det är nästan hela fingret som skadats. Jag läcker kan man säga. Brännskadevatten rinner längs fingret dagarna i ända. Med en gnutta överdrift.


Om ankhuset



Ser ni så fint det blev!! JAG har målat och bytt brädor och fixat. Nu matchar den huset och det enda som fattas nu är nya sånna där spärrar. Jag vet inte vad det heter...



Nya sånna dära. Sen är den klar!!
Nu har vi istället tatt tag i att byta fasad på garaget som jag nämnt innan. Det tar tid att såga till brädor, grundmåla, sätta upp och sel måla. En och en halv meter har vi kommit idag...



TIllägg: Jessica, Alice får vara där när hon ska skämmas. När hon skäller ut människor till exempel. Perfekt.
To be continued!

Love is in the air!

Man blir allt lite varm i hjärtat när sambon byter bakgrundsbild från en fyrhjuling till denna.



Det är kärlek det. Han får en extra puss ikväll, det lovar jag.

Helt utan olyckor

Det blev inga skador idag när det gäller renoveringen. Skönt. Däremot råkade jag riva sönder min vattenblåsa storlek större på fingret med hårborsten. Det var mindre skönt och nu läcker jag vatten.

Vi har precis avslutat "Tusen gånger starkare". Härlig film, nästan lite tårögd blev jag. Se den om ni inte sett den. 4,5 av 5 stjärnor.


Morgonrapport

Ja, jag glömde ju skriva om konserten var bra eller inte. Det var den, den var väldigt bra. Roxette är inte mina favoriter men jag har växt upp med deras låtar och alltid tyckt om dem. Man märkte tyvärr att Marie Fredriksson inte var sitt gamla jag nu efter sjukdomen. Hon stod helt still och kunde inte riktigt nå alla toner men att veta att hon gjorde sitt allra bästa räcker och de underhöll precis som förväntat!!

Idag är det sol, se på fan. Väntar på att Robban ska resa sin lill-rumpa ur sängen och åka och köpa ett helt lass med brädor. Snickar-målar-verkstad blir det här ute på backen. Okej, målar gör vi i garaget för det är tydligen inte bra att måla i direkt solljus men sågen, den bryr sig inte om sånt.

För två veckor sedan klämde jag mitt högra pekfinger så det svullnade upp till dubbel storlek, igår kastade jag (skyfflade) stekpannehett smör över mitt vänstra pekfinger som idag är till hälften bebott av en blåsa. Jag undrar vilket finger det är dags för idag? Tummarna har jag gärna kvar. Ett lillis kanske?

Min "tysta" helg

Det har varit en av två helger på bortaplan denna semester. Först tog vi en tur till svärmor med sambo för att fira hennes födelsedag.



De små killarna på ett och ett halvt bast provade skor under firanden. De är för goa och visade prov på energi när de levde high life under ett antal timmar under lördagen.



Fina svärmor på söndagen när det helt plötsligt hade börjat brinna i ett par sjöbodar (heter det så fast de är vid havet?). Självklart var vi tvugna att springa ut och kolla på röken. Har norske ABB varit här med?



Jag och min kebab-näsa har kört bil i helgen. Ser ni det fina nyfärgade håret? Försök fokusera på det istället.



Det bar av till Göteborg för att se Roxette spela på Slottskogsvallen. Jag, sambon, pappa och Gunilla. En härlig lördag och så hotellfrukost på söndagen. Tyvärr utan bacon.

Sådär har min "tysta" helg varit. Vi höll en tyst minut för Oslo på konserten. Det tillsammans med all medkänsla inombords tycker jag kan räcka.

Idag då? Promenad med älskade Heléne. målning av brädor till ankhuset så jag kan vis så fint det blir och bacon.

Varken okänslig eller kallhjärtad

Jag är varken okänslig eller kallhjärtad. Jag har känt att det varit svårt att skriva något överhuvudtaget om det som hänt i Norge.

Jag har därför valt att vara tyst här på bloggen denna helgen.

Imorgon fortsätter vi på vanligt vis och då ska jag också ge er en inblick i min helg.

Avslutar dagen på ett ypperligt sätt

Klockan är ju ganska mycket men det är det värt när man färgat håret, gjort sig av med diverse hårsamlingar, fixat till ögonbrynen, blivit överlycklig efter att man hittat en hel burk med mineralpuder och sist men inte minst bajsat och kissat Alice och gjort henne redo för sömn.

Nu känns det allt gott att krypa till kojs.

En handduk under huvudet för att inte färga hela övre delen av sängen i bajsbrunt kanske? Jag minns hur det såg ut förra gången.

Imorgon är en ny dag. Ännu en semesterdag med träning och presentinköp på agendan.

Godnatt från oss här ute i skogen.

Jag och Robban har alltid velat att Alice ...

dsc00615 (MMS)

Jag och Robban har alltid velat att Alice ska vara med, hon är van vid att få vara med vid de allra flesta aktiviteter och trivs med det. Det finns dock ett par när det inte riktigt passar sig. Målning är ett exempel.


Att elda upp sig på fem sekunder

Ikväll hatar jag att se vänner bli utnyttjade. Att se dem bara passa ibland.

Jag eldar kanske lätt upp mig och min stubin vad gäller sådant är inte speciellt lång (återigen det där med att så fort ens partner göra minsta lilla fel så åker han ut med huvudet före men skulle det gälla en vän så ska man tydligen tåla vad som helst och glömma direkt utan omsvep).

Jag vill hylla snällhet.
Det är så sjukt underskattat. Snälla, generösa människor är fint, sånna vill jag omge mig och mina vänner med.

Såklart det ska regna

Dagen: Sova, äta, springa, äta, ge mamma en gottepåse från Ullared, äta och nu...

...nu har jag börjat på ett av semesterns projekt. Ett av de väldigt små ska sägas.

Måla om ankhuset, Alice skäms-hus.



Jag har tagit bort två av husknutarna för de brädorna var helrötna. Sågat till nya som nu ligger förberedda för grundmålning imorgon och sen målning. Men det ska ju regna, tro fan det ska regna. Huset får stå där och...vad vet jag, ruttna.

Jag har i alla fall börjat. Och ätit.

Jag är på ullared med emma. Härliga emma. ...

dsc00612 (MMS)

Jag är på ullared med emma. Härliga emma. Jag hittade dagens klipp, ett par trosor som ser ut som jeans. Vad säger ni nu då? Fyndfinnaren aka Jessica


Jag har fastnat bakom en sån här jävel. Bi...

dsc00610 (MMS)

Jag har fastnat bakom en sån här jävel. Bil med släp som kör i 60 när det är 80. Återigen förespråkar jag böter till de som kör för långsamt. Jag kan sätta något på att de är orsak till fler olyckor än de som kör för fort!


Jag ska göra alice till en banhoppande hun...

dsc00609 (MMS)

Jag ska göra alice till en banhoppande hund. Jag har roligt, hon är livrädd.


Glömma det som hänt och trotsa

Herrn sover, det gör ju sällan jag vid den här tiden men jag laddar inför dagens motion.



Besöka Borås simarena står på schemat idag denna första dagen på semestern. Jag har aldrig varit där och inte Rob heller men när vi var i badhuset förra veckan så höll vi båda två på att gå sönder av irritation på alla familjer och små barn och GAH!! Nej, det får bli simarenan istället.

Jag hatar badhus egentligen. Jag är rädd för badhus.
En gång när jag var en ung och oskyldig flicka var jag i badhuset och cirka tio centimeter från att simma på en bajskorv som låg och flöt. Efter det har jag bara besökt badhuset när skolan tvingat mig.

Nu tar jag mig förbi min rädsla, trots har alltid varit min grej. Jag vet att det inte kommer vara några bajskorvar i vattnet idag och med det i ryggen simmar jag som om ingentng någonsin hänt!

Nya delen av trädgården



Detta har vi hunnit med i trädgårdsväg! Inte helt dumt va!
Lite tomt och lite öde kan tyckas men i den smala "jordrännan" som går runt plattorna har vi satt Ligusterhäck (tack granne Marie för hjälpen) som ska växa sig hög och fin. Jag tänker mig 1,20m ungefär så den skyddar mot insyn från den hårt trafikerade vägen och gör det lite mysigare att sitta där och äta frukost. En del plattor har vi lagt om, landet där det nästa år kommer vara potatis, lök och morötter har krattats iordning efter att bergvärmeborrarna var här och gjorde kaoz med det. Och sen är halva den gräsmattan ni ser nysådd.

Det händer saker i vår trädgård kan man säga och jag blir som en hönsmamma. Går där och plockar och fixar och svär över allt ogräs som närmar sig.

Nya utemöbler till "bersån" kommer självklart införskaffas men inte förrän nästa år!

Restless legs i armarna igen

När det är semester ska man vara uppe så länge man bara orkar. Då KÄNNER man verkligen att det är ledigheten som hägrar. Snart börjar höjdarprogrammet Dating in the dark på TLC och det ska jag insupa innan jag avslutar söndagen.

Lite orolig för att mina armar ska fortsätta vara restless som tidigare idag när vi skulle ta den obligatoriska tuppluren. Jag måste vara så trött att jag faller i sömn när jag är på väg ner med huvudet på kudden.

Imorgon ska jag visa er en litn bild på vad som hänt sen jag bloggade sist. Förvänta er inga mirakel.

Är ni med?!

Tänka sig att ni när min jobbsemester startar så får min bloggsemester vara över. Jag har fått andas, slappna av, inte tänka på hur jag ska dokumentera min dag och bara vara. Som ni vet så behöver jag det emellanåt.

Men nu. Nu är jag redo för att ge er mitt liv igen. Lägga det för er att skärskåda i era händer.

Jag fick frågan om det hänt något speciellt men icke. Jag bor fortfarande med Rob och Alicefisrumpan i huset i skogen på berget nedanför backen vid sjön. Jag springer lagom mycket. Jag är inte gravid. Jag vägrar fisa när någon är i närheten. Jag är inte pk. Jag är bestämd. Jag tar ingen skit. Jag har fortfarande en stor rädsla för att tappa tånaglar.

Vad jag däremot inte har längre är ett lent ansikte. De senaste två dagarna har fem illvilliga finnar dykt upp i mitt annars så lena ansikte.

Whatever. Nu kör vi igen, är ni med mig?!



RSS 2.0